+32 (0)2 550 01 00
Op zoek naar de zon in het warme zuiden? Dan zit je bij het Spaanse Iberia goed! De luchtvaartmaatschappij is marktleider op onder meer de routes vanuit Europa naar Latijns-Amerika. Bovendien reis je met Iberia naar maar liefst 20 verschillende Spaanse steden. In totaal vliegt Iberia op 120 bestemmingen in 46 landen, dagelijks worden tot wel 600 vluchten uitgevoerd. Iberia, opgericht in 1917, is een van de oudste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Het is de grootste luchtvaartmaatschappij van Spanje. In 2011 is Iberia gefuseerd met British Airways. Sindsdien is het onderdeel van de fusiemaatschappij International Airlines Group, de nr. 3 luchtvaartholding van Europa.

Goedkope vliegtickets met Iberia ...

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 15 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.

Waarom Iberia?

Frequent flyer voordelen via het Oneworld alliantie lidmaatschap - Onderdeel van de International Airlines Group, de nr. 3 luchtvaartholding van Europa - Specialist in vluchten naar Latijns-Amerika - Dagelijks 3 directe vluchten vanaf Brussel - Eén van de oudste luchtvaartmaatschappijen van Europa - Top 3 meest punctuele luchtvaartmaatschappijen ter wereld (2014)

Vluchten vanuit Brussel

Vanaf Brussel vertrekken dagelijks 3 Iberia vluchten, die je binnen 2 uur en 20 minuten op Madrid Barajas Airport brengen. Vanaf daar kun je doorreizen naar een van de vele Iberia bestemmingen! Het vluchtschema Brussel – Madrid is als volgt:

Vertrek Aankomst Vluchtnummer Dagen
07:55 10:20 IB3207 Alle dagen
12:00 14:20 IB3202 Maandag t/m donderdag, zaterdag
15:30 16:40 IB3197 Vrijdag & zondag
18:50 20:25 IB3205 Alle dagen

Check-in

Online inchecken kan tot 1 uur voor vertrek van de vlucht. Bij de meeste vluchten kun je direct nadat je de vlucht boekt al je stoel al reserveren en je boarding pass printen! Bij vluchten naar de volgende bestemmingen geldt dit niet: Londen, Lyon, de VS, Puerto Rico, Mexico, Guatemala, El Salvador, de Dominicaanse Republiek, Honduras, Nicaragua en Cuba. Vlieg je naar een van deze plaatsen dan kun je online inchecken vanaf de dag voor je vlucht. Online inchecken kan via de check-in pagina op de Iberia website. Je hoeft alleen je achternaam, code en luchthaven van vertrek in te vullen.

Uiteraard is het ook mogelijk om op het vliegveld in te checken. Dit kan tot uiterlijk 45 minuten voor vertrek van de vlucht.

FrequentFlyer

Bagage

De toegestane gratis bagage op Iberia vluchten is onder meer afhankelijk van de bestemming. Op intercontinentale vluchten worden de volgende regels gehanteerd:

Reduced Economy Class: 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kg. Handbagage 1 tas van maximaal 56 x 45 x 25 cm.
Full Economy, Business Club en Business Class: 2 stuks ruimbagage van maximaal 23 kg ieder (vluchten naar Afrika en het Midden-Oosten: 1 stuk). Handbagage 1 tas van maximaal 56 x 45 x 25 cm.
Business Plus: 3 stuks ruimbagage van maximaal 23 kg ieder (vluchten naar Afrika en het Midden-Oosten: 2 stuks). Handbagage 2 tassen, maximaal 56 x 45 x 25 cm per tas.

FrequentFlyer

Voor reizen naar Brazilië is standaard 2 stuks ruimbagage van 32 kg per stuk toegestaan, ongeacht klasse.

Voor vluchten binnen Europa geldt:
Basic: geen ruimbagage. 1 stuk handbagage van maximaal 56 x 45 x 25 cm.
Classic Flexible: 1 stuk ruimbagage van 23 kilo en 1 stuk handbagage van maximaal 56 x 45 x 25 cm.
Business Class: 2 stuks ruimbagage van 23 kilo.

Voor een aantal bestemmingen gelden andere regels dan hierboven. Op de website van Iberia staat een compleet overzicht van alle regels en uitzonderingen. Passagiers die deelnemen aan het Iberia Plus frequent flyer programma kunnen, afhankelijk van hun frequent flyer niveau, meer bagage nemen. Een overzicht staat op de Iberia website.

Naast de toegestane handbagage mag er ook 1 persoonlijk item meegenomen worden in de cabine (handtas, camera, laptop, tas met babyspullen). Wanneer je zonder handbagage reist kun je sneller boarden.

Bagage voor kinderen

Voor kinderen die met een extra voordelig ticket reizen (peuters tot 2 jaar en kinderen van 2 t/m 11) mag dezelfde hoeveelheid bagage meegenomen worden als voor volwassenen. Tevens mag een inklapbare kinderwagen of buggy of autostoeltje kosteloos mee.

Bijzondere bagage

Je kunt bij Iberia onder meer je ski-, golf- of surfuitrusting, fiets, rolstoel en muziekinstrument meenemen. Sommige items kunnen worden vervoerd zonder extra kosten indien zij passen binnen de grenzen van de gratis toegestane bagage. Dit geldt onder meer voor je skiuitrusting, golfspullen en muziekinstrumenten. Raadpleeg de Iberia website voor gedetailleerde informatie over de regels voor de verschillende items.

