+32 (0)2 550 01 00
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM) is de nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland. KLM staat bekend als kwaliteitsluchtvaartmaatschappij. De vliegtuigen zijn voorzien van vele gemakken. Vlieg je economy-class dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor extra comfort (Economy Class Comfort). Ook is er een groot aanbod aan in-flight entertainment. Opgericht in 1919 is het ’s werelds oudste luchtvaartmaatschappij die nog onder de originele naam opereert. Sinds 2004 werkt KLM samen met de grote Franse maatschappij Air France.

Goedkope vliegtickets met KLM ...

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 15 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.

Waarom KLM?

Mogelijkheid tot extra comfort bij Economy Class via Economy Class Comfort - SkyTeam frequent flyer voordelen - Thuishaven Schiphol goed bereikbaar met trein en vliegtuig vanaf Antwerpen of Brussel - Rechtstreekse vluchten (vanaf Schiphol) naar bijna 150 bestemmingen wereldwijd - Uitstekende Onboard Service - Zeer punctueel (verkozen tot meest punctuele luchtvaartmaatschappij van 2014)

Vluchten vanuit Brussel

Vanaf Brussel Midi, Brussel Zaventem of Antwerpen Centraal reis je per vliegtuig of per trein via Schiphol direct naar één van de 139 bestemmingen. Met in totaal 67 intercontinentale en 68 Europese bestemmingen vlieg je vanaf Schiphol met KLM gemakkelijk en comfortabel de hele wereld over.

Check-in

Inchecken bij KLM is bijzonder eenvoudig. De luchtvaartmaatschappij biedt verschillende mogelijkheden. Wie niet in de wachtrij wil staan online inchecken of via de mobiele telefoon. Tevens zijn er op de luchthaven selfservice incheckautomaten.

Online inchecken kan tussen 30 en 1 uur voor vertrek van de vlucht (VS: vanaf 24 uur voor vertrek). Inchecken via de automaten op de luchthaven kan vanaf ten minste 3 uur voor vertrek van de vlucht (vaak eerder) tot 40 minuten (Europa) of 60 minuten (intercontinentaal) voor vertrek van de vlucht. Bij de incheckbalies en lounges is dit ten minste 3 uur voor vertrek van de vlucht tot 40 minuten (Europa) of 60 minuten (intercontinentaal) voor vertrek van de vlucht. Let op: de incheckbalies op Schiphol gaan elke dag om 05.00 uur open.

Bagage

KLM biedt ruime mogelijkheden voor bagage. Toegestaan is:

Economy Class: ruimbagage 1 stuk voor Trans-Atlantische vluchten; 2 stuks voor vluchten van Europa naar Mexico, de Caraïben, Centraal-Amerika, Brazilië en Zuid-Amerika. Handbagage 1 tas en 1 persoonlijk artikel.

Business en First Class: 3 stuks ruimbagage. Handbagage 1 tas en 1 persoonlijk artikel.

Economy Intercontinentaal: 1 koffer van max. 23 kg ruimbagage. Handbagage 1 tas en 1 accessoire, bijv. een handtas of een laptop (gecombineerd max. 12 kg).

Economy Europa: alleen handbagage. 1 tas en 1 accessoire, bijv. een handtas of een laptop. Gecombineerd max. 12 kg (26 lbs). Ruimbagage is via KLM.com toe te voegen voor 20,- euro (koffer tot 23 kg).

Business Class: 2 koffers ruimbagage, ieder max. 32 kg. Handbagage 1 tas en 1 kleinere tas en 1 accessoire, bijv. een handtas en laptop (gecombineerd max. 18 kg).

Bagage kan ten minste 3 uur voor vertrek van de vlucht tot 40 minuten (Europa) of 60 minuten(intercontinentaal) voor vertrek van de vlucht worden afgegeven

Nieuw: controle van elektronische apparatuur op vluchten naar de Verenigde Staten en Canada Op vluchten vanaf Schiphol of Parijs-Charles de Gaulle naar bestemmingen in de Verenigde Staten of Canada vindt een extra controle plaats op alle elektronische apparatuur met batterij of accu in de handbagage. Bij de gate kan je worden gevraagd om het apparaat uit de beschermhoes of tas te halen en aan te zetten om te laten zien dat het werkt.

Bagage voor kinderen

Kinderen die in hun eigen geboekte stoel reizen, mogen dezelfde hoeveelheid hand- en ruimbagage meenemen als een volwassene. Voor kinderen jonger dan 2 jaar die zonder eigen stoel meereizen is toegestaan: 1 stuk handbagage met artikelen voor babyverzorging van max. 12 kg en met de maximale afmetingen van 55 x 35 x 25 cm, en 1 stuk ruimbagage van max. 10 kg.

