+32 (0)2 550 01 00
Qatar Airways, opgericht in 1994, is de nationale vliegtuigmaatschappij van Qatar. Met liefst 140 bestemmingen op alle (bewoonde) continenten vlieg je met Qatar naar elke gewenste plek. Qatar Airways staat bekend om de uitstekende service en de hoogstaande kwaliteit van alle voorzieningen. Heerlijke stoelen, smaakvolle maaltijden en het beste vermaak tijdens de vlucht: Qatar Airways onderscheidt zich op alle terreinen. Al 7 jaar op rij werd Qatar Airways door Skytrax verkozen tot beste luchtvaartmaatschappij van het Midden-Oosten. Wie comfortabel wil reizen zit bij Qatar Airways dus helemaal goed!


Qatar

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 15 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.

Waarom Qatar Airways?

Verkozen tot vliegtuigmaatschappij van het jaar in 2015 - Bekroonde crew en service - In-flight connectivity: mobiele telefonie & Wifi - Uitgebreid entertainment: 2000 opties - Meer dan uitstekende culinaire voorzieningen, inclusief uitgebreide dieet-opties - Uitgebreide, luxe voorzieningen in Business & First Class - Frequent flyer voordelen via Oneworld - Uitgebreide mogelijkheden voor bagage (ook voor Economy Class is ruimbagage bijvoorbeeld altijd gratis!)

Check-in

Via Qatar kun je gemakkelijk en snel inchecken: online, op het vliegveld en zelfs mobiel! Online check-in is beschikbaar 36 uur tot 90 minuten voor vlucht vertrektijd via de Qatar Airways website. Wie mobiel wil inchecken doet dit