+32 (0)2 550 01 00

All Nippon Airways

Zin om comfortabel het verre oosten te ontdekken? Dan is All Nippon Airways de maatschappij voor jou. All Nippon Airways, ook wel ANA genoemd, is de grootste luchtvaartmaatschappij van Japan. Met een superieure Premium Economy Class en dagelijkse vluchten van Brussel naar Tokio bestaat er geen beter begin van je reis! All Nippon Airways vliegt in totaal naar 41 bestemmingen internationaal en maar liefst 50 bestemmingen nationaal. Vanaf september komt er nog een internationale bestemming bij: Phnom Perth, Cambodja.

Goedkope vliegtickets met All Nippon Airways

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 15 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.

Waarom All Nippon Airways?

Grootste airline van Japan - Beoordeeld met 5 sterren door Skytrax - Rechtstreeks van Brussel naar Tokio met luxe Dreamliner - Supervoordeel: reis Premium Economy met toegang tot de ANA lounges! - Extra vroeg inchecken met de Auto Check-in functie - Beste service op de luchthaven wereldwijd (Skytrax, 2015) - Ruime bagagelimieten − Lid van de Star Alliance Beste personeel in Azië (Skytrax, 2015)

Vluchten vanuit Brussel

Met All Nippon Airways vlieg je direct van Brussel naar Japan! Dat doe je bovendien niet in zomaar een vliegtuig, maar in een prachtige, hypermoderne Boeing 787-8 Dreamliner. ANA heeft dagelijks vluchten van Brussel naar Tokio.

Inchecken

Inchecken is bij All Nippon Airways mogelijk vanaf 24 uur voor vertrek. Kies je echter voor online inchecken, dan kun je je gegevens zelfs al eerder registreren (de 'Auto Check-in' functie). ANA stuurt je vervolgens 24 uur voor vertrek van je vlucht een notificatiemail met je boarding pass. Print je boarding pass uit of maak gebruik van de handige mobile boarding pass en je bent klaar om te gaan. Extra makkelijk! Uiteraard kun je ook je boarding pass (laten) printen bij de check-in balie of bij de selfservice check-in apparaten. Let op: bij internationale vluchten sluit de check-in 75 minuten voor vertrek van je vlucht.

Bagage

All Nippon Airways ruimbagage mag maximaal 158 cm (l + b + h) per stuk meten. De volgende hoeveelheden bagage zijn gratis toegestaan:
Economy Class & Premium Economy: 2 stuks ruimbagage van maximaal 23 kg per item. Voor vluchten van/naar Brazilië met een aansluitende ANA vlucht binnen 24 uur is 32 kg per item toegestaan. Passagiers moeten over de Pacifische Oceaan vliegen wanneer ze van/naar Brazilië vliegen.

Business Class: 2 stuks ruimbagage van maximaal 32 kg per item.

First Class: 3 stuks ruimbagage van maximaal 32 kg per item.

Voor alle klassen is 1 stuk handbagage van maximaal 115 cm (l + b + h) en 55 x 40 x 24 cm toegestaan. Daarnaast mag 1 persoonlijk item (handtas, laptops, camera, paraplu, etc.) in de cabine meegenomen worden. De totale cabinebagage (inclusief persoonlijk item) mag niet meer dan 10 kg wegen.

Frequent flyer passagiers mogen, afhankelijk van het frequent flyer niveau, extra bagage meenemen. De precieze limieten vind je in het online overzicht van de Additional Free Baggage Allowances. Heb je al een vlucht geboekt? Op je (e-)ticket staat vermeld hoeveel bagage je mee mag nemen. Ook kun je de toegestane bagage checken via de 'View Reservations' webpagina. Op de All Nippon Airways website vind je meer informatie over het achterhalen van je bagagelimieten.

Bagage voor kinderen

Voor kinderen van 8 dagen tot 2 jaar die niet op een eigen stoel reizen mag maximaal 1 stuk ruimbagage meegenomen worden. Het gewicht en formaat van dit extra stuk bagage moet binnen de totale maximaal toegestane hoeveelheid bagage van de begeleidende volwassene vallen. Voor kinderen tussen 2 en 12 jaar en jongere kinderen die met een eigen stoel reizen gelden dezelfde limieten als voor volwassenen. Daarnaast is een inklapbare kinderwagen, kinderzitje en reiswieg toegestaan. Kinderwagens moeten ingecheckt worden en mogen niet mee de cabine in. ANA verzorgt een leenwagen die je kunt gebruiken tot je de gate bereikt.

Bijzondere bagage

Muziekinstrumenten en sportuitrustingen vallen binnen de gratis toegestane bagage mits ze de reguliere limieten niet overschrijden. Voor instrumenten en sportartikelen die de gewichtslimiet overschrijden worden extra kosten in rekening gebracht. Deze extra kosten worden niet in rekening gebracht als alleen de maximale afmetingen overschreden worden (bij stukken kleiner dan 203 cm). Voor bagage met afmetingen groter dan 203 cm (l + b + h) moet vooraf contact worden opgenomen met de luchtvaartmaatschappij. Bagage groter dan 292 cm en/of zwaarder dan 45 kg per stuk kan niet ingechekt worden. Meer informatie is te vinden in het online overzicht van regels omtrent bagage.

Vloeistoffen en gels

Vloeistoffen, gels, pasta's en spuitbussen mogen in de handbagage alleen in verpakkingen van maximaal 100 ml (= 100 g) per stuk worden meegenomen. Deze moeten worden verpakt in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak van maximaal 1 liter en 20 x 20 cm (maximaal 1 per persoon). Medicatie, babymelk en -voeding en dieetvoeding zijn uitgezonderd van deze eisen. Het personeel kan om een recept van de meegenomen medicatie vragen.

