+32 (0)2 550 01 00
British Airways is de grootste luchtvaartmaatschappij van het Verenigd Koninkrijk. Wie de hele wereld over wil zit bij British Airways goed. De luchtvaartmaatschappij vliegt naar 160 bestemmingen. Bovendien is British Airways een van de weinige maatschappijen die naar alle 6 de bewoonde continenten vliegt. In 2011 fuseerde British Airways met het Spaanse Iberia. Samen met Iberia, Vueling Airlines, Aer Lingus en Aer Lingus Regional vormt British Airways sindsdien de International Airlines Group, de op 2 na grootste holding van luchtvaartmaatschappijen in Europa.

Goedkope vliegtickets met British Airways ...

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 15 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.

Waarom British Airways?

160 bestemmingen in alle 6 de bewoonde continenten - Alle in-flight services in de prijs inbegrepen, ook bij Economy Class - Onderdeel van de International Airlines Group, de op 2 na grootste luchtvaartholding van Europa - Lid van de Oneworld alliantie, met bijbehorende frequent flyer voordelen - Ruime hoeveelheid gratis toegestane bagage (o.a. tot 23 kg handbagage en gratis ruimbagage in alle klassen) - 5 vluchten per dag tussen Brussel en Londen

Vluchten vanuit Brussel

Vanaf Brussel vertrekken er dagelijks 5 British Airways vluchten naar Londen. Binnen slechts 1 uur en 20 minuten sta je op Heathrow Airport en kun je doorreizen naar een van de vele bestemmingen over de hele wereld! De vluchttijden verschillen per dag. Wanneer je boekt via Connections zie je onmiddellijk welke vluchten er beschikbaar zijn op de gewenste vertrekdatum.

Check-in

Online inchecken via British Airways kan vanaf 24 uur tot 90 minuten voor vertrek van de vlucht via de British Airways website of via de mobiele app. Op de luchthaven kun je snel en gemakkelijk inchecken via de check-in kiosk. Mocht je je boarding pass kwijtraken na je online check-in dan kan je deze opnieuw uitprinten bij de check-in kiosk op de luchthaven. Het enige wat je nodig hebt is het referentienummer van je boeking of een vorm van identificatie (bijvoorbeeld een creditcard of paspoort). Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om in te checken bij de check-in balie.

FrequentFlyer

Bagage

Bij British Airways mag je een ruime hoeveelheid bagage gratis meenemen! De exacte hoeveelheden zijn afhankelijk van de klasse waarmee je reist. Voor de ruimbagage geldt:

Economy Class: 1 stuk van maximaal 23 kg. Bij sommige bestemmingen is een grotere hoeveelheid toegestaan.

FrequentFlyer

Premium Economy Class: 2 stuks van maximaal 23 kg per item. Op vluchten van en naar Brazilië zijn 2 tassen van maximaal 32 kg per stuk toegestaan.

Business Class & First Class: 2 tassen van maximaal 32 kg per stuk voor Club Europe reizigers; Club World, Club World London City, Biz Bed en First passagiers mogen 3 tassen van 32 kg per stuk vervoeren.

De toegestane handbagage bedraagt 1 tas van maximaal 56 x 45 x 25 cm en 1 handtas of laptoptas (maximaal 40 x 30 x 15 cm; 45 x 36 x 20 cm bij vluchten naar Brazilië). Tassen mogen niet meer dan 23 kg per stuk wegen.

Leden van het frequent flyer programma mogen in sommige gevallen een grotere hoeveelheid bagage kosteloos meenemen. In de frequent flyer sectie van het bagageoverzicht op de British Airways website vind je meer informatie. Heb je al geboekt? Dan kun je makkelijk zien hoeveel bagage je mag meenemen door in te loggen op de Manage My Booking pagina.

Bagage voor kinderen

Kinderen die in hun eigen geboekte stoel reizen, mogen dezelfde hoeveelheid hand- en ruimbagage meenemen als een volwassene. Voor kinderen van 2-11 jaar mag bovendien 1 inklapbare kinderwagen en 1 autostoeltje meegenomen worden. Voor kinderen jonger dan 2 jaar die zonder eigen stoel meereizen is toegestaan: 1 stuk handbagage van maximaal 23 kg en met afmetingen van maximaal 56 x 45 x 25 cm, 1 stuk ruimbagage van hetzelfde maximum gewicht als de ruimbagage voor volwassenen, 1 inklapbare kinderwagen en 1 autostoeltje.

Bijzondere bagage

Muziekinstrumenten kunnen kosteloos vervoerd worden indien ze binnen de toegestane gratis handbagage passen. Grotere instrumenten worden vervoerd als ruimbagage. Deze tellen mee met de hoeveelheid gratis toegestane ruimbagage. Indien je deze hoeveelheid overschrijdt zijn er additionele kosten van toepassing. Het is ook mogelijk om een extra stoel te boeken voor je instrument. Informeer uiterlijk 24 uur voor vertrek van je vlucht telefonisch naar de mogelijkheden. Sportuitrusting kan in veel gevallen vervoerd worden als onderdeel van gratis de toegestane ruimbagage. Op de website van British Airways vind je een lijst van de verschillende soorten sportuitrusting, inclusief de regels voor vervoer.