Vloeistoffen en gels

Vloeistoffen, gels, pasta's en spuitbussen mogen in de handbagage alleen in verpakkingen van maximaal 100 ml per stuk worden meegenomen. Deze dienen verpakt te zijn in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje met een inhoud van maximaal 1 liter. Per persoon mag één doorzichtig plastic zakje worden meegenomen. Alle voorwerpen moeten gemakkelijk in het zakje passen.

Uitgezonderd van bovenstaande regels zijn: babyvoeding, medicijnen en dieetvoeding die nodig zijn tijdens de reis. Je dient een bewijs van authenticiteit te overleggen bij de veiligheidscontrole. Incidenteel kunnen veiligheidsmedewerkers flessen en potten openen om de inhoud te controleren.

Madrid Barajas Airport

Iberia heeft haar thuishaven in Madrid, de prachtige hoofdstad van Spanje. De luchthaven, Madrid Barajas Airport, is gelegen ten noordoosten van van Madrid en ligt slechts op 12 kilometer afstand van Madrid centrum. De binnenstad is bereikbaar met de metro, trein en bus. Met de trein kost je dit circa 20 tot 30 minuten.

FrequentFlyer

Madrid Barajas Airport is het grootste vliegveld van Spanje en de nr. 5 binnen Europa. De luchthaven werd al in 1927 geopend. Sindsdien is Madrid Barajas uiteraard flink uitgebreid en gemoderniseerd.

Op het vliegtuig

Tijdens je vlucht word je alvast in zuidelijke sferen gebracht: de menu's op Iberia vluchten bestaan uit een diverse selectie van gerechten uit de Spaanse cuisine. Bij de meeste vluchten worden de maaltijden kosteloos aangeboden voor alle klassen. Alleen op de korte afstandsvluchten is het eten voor Economy Class reizigers niet in de prijs inbegrepen.

Tijdens de vlucht onderscheidt Iberia vier verschillende klassen: Economy Class, Business Class (Europese vluchten, Business Club (middellange vluchten) en Business Plus (langeafstandsvluchten).

Iberia heeft met haar nieuwe A330 toestellen de Economy Class een flinke upgrade gegeven. Op langeafstandsvluchten heb je in dit toestel beschikking over een stroomaansluiting, USB-aansluiting en een 9 inch scherm. Iberia biedt keuze uit een ruim aanbod aan games, films (60+) en muziek (200 opties). Ook ben je tijdens je vlucht altijd verbonden met de hele wereld dankzij de in-flight Wifi en gsm-verbindingen. Vlieg je Business Plus, dan reis je in alle luxe: je geniet van het comfort van een 200 cm vlak bed en je beschikt over een 15,4 inch persoonlijk scherm, een stoel met massagefunctie en een eigen telefoon. Als Business Plus reiziger ben je dus van alle gemakken voorzien! Op kortere vluchten beschik je als Business Plus of Business Class passagier onder meer van meer zitruimte en een uitgebreider menu.

Vloot

Iberia heeft in totaal 135 vliegtuigen. Het overgrote deel daarvan zijn Airbus modellen – waaronder de moderne Airbus A330. Alleen Air Nostrum, een lokaal onderdeel van Iberia, vliegt met andere modellen, waaronder enkele Bombadiers (o.a. de CRJ-1000). De nieuwe Airbus A330 stoelen hebben beschikking over luxere stoelen voor alle klassen; tevens is dit het enige model dat persoonlijke interactieve schermen heeft voor alle klassen.

Iberia Iberia IberiaIberia

Frequent flyer voordelen

Iberia is lid van de Oneworld alliantie. Oneworld frequent flyers kunnen tijdens hun vlucht met Iberia profiteren van de Oneworld frequent flyer voordelen. Iberia's frequent flyer programma, Iberia Plus, is onderverdeeld in 3 categorieën, die corresponderen met de 3 Oneworld niveaus: Iberia Plus Silver, Iberia Plus Gold en Iberia Plus Platinum. Afhankelijk van de categorie heb je met Iberia Plus onder andere recht op priority check-in, lounge-toegang, extra bagagevrijstellingen en priority boarding. Op de site van Iberia vind je een uitgebreid schema van alle voordelen per categorie.

Awards

Iberia veroverde in zowel 2014 als 2015 de derde plaats in de categorie “Best Airlines in Southern Europe” tijdens de Skytrax awards. Volgens Flightstats was Iberia in 2014 bovendien de nr. 3 wereldwijd als het gaat om punctualiteit. In 2015 werd Oneworld, de luchtvaartalliantie waar Iberia lid van is, door Skytrax voor het derde jaar op een rij benoemd tot ‘s werelds beste luchtvaartalliantie.


Disclaimer:

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. De geboden informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Luchtvaartmaatschappijen veranderen hun voorwaarden regelmatig; bezoek voor de meest actuele informatie de website van de betreffende maatschappij.
Prijzen zijn 'vanaf', per persoon en in euro. Tarieven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten, inclusief vooraf te betalen luchthaventaksen en exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annuleringsverzekering of all-in verzekering. Daar de luchthaventaksen afhankelijk zijn van vertrekdatum, boekingsklasse en vluchtroute kunnen deze schommelen ten opzichte van de hier vermelde tarieven.