Narita International Airport

Narita International Airport ligt in de stad Narita, circa 60 km ten oosten van centraal Tokio, en is de hoofdluchthaven van Japan als het gaat om internationaal vliegverkeer. 50% van alle Japanse vluchten (personenvervoer) gaat via Narita Airport. Het is de op één na drukste luchthaven van Japan (na Tokio), en de nummer 10 mondiaal.

Vanaf Narita International Airport reis je gemakkelijk met de trein naar de diverse omliggende steden. Met de Skyliner verbindingen ben je binnen 47 minuten in Tokio; de Narita Express trein doet er 51 minuten over. Je kunt ook kiezen voor de intercity bus: de reistijd bedraagt dan 60 minuten. Op de website van de luchthaven vind je een gemakkelijk overzicht van alle routes en reistijden.

Op het vliegtuig

Wie reist met All Nippon Airways kan kiezen voor Economy Class, Premium Economy, Business Class en First Class.

Reis je Economy Class, dan kom je niets tekort. In de moderne Boeing 787 Dreamliner zit je in een verstelbare stoel met 86 cm zitruimte, eigen 9 inch touchscreen monitor, USB-aansluiting en stroomaansluiting. Van alle gemakken voorzien dus!

Meer voorzieningen voor een economische prijs? Met ANA's unieke Premium Economy stoelen kun je gebruik maken van flink wat extra luxe! Op de luchthaven mag je gebruik maken van Priority Bagage Service én van de ANA Lounges; tijdens je vlucht geniet je van extra ruime stoelen. De Boeing 787 Dreamliner Premium Economy Class stoelen hebben maar liefst 97 cm zitruimte en zijn 49 cm breed. Bovendien zijn ze voorzien van been- en voetsteunen, extra grote tafel, stroomaansluiting, USB-aansluiting en 10,6 inch touchscreen lcd-monitor. Ook heb je meer opties qua maaltijden en dranken.

Op zoek naar nog wat extra comfort? Kies dan voor Business Class! ANA's Boeing 787-8 vliegtuigen zijn uitgerust met twee typen Business Class stoelen. In de 'Staggered' stoelen heb je een heerlijk ruime zithoek met grote sidetable en reguliere tafel, bergruimte voor je schoenen en tas, USB-aansluiting, stroomaansluiting en 17 inch touchscreen lcd-monitor. De stoelen kunnen bovendien versteld worden tot een volledig vlak bed voor een goede nachtrust. De ANA Business Cradle stoelen bieden geen volledige zithoek, maar zijn nog altijd van alle gemakken voorzien met 150 cm zitruimte, grote tafel, 12,1 inch touchscreen, USB-aansluiting en stroomaansluiting. De stoel kan versteld worden naar een semi-liggende positie. Tijdens je vlucht geniet je van één van de drie smakelijke menu's: Japans, internationaal of lokaal. Tevens kun je, mocht je tussendoor trek hebben, één van de diverse lichte gerechten bestellen.

Reis je First Class (alleen beschikbaar in de Boeing 777-300ER vliegtuigen), dan geniet je van je eigen privéruimte met onder meer een 23 inch touchscreen lcd-monitor, grote eettafel & cocktailtafel, internationale satelliettelefoon en bergruimte voor je jas, schoenen, tas en overige spullen.

Uiteraard kun je tijdens je vlucht kiezen uit een ruim aanbod aan inflight entertainment (alleen beschikbaar bij stoelen met interactief scherm) om de tijd te doden: films, muziek, games, e-books en SKY LIVE TV.

 

Vloot

De vloot van All Nippon Airways bestaat uit in totaal 257 vliegtuigen, waaronder de moderne Boeing 787-8 en 787-9 Dreamliners. Fan van Star Wars? ANA heeft op dit moment drie vliegtuigen met Star Wars design (vanaf maart 2017 zelfs 4), waaronder een Boeing 787 die ook op Brussel vliegt.

   

Frequent flyer voordelen

All Nippon Airways maakt sinds 1999 deel uit van de Star Alliance. Dat betekent dat je als ANA frequent flyer, of als frequent flyer bij een van de andere Star Alliance maatschappijen, punten spaart wanneer je vliegt met All Nippon Airways. Uiteraard kun je ook gebruik maken van diverse frequent flyer voordelen tijdens je ANA vlucht. All Nippon Airways's eigen ANA Mileage Club frequent flyer programma heeft meer dan 26 miljoen leden.

Awards

All Nippon Airways heeft in 2013, 2014 en 2015 maar liefst 5 sterren gekregen van het gerenommeerde adviesbureau Skytrax. In 2015 won ANA bovendien de Skytrax World Airline Award voor 'World's Best Airport Services' (2e opeenvolgende jaar) en 'Best Airline Staff in Asia'. In 2013 ontving ANA de Skytrax award voor schoonste cabines; in datzelfde jaar werd de luchtvaartmaatschappij door Air Transport World Magazines verkozen tot 'Airline of the Year'.


Disclaimer:

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. De geboden informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Luchtvaartmaatschappijen veranderen hun voorwaarden regelmatig; bezoek voor de meest actuele informatie de website van de betreffende maatschappij.
Prijzen zijn 'vanaf', per persoon en in euro. Tarieven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten, inclusief vooraf te betalen luchthaventaksen en exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annuleringsverzekering of all-in verzekering. Daar de luchthaventaksen afhankelijk zijn van vertrekdatum, boekingsklasse en vluchtroute kunnen deze schommelen ten opzichte van de hier vermelde tarieven.