+32 (0)70 23 33 13
Het plezier van dicht bij huis: dat is vliegen met Brussels Airlines, onze nationale luchtvaartmaatschappij. Brussels Airlines bestaat sinds 2006 en komt voort uit de fusie van SN Brussels Airlines en Virgin Express. Brussel Airlines is sinds 2009 onderdeel van de Lufthansa groep. Sinds dat jaar neemt Brussels Airlines ook deel aan Lufthansa's frequent flyer programma Miles & More. Naast haar 64 bestemmingen binnen Europa biedt Brussels Airlines vluchten naar onder meer 19 Afrikaanse en diverse Amerikaanse en Canadese bestemmingen.

Goedkope vliegtickets met Brussels Airlines ...

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.

Waarom Brussels Airlines

Reizen op maat met vier serviceniveaus - Thuishaven Brussels Airport, eenvoudig bereikbaar - Lid van de Star Alliance - Miles & More frequent flyer programma - Regelmatige uitbreiding bestemmingen, met sinds 2015 ook vluchten naar St. Petersburg, Dubrovnik, Olbia, Calvi en Lourdes

Brussels Airport

De hub van Brussels Airlines is Brussels Airport, de grootste luchthaven van België. Brussels Airport is de 25e luchthaven van Europa qua drukte. Vanaf Brussels Airport ben je binnen circa 15 minuten (trein) tot 30 minuten (bus) in Brussel centrum.

FrequentFlyer

Check-in

Online check-in via de Brussels Airlines website is mogelijk vanaf 24 tot 1 uur voor vertrek voor alle Brussels Airlines vluchten, afgezien van vluchten vanuit Ajaccio, Bastia, Calvi, Catania, Dubrovnik, Figari, Ibiza, Lourdes en Olbia. Tevens is het mogelijk om met de smartphone in te checken.

Inchecken op de luchthaven kan via Express Check-in machines of bij de Check-in balie. Check & Go reizigers wordt verzocht zelf bij de machines in te checken.

FrequentFlyer

Bagage

De hoeveelheid toegestane gratis bagage is bij Brussels Airlines afhankelijk van zowel de gekozen klasse als de bestemming. Voor vluchten binnen Europa (incl. Rusland en Marokko) geldt:

Check&Go: 1 stuk handbagage van 12 kg + 1 extra item. Ruimbagage tegen extra kosten.
Light&Relax: 1 stuk handbagage van 12 kg + 1 extra item. Ruimbagage maximaal 23 kg.
Flex&Fast: 1 stuk handbagage van 12 kg + 1 extra item. Ruimbagage maximaal 23 kg.
Bizz&Class: 2 stuks handbagage van maximaal 16 kg totaal + 1 extra item. Ruimbagage maximaal 2 stuks van 32 kg per stuk.

FrequentFlyer

Voor vluchten naar Tel Aviv, VS, Canada en Afrika is het volgende toegestaan:

Economy Class: 1 stuk handbagage van 12 kg + 1 extra item. Ruimbagage maximaal 23 kg.
Business Class: 2 stuks handbagage van maximaal 16 kg totaal + 1 extra item. Ruimbagage maximaal 2 stuks van 32 kg per stuk.

Miles & More passagiers en Star Gold leden mogen extra bagage meenemen. Bekijk voor meer informatie het overzicht van de gratis toegestane bagage per route en klasse, inclusief Miles & More passagiers en Star Gold leden. Meer details over de regels omtrent bagage zijn te vinden in het complete overzicht van bagageregels en restricties.

Bagage voor kinderen

Miles & More passagiers en Star Gold leden mogen extra bagage meenemen. Bekijk voor meer informatie het overzicht van de gratis toegestane bagage per route en klasse, inclusief Miles & More passagiers en Star Gold leden. Meer details over de regels omtrent bagage zijn te vinden in het complete overzicht van bagageregels en restricties.)

Bijzondere bagage

Alle sportmateriaal mag gratis mee zolang het de limiet van de gratis toegelaten bagage niet overschrijdt. Daarnaast is het toegestaan ski- en snowboardmateriaal gratis mee te nemen (1 paar ski’s of 1 snowboard, 1 paar skistokken, 1 paar snowboard- of skischoenen, 1 helm). Zie de website Brussels Airlines voor een overzicht van de tarieven voor overige sportmaterialen.

Kleine muziekinstrumenten (bijv. viool) mogen als deel van de toegestane gratis handbagage in de cabine vervoerd worden, op voorwaarde dat zij in de ruimte boven de stoelen passen of onder de stoel voor je. Voor grotere instrumenten moet een extra stoel geboekt worden of deze moeten in de bagageruimte vervoerd worden.

