+32 (0)70 23 33 13
Op zoek naar luxe en ultiem comfort? Dan zit je bij Emirates helemaal goed! De luchtvaartmaatschappij is door Skytrax meermaals verkozen tot beste luchtvaartmaatschappij ter wereld en won dit jaar nog een award voor haar First Class. Emirates vliegt op meer dan 148 bestemmingen in 83 landen (nr. 3 mondiaal) op 6 continenten. Waar je ook naartoe wil, Emirates brengt je erheen. Emirates is in 1985 opgericht en is een van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Op dit moment is Emirates de grootste luchtvaartmaatschappij van het Midden-Oosten en de nr. 5 luchtvaartmaatschappij van Azië (op basis van het aantal vervoerde passagiers per jaar).

Goedkope vliegtickets met Emirates ...

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.

Waarom Emirates?

Ruime hoeveelheid gratis toegestane bagage (vanaf 30 kg in Economy Class) - Beste in-flight entertainment (11e jaar op een rij, Skytrax) - Bekroonde First Class met ongekende luxe - Jonge, moderne vloot - Dagelijkse vluchten vanaf Brussel - Meer dan 148 bestemmingen in 83 landen op 6 continenten - In-flight connectivity: mobiele telefonie & Wifi

Vluchten vanuit Brussel

Vanaf Dubai Airport, de hub van Emirates, kun je reizen naar ruim 148 steden in 6 continenten. Emirates vliegt dagelijks vanaf Brussel naar Dubai.

Check-in

Via Emirates de website van Emirates kun je gemakkelijk online inchecken vanaf 24 uur tot 90 minuten voor vertrek van de vlucht. Via de online check-in kun je de boarding pass printen, of een mobiele boarding pass krijgen. Inchecken kan ook via de Emirates mobiele app. Uiteraard is het ook mogelijk om op het vliegveld in te checken bij de check-in balies.

 

Bagage

Als je vliegt met Emirates dan kun je altijd meer dan voldoende bagage meenemen: de maatschappij hanteert een van de meest ruimhartige regels omtrent de gratis toegestane hoeveelheid bagage ter wereld! De volgende hoeveelheden zijn toegestaan:

Economy Class: ruimbagage t/m 30 kg, per item maximaal 300 cm (l + b + h). Handbagage 1 stuk van maximaal 7 kg en 55 x 38 x 20 cm (handtas óf laptoptas).
Business Class: ruimbagage t/m 40 kg, per item maximaal 300 cm (l + b + h). Handbagage 2 stuks van maximaal 7 kg per stuk (1 koffer plus ófwel 1 handtas ófwel 1 kledingzak). De koffer mag maximaal 45 x 35 x 20 cm meten; de handtas 55 x 38 x 20 cm. De kledingzak mag opgevouwen maximaal 20 cm dik zijn.
First Class: ruimbagage t/m 50 kg, per item maximaal 300 cm (l + b + h). Handbagage 2 stuks van maximaal 7 kg per stuk (1 koffer plus ófwel 1 handtas ófwel 1 kledingzak). De koffer mag maximaal 45 x 35 x 20 cm meten; de handtas 55 x 38 x 20 cm. De kledingzak mag opgevouwen maximaal 20 cm dik zijn.

FrequentFlyer

Voor vluchten van en naar Canada en Noord- of Zuid-Amerika gelden andere regels omtrent de ruimbagage. Op vluchten naar Canada en Noord-Amerika zijn 2 tassen van maximaal 23 kg per stuk toegestaan in de Economy Class; Business en First Class passagiers mogen 2 tassen van maximaal 32 kg per stuk meenemen. Voor reizen naar Zuid-Amerika zijn 2 tassen van 32 kg per stuk toegestaan in alle klassen.

Wil je precies weten wat op jouw vlucht toegestaan is? Gebruik dan de Emirates baggage allowance calculator.

Bagage voor kinderen

Passagiers die met kinderen jonger dan 2 jaar reizen kunnen maximaal 10 kg ruimbagage meenemen voor het kind (niet van toepassing op vluchten naar Noord- of Zuid-Amerika). Op reizen naar Noord- of Zuid-Amerika mag voor kinderen jonger dan 2 jaar 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kg en 115 cm (l + b + h) vervoerd worden. Daarnaast is het toegestaan om 1 inklapbare kinderwagen of buggy mee te nemen als cabinebagage (indien er voldoende ruimte in de cabine is) of als ruimbagage, zonder extra kosten.

Bijzondere bagage

Muziekinstrumenten en sportuitrustingen die binnen de marges van de gratis toegestane ruimbagage vallen kunnen meestal kosteloos vervoerd worden. Voor bijvoorbeeld een skiuitrusting kunnen andere tarieven van toepassing zijn. Meer informatie voor het vervoer van sportartikelen is de vinden in de Emirates online FAQ over sportuitrustingen. Voor muziekinstrumenten die te groot zijn om als ruimbagage vervoerd te worden kan een extra stoel geboekt worden. Hulpmiddelen zoals een rolstoel, krukken blindengeleidehonden en een draagbare dialysemachine mogen gratis mee. Zie de website van Emirates voor een compleet overzicht.

