+32 (0)2 550 01 00
Ben je op zoek naar de beste luchtvaartmaatschappij voor je trip naar de VS? Met American Airlines vlieg je naar meer dan 150 bestemmingen in de US! American Airlines biedt daarnaast vluchten aan naar Canada, Zuid-Amerika, het Caraïbisch gebied, Japan en India (alles bij elkaar 350 bestemmingen). Met dagelijkse directe vluchten vanaf Brussel ben je in no time op de je plek van bestemming. American Airlines is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. De luchtvaartmaatschappij ontstond in 2013 door de fusie van American en US Airways.

Goedkope vliegtickets met American Airlines ...

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 15 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.

Waarom American Airlines?

Meer dan 150 bestemmingen in de VS en in totaal 350 bestemmingen wereldwijd - Grootste vloot ter wereld - Dagelijkse vluchten vanaf Brussel - Lid van de oneworld alliantie − Printen boarding pass niet nodig dankzij mobiele boarding pass − Altijd verbonden tijdens je vlucht via in-flight Wifi - AAdvantage frequent flyer programma

Vluchten vanuit Brussel

Met American Airlines kun je dagelijks vanaf Brussel naar de VS reizen! In 9 uur vlieg je met een directe vlucht naar Philadelphia. Vanaf daar kun je doorreizen naar een van de ruim 150 overige bestemmingen in de VS, of naar bijvoorbeeld Canada of Zuid-Amerika.

Check-in

Online inchecken gaat gemakkelijk en snel via de American Airlines website: het enige wat je nodig hebt is je naam en reserveringsnummer, of met je AAdvantage account. Geen zin om je boarding pass uit te printen? Dan kun je deze door laten sturen naar je mobiele telefoon! Online inchecken kan vanaf 24 uur tot 90 minuten voor vertrek van je vlucht.

Wil je inchecken op de luchthaven, dan kun je dat doen bij de selfservice check-in automaten of via de check-in balie (tot 60 minuten voor vertrek van je vlucht). Wanneer je reist met jonge kinderen dan is het alleen mogelijk om bij de balies in te checken.

Bagage

Wanneer je met American Airlines vliegt, dan hangt de gratis toegestane hoeveelheid bagage onder meer af van je bestemming. De volgende regels zijn van toepassing:

Economy Class: ruimbagage 1 stuk voor Trans-Atlantische vluchten; 2 stuks voor vluchten van Europa naar Mexico, de Caraïben, Centraal-Amerika, Brazilië en Zuid-Amerika. Handbagage 1 tas en 1 persoonlijk artikel.

Business en First Class: 3 stuks ruimbagage. Handbagage 1 tas en 1 persoonlijk artikel.

Voor ruimbagage geldt een maximumgewicht van 23 kg per stuk, afgezien van vluchten van en naar Brazilië (32 kg). Alle ruimbagage mag per item maximaal 158 cm meten (l + b + h). Handbagage mag maximaal 115 cm (23 x 36 x 56 cm) meten. Toegestane persoonlijke artikelen zijn bijvoorbeeld een handtas, aktetas of laptoptas en soortgelijke items.

Naast bovenstaande mogen de volgende artikelen ook kosteloos in de cabine worden meegenomen: bovenkleding (sjaals, hoeden e.d.), boek of krant, etenswaren voor tijdens de vlucht, kinderzitje (FAA goedgekeurd), kussen of deken, buggy, luiertas, belastingvrije artikelen, kolfapparaat en hulpmiddelen zoals rolstoelen, looprekken en dergelijke).

Voor frequent flyer passagiers gelden ruimere hoeveelheden voor de gratis toegestane bagage. Zie voor meer informatie het online overzicht van toegestane bagage van American Airlines.

Bagage voor kinderen

Voor kinderen mag gratis 1 kinderzitje (FAA goedgekeurd) en 1 kinderwagen(maximaal 9 kg) meegenomen worden. Voor kinderen die met een eigen stoel en ticket reizen gelden verder standaardregels omtrent de hoeveelheid toegestane bagage.

Bijzondere bagage

Reis je met bijzondere bagage zoals sportartikelen of muziekinstrumenten, dan kunnen speciale regels van toepassing zijn. Veel bijzondere bagagestukken kunnen, indien ze binnen de gratis toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage vallen, kosteloos vervoerd worden in de cabine of als ruimbagage. Op het American Airline online overzicht van de regels omtrent bijzondere bagage vind je de voorwaarden en eisen per item.