Vloeistoffen en gels

Vloeistoffen, gels, pasta's en spuitbussen mogen in de handbagage alleen in verpakkingen van maximaal 100 ml per stuk worden meegenomen. Deze dienen verpakt te zijn in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje met een maximale inhoud van 1 liter. Het zakje moet gesloten zijn en de voorwerpen moeten er gemakkelijk in passen. Per persoon mag één doorzichtig plastic zakje worden meegenomen.

Babyvoeding (zowel babymelk als potjes) is toegestaan voor gebruik tijdens de vlucht. Er kan gevraagd worden de voeding te proeven om te bewijzen dat het inderdaad om babyvoeding gaat. Gekookt water (om te vermengen met melkpoeder) in hoeveelheden groter dan 100ml is niet toegestaan als handbagage. Medicatie en dieetsupplementen voor gebruik tijdens de vlucht zijn toegestaan. Hiervoor dien je in het bezit te zijn van een recept of verklaring van je arts.

Op het vliegtuig

Op intercontinentale vluchten geniet iedere reiziger (Economy of Business Class) van het in-flight entertainment met een ruim aanbod aan muziek en films op een persoonlijk scherm. Business Class reizigers profiteren daarnaast van luxe flat-bed stoelen en een uitgebreid menu, bestaande uit een voorgerecht, hoofdgerecht en koffie met likeur en chocolade. Brussels Airlines biedt tevens de optie voor een sterrenmenu, bereid door een Belgische sterrenchef.

   

Op de Europese routes hanteert Brussels Airways vier reisopties: Check&Go, Light&Relax, Flex&Fast en Bizz&Class. Check&Go reizigers kunnen gebruik maken van de laagste tarieven. Wie iets meer luxe wil kiest voor Light&Relax, waarbij ook 23 kg ruimbagage en stoelkeuze bij boeking inbegrepen. Light&Relax tickets kosten slechts 40 euro meer dan het Check&Go tarief. Voor volledige flexibiliteit is Flex&Fast ideaal: een Flex&Fast ticket kan je gratis wijzigen naar een vlucht op een andere datum of een vroegere vlucht op dezelfde dag. Ook kun je de kosten voor je ticket terugkrijgen bij annulering. Indien mogelijk wordt voor Flex&Fast passagiers de middelste stoel vrijgelaten voor extra persoonlijke ruimte. En je ontvangt bovendien een gratis snack en gratis kranten aan boord.

Wil je extra luxe? Dan is Bizz&Class ideaal. Bizz&Class passagiers mogen meer bagage meenemen zonder extra kosten, hebben prioriteit op de luchthaven en krijgen indien gewenst een plek voorin het vliegtuig. De middelste stoel wordt voor je vrijgehouden en je ontvangt aan boord de maaltijd van de dag en dranken naar keuze. Indien je liever zelf je maaltijd kiest, kan je tot 48 uur voor je vlucht de gewenste maaltijd bestellen. Ook heb je toegang tot de lounge op het vliegveld.

Inbegrepen bij alle soorten vluchten is een gratis dagblad bij online check-in.

Vloot

Met 46 vliegtuigen heeft Brussels Airlines een uitermate degelijke vloot, met onder meer de Airbus 330 (die het Afrikaanse en Amerikaanse netwerk bedient), 319 en 320.

   

Frequent flyer voordelen

Brussels Airlines is sinds 2009 lid van de Star Alliance, en hanteert het door Lufthansa opgerichte Miles & More frequent flyer programma - een van de grootste frequent flyer programma's van Europa. Miles & More biedt (afhankelijk van je deelnemersniveau) onder meer extra bagagevrijstellingen en -kortingen, priority services zoals voorrang bij het inchecken en loungetoegang. Op de website van Miles & More vind je meer informatie over de voordelen per niveau.

FrequentFlyer

Awards

Brussels Airlines heeft onder meer een award gewonnen voor haar Business Class wijnkelder (intercontinentale vluchten).


Disclaimer:

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. De geboden informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Luchtvaartmaatschappijen veranderen hun voorwaarden regelmatig; bezoek voor de meest actuele informatie de website van de betreffende maatschappij.
Prijzen zijn 'vanaf', per persoon en in euro. Tarieven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten, inclusief vooraf te betalen luchthaventaksen en exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annuleringsverzekering of all-in verzekering. Daar de luchthaventaksen afhankelijk zijn van vertrekdatum, boekingsklasse en vluchtroute kunnen deze schommelen ten opzichte van de hier vermelde tarieven.