Bijzondere bagage

De meeste soorten bijzondere bagage kunnen meegenomen worden op KLM vluchten. Wel moet het vervoer van sommige soorten bijzondere bagage zo vroeg mogelijk, en in ieder geval uiterlijk 48 uur voor vertrek, worden gereserveerd via de site van KLM. Voor informatie over de regels en tarieven per KLM-vlucht voor vervoer van bijzondere bagage heeft KLM de bagage calculator.

Vloeistoffen en gels

Vloeistoffen, gels, pasta's en spuitbussen mogen in de handbagage alleen in verpakkingen van maximaal 100 ml per stuk worden meegenomen. Deze dienen verpakt te zijn in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje met een maximale inhoud van 1 liter. Het zakje moet gesloten zijn en de voorwerpen moeten er gemakkelijk in passen. Per persoon mag één doorzichtig plastic zakje worden meegenomen. Deze zaken mogen altijd meegenomen worden: babyvoeding die tijdens de vlucht wordt opgegeten, medicijnen die tijdens de vlucht moeten worden ingenomen. Hiervoor dien je in het bezit te zijn van een medisch attest van uw arts, speciale dieetproducten die tijdens de vlucht worden genuttigd.

Schiphol

Schiphol is de thuisbasis van KLM. De hypermoderne en ruim opgezette luchthaven is zeer gunstig gelegen aan de rand van Amsterdam, de hoofdstad van Nederland. Met de trein geraak je tot recht onder de luchthaven. Je neemt de roltrap omhoog en je staat al in de vertrekhal. Vanaf Schiphol ben je in tien minuutjes op Amsterdam Centraal

Op het vliegtuig

Wie met KLM reist hoeft zich niet te vervelen: er is meer dan 1000 uur aan interactief entertainment beschikbaar op intercontinentale vluchten, waaronder films, televisieprogramma's, cd's, talencursussen, luisterboeken en spelletjes.

 

Op vrijwel alle intercontinentale vluchten heb je hiertoe beschikking over een persoonlijk interactief beeldscherm. Daarnaast kun je op steeds meer KLM vliegtuigen gebruik maken van Wifi (op dit moment te gebruiken in de Boeing 787 Dreamliners en op 1 Boeing 777-300 toestel). KLM heeft bovendien het oudste in-flight magazine ter wereld: de Holland Herald, tevens het grootste Engelstalige tijdschrift van Nederland.

KLM onderscheidt drie klassen: Business Class, Economy Comfort class en Economy Class. De Business Class is onder te verdelen in twee verschillende klassen: de Europe Business Class voor de korte afstand, en de World Business Class voor de lange afstand.

Wie intercontinentaal business class reist geniet onder meer van luxe ligstoelen (170-80 graden verstelbaar afhankelijk van model) met massagestand en een persoonlijk entertainmentsysteem. Daarnaast krijg je een heerlijk diner, bereid door de Nederlandse topchef Jacob Jan Boerma. Europe business class reizigers profiteren onder meer van extra bagagevrijstellingen, meer beenruimte en voorrang bij de check-in.

Vloot

KLM beschikt over een moderne vloot onder meer de ultranieuwe Boeing 787, de Boeing 777, Airbus A330 en MD-11. Op de nieuwere vliegtuigen heeft elke passagier een eigen interactief videoscherm voor in-flight entertainment zoals films, spelletjes en meer.

   

Frequent flyer voordelen

KLM is aangesloten bij de SkyTeam luchtvaartalliantie en hanteert het Flying Blue* frequent flyer programma. Deelnemers van Flying Blue of een ander frequent flyer programma van een van de bij SkyTeam aangesloten allianties kunnen tijdens hun reis met KLM dus genieten van alle SkyTeam frequent flyer voordelen.

KLM's Flying Blue frequent flyer programma kent vier niveaus: ivory, silver, gold en platinum. Met het programma verkrijg je (afhankelijk van je deelnemersniveau) onder meer extra bagagevrijstellingen en -kortingen, priority services zoals voorrang bij het inchecken en loungetoegang. Zie de website van KLM voor een volledig overzicht van alle voordelen per niveau.

Awards

KLM is uitgeroepen tot 's werelds meest punctuele luchtvaartmaatschappij van 2014 (Flightstats). Daarnaast heeft Air France-KLM's frequent flyer programma Flying Blue in 2014 4 Freddie Awards gewonnen, waaronder een voor Programme of the Year. De Freddies worden elk jaar uitgereikt aan het beste loyaliteitsprogramma binnen de internationale reisbranche volgens reizigers en reisexperts.


Disclaimer:

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. De geboden informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Luchtvaartmaatschappijen veranderen hun voorwaarden regelmatig; bezoek voor de meest actuele informatie de website van de betreffende maatschappij.
Prijzen zijn 'vanaf', per persoon en in euro. Tarieven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten, inclusief vooraf te betalen luchthaventaksen en exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annuleringsverzekering of all-in verzekering. Daar de luchthaventaksen afhankelijk zijn van vertrekdatum, boekingsklasse en vluchtroute kunnen deze schommelen ten opzichte van de hier vermelde tarieven.