Vloeistoffen en gels

Vloeistoffen, gels, pasta's en spuitbussen mogen in de handbagage alleen vervoerd worden in verpakkingen van maximaal 100 ml. De verpakkingen moeten verpakt zijn in een transparante, hersluitbare zak van maximaal 1 liter en 20 bij 20 cm. Het zakje moet gesloten zijn en de voorwerpen moeten er gemakkelijk in passen.

Dallas-Fort Worth

Dallas-Fort Worth is de hoofdhub van American Airlines, gelegen in Texas. Het is het op 2 na drukste vliegveld ter wereld op het gebied van aantal vluchten. Dallas-Fort Worth ligt tussen Dallas en Fort Worth. Met de Trinity Railway Express reis je vanaf de luchthaven naar zowel Dallas als Forth Worth. Wil je naar Dallas, dan kun je ook gebruik maken van de Orange Line die vertrekt vanaf het DFW Airport Station, gelegen tussen terminals A en B

Op het vliegtuig

Wifi is beschikbaar op een deel van de vluchten. Je kunt via de American Airlines website de beschikbaarheid van Wifi tijdens je vlucht opzoeken. Gebruik van Wifi kost 12 tot 19 dollar, afhankelijk van de duur van je vlucht. In de nieuwere vliegtuigen zijn de stoelen in de Main Cabin voorzien van stroomaansluiting. Sap, frisdrank, koffie en andere alcoholvrije dranken zijn gratis, evenals bier, wijn en maaltijden op de meeste internationale vluchten (o.a. alle vluchten van en naar Europa). Met Main Cabin Extra kun je 15 cm meer beenruimte krijgen. Ook mag je eerder boarden en uitstappen.

   

In een deel van de vliegtuigen vind je American Spotlight in-flight entertainment via een persoonlijk scherm Tot 250 films, 180 tv-programma's, meer dan 250 muziek- en audio-opties, 18 radiokanalen en ruim 20 games. Op een deel van de vluchten is het ook mogelijk om het aanbod aan in-flight entertainment naar je eigen apparaat (tablet, laptop, telefoon) te streamen.

Business en First Class geniet je van een uitgebreide maaltijdservice met snacks en keuze uit diverse maaltijden. Via American airlines is het ook mogelijk om je voorgerecht te reserveren (tot 24 uur voor vertrek). Business Class biedt extra beenruimte, ligstoelen, en een Bose koptelefoon. First Class biedt unieke swivel seats.

Vloot

American Airlines heeft 964 vliegtuigen in gebruik en beschikt daarmee over de grootste vloot ter wereld. De vloot bestaat grotendeels uit Airbus en Boeing toestellen, waaronder de hypermoderne Boeing 787 Dreamliner. Op de route Brussel – Philadelphia vliegt American Airlines met een Airbus 321 toestel.

   

Frequent flyer voordelen

American Airlines is lid en medeoprichter van de oneworld Alliantie. Frequent flyers van een van de bij oneworld aangesloten luchtvaarmaatschappijen kunnen bij American Airlines dus profiteren van de bijbehorende frequent flyer voordelen, en sparen miles op hun American Airline vluchten.

AAdvantage, het eigen frequent flyer programma van American Airlines, onderscheidt drie niveaus: Executive Platinum, Platinum en Gold. Afhankelijk van je frequent flyer niveau profiteer je via AAdvantage onder meer van priority check-in, gratis upgrades en extra bagagevrijstellingen. Op de American Airlines website vind je een volledig overzicht van de voordelen per categorie.

FrequentFlyer

Awards

American Airlines won in 2014 een Word Travel Award voor hun website en de award voor “North America's Leading Airline 2014” (20e jaar op een rij).


Disclaimer:

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. De geboden informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Luchtvaartmaatschappijen veranderen hun voorwaarden regelmatig; bezoek voor de meest actuele informatie de website van de betreffende maatschappij.
Prijzen zijn 'vanaf', per persoon en in euro. Tarieven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten, inclusief vooraf te betalen luchthaventaksen en exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annuleringsverzekering of all-in verzekering. Daar de luchthaventaksen afhankelijk zijn van vertrekdatum, boekingsklasse en vluchtroute kunnen deze schommelen ten opzichte van de hier vermelde tarieven.