Vloeistoffen en gels

Vloeistoffen, gels, pasta's en spuitbussen mogen in de handbagage alleen in verpakkingen van maximaal 100 ml per stuk worden meegenomen. Deze dienen verpakt te zijn in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje met een maximale inhoud van 1 liter en afmetingen van 20 x 20 cm. Het zakje moet gesloten zijn en de voorwerpen moeten er gemakkelijk in passen. Per persoon mag één doorzichtig plastic zakje worden meegenomen. Babyvoeding die tijdens de vlucht wordt geconsumeerd (melk, melkpoeder, gekookt water en overige babyvoeding), Medicijnen die tijdens de vlucht moeten worden ingenomen. Hiervoor dien je in het bezit te zijn van een recept of verklaring van je arts.

London Heathrow Airport

De thuishaven van British Airways, London Heathrow Airport, is de grootste luchthaven van Europa en de luchthaven met de meeste verbindingen naar andere luchthavens. Dat maakt de luchthaven de centrale hub op luchtvaartgebied in Europa. Op wereldniveau is Heathrow de op twee na drukste luchthaven. Heathrow ligt 24 kilometer ten westen van het centrum van Londen. Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar met de trein, bus of metro. De snelste verbinding is de Heathrow Express trein: binnen 15 minuten ben je in hartje Londen! Deze trein vertrekt elke 15 minuten.

FrequentFlyer

Op het vliegtuig

British Airways staat bekend om haar goede, inclusieve service: ook voor Economy Class passagiers zijn alle aangeboden in-flight services beschikbaar zonder extra kosten. Zo kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan!

   

Met British Airways kun je kiezen uit vier klassen: Economy Class, Premium Economy Class, Business Class en First Class. Economy Class reizen binnen Europa worden Euro Traveller genoemd, Economy Class reizen daarbuiten World Traveller. Premium Economy Class heet ook wel World Traveller Plus. British Airways onderscheidt daarnaast nog drie soorten Business Class: Club Europe (Europese vluchten), Club World (Intercontinentale vluchten) en Club World London City (vluchten tussen New York JFK en Londen).

Wie Economy Class reist komt niets tekort: gratis drankjes, snacks en kranten zijn inbegrepen op zowel intercontinentale als Europese vluchten. Op intercontinentale vluchten ontvang je bovendien een maaltijd, in-flight entertainment via je eigen scherm, kussen, deken en enkele persoonlijke verzorgingsproducten. Niet luxe genoeg? Dan kun je kiezen voor een Premium Economy Class stoel, met onder meer ruimere zitplekken, stroomaansluiting en een uitgebreider menu. Business Class reizigers profiteren van nog meer zitruimte en een luxe meergangenmenu, geproduceerd door topchefs. Op intercontinentale vluchten kun je comfortabel slapen dankzij de ligstoel die tot een vlak bed versteld kan worden. Een ultieme reiservaring beleef je als First Class passagier: je reist dan in je eigen privésuite, met een volledig vlak bed met matras. Je wordt getrakteerd op een exclusief menu en hebt de keuze uit diverse champagnes.

Vloot

British Airways beschikt over een vloot van 280 vliegtuigen. Het leeuwendeel van de British Airways vloot bestaat uit Boeing toestellen, waaronder de zeer moderne Airbus 380 en Boeing 787 Dreamliner.

   

Frequent flyer voordelen

British Airways is grondlegger van de oneworld Alliantie, wat betekent dat alle Oneworld frequent flyers tijdens hun British Airways vlucht gebruik kunnen maken van de frequent flyer voordelen. Het eigen frequent flyer programma van British Airways, Executive Club, is opgedeeld in vier categorieën: Blue, Bronze, Silver en Gold. Voordelen betreffen onder meer (afhankelijk van de categorie) priority check-in, toegang tot Business Class lounges, priority boarding en extra bagagevrijstellingen. Een volledig overzicht van de voordelen per categorie is te vinden op de site van British Airways.

FrequentFlyer

Awards

British Airways won in 2015 tijdens de US Business Traveler Awards de prijs voor beste airline in West-Europa. In 2014 won de luchtvaartmaatschappij onder meer Business Traveler Awards voor de beste airline, beste korteafstandsvervoerder en het beste frequent flyer programma.


Disclaimer:

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. De geboden informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Luchtvaartmaatschappijen veranderen hun voorwaarden regelmatig; bezoek voor de meest actuele informatie de website van de betreffende maatschappij.
Prijzen zijn 'vanaf', per persoon en in euro. Tarieven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten, inclusief vooraf te betalen luchthaventaksen en exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annuleringsverzekering of all-in verzekering. Daar de luchthaventaksen afhankelijk zijn van vertrekdatum, boekingsklasse en vluchtroute kunnen deze schommelen ten opzichte van de hier vermelde tarieven.