Vloeistoffen en gels

Vloeistoffen, gels, pasta's en spuitbussen mogen in de handbagage alleen in verpakkingen van maximaal 100 ml per stuk worden meegenomen. Deze dienen verpakt te zijn in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje met een maximale inhoud van 1 liter. Per persoon mag één doorzichtig plastic zakje worden meegenomen. De voorwerpen moeten gemakkelijk in het zakje passen.

Medicatie, babymelk of – voedsel en dieetvoeding zijn niet onderhevig aan bovenstaande eisen. Je moet echter wel in staat zijn om een bewijs te leveren omtrent de aard van de substanties.

Dubai International Airport

Dubai International Airport, de thuishaven van Emirates, is de op 6 na drukste luchthaven ter wereld en vormt de belangrijkste hub in het Midden-Oosten. Naast een uitgebreid aanbod aan winkels beschikt Dubai International Airport over een zwembad, indoor Zen tuin en “Snooze Cubes”: privéruimtes met een bed om even goed uit te rusten. Vanaf het vliegveld vertrekken er zowel bussen als metro's naar het centrum. Aangezien het busnetwerk van Dubai nogal uitgebreid is, wordt reizigers die niet goed bekend zijn in Dubai aangeraden om de metro te gebruiken.

FrequentFlyer

Op het vliegtuig

Reizen met Emirates is reizen in stijl! Van Economy Class tot First Class, bij Emirates profiteer je van uitstekende voorzieningen. Economy Class passagiers reizen in comfortabele stoelen die voorzien zijn van stroomaansluiting voor je laptop, persoonlijk in-flight entertainmentscherm, Wifi en mobiele telefoonverbinding (niet op alle vliegtuigen beschikbaar). Je wordt bovendien verwend met een uitgebreid menu en gratis dranken.

   

Reis je Business Class, dan geniet je van uitgebreid comfort met onder meer een flat-bed stoel, sidetable voor extra werkruimte en een persoonlijke minibar. Wie de benen wil strekken en eventueel nog wat wil netwerken met medereizigers kan gebruik maken onboard lounge met bar (alleen in de A380 vliegtuigen). Vind je dit nog niet voldoende? Kies dan voor First Class. Emirates' First Class staat symbool voor reizen in ongekende luxe. Je reist in een privé-suite, voorzien van flat-bed stoel met matras, kaptafel en minibar. Bovendien kun je gebruik maken van de onboard Shower Spa! First Class en Business Class passagiers ontvangen bovendien een uitgebreid diner met cocktails, champagne en diverse kwaliteitswijnen.

Speciale aandacht verdient het Emirates in-flight entertainmentsysteem, dat door Skytrax in 2015 voor het 11e jaar op een rij is verkozen tot het beste in-flight entertainmentsysteem ter wereld. Met het Emirates in-flight entertainmentsysteem heb je keuze uit meer dan 2000 films, Tv-shows, muziek en games. Ook heb je beschikking over 8 live Tv-kanalen (sport en nieuws).

Vloot

Emirates heeft een van de jongste vloten ter wereld. De vloot bestaat onder meer uit vier verschillende soorten Boeing 777 toestellen en de uiterst luxueuze Airbus 380. Van dit model bezit Emirates maar liefst 77 toestellen. De totale vloot bestaat uit 232 vliegtuigen en wordt jaarlijks flink uitgebreid. Volgens de huidige planning moet Emirates in 2018 over meer dan 320 vliegtuigen beschikken!

   

Frequent flyer voordelen

Emirates is geen lid van een luchtvaartallianties, en hanteert het eigen Skywards frequent flyer programma. Wel heeft Emirates partnerships met 12 andere luchtvaartmaatschappijen, zodat je ook bij deze airlines Skyward Miles kunt verdienen en besteden. Dit is mogelijk bij Alaska Airlines, EasyJet, Japan Airlines, Jet Airways, JetBlue, Jetstar, Korean Air, Qantas, S7 Airlines, South African Airways, TAP Portugal en Virgin America.

Het Skywards frequent flyer programma kent vier verschillende niveaus: Blue, Silver, Gold en Platinum. Als Skyward frequent flyer profiteer je onder meer (afhankelijk van je niveau) van priority boarding, toegang tot de lounges en priority check-in. Op de Skywards pagina van de Emirates website vind je meer informatie over de voordelen per niveau.

Awards

Emirates heeft al veel awards in de wacht gesleept. In 2013 en 2014 werd de luchtvaartmaatschappij door Skytrax verkozen tot beste luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2015 behaalde Emirates in deze categorie de 5e plaats. De luchtvaartmaatschappij won dat jaar ook de Skytrax award voor “World's Best Airline Inflight Entertainment” (voor het 11e jaar op een rij) en “World's Best First Class Comfort Amenities”.


Disclaimer:

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. De geboden informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Luchtvaartmaatschappijen veranderen hun voorwaarden regelmatig; bezoek voor de meest actuele informatie de website van de betreffende maatschappij.
Prijzen zijn 'vanaf', per persoon en in euro. Tarieven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten, inclusief vooraf te betalen luchthaventaksen en exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annuleringsverzekering of all-in verzekering. Daar de luchthaventaksen afhankelijk zijn van vertrekdatum, boekingsklasse en vluchtroute kunnen deze schommelen ten opzichte van de hier vermelde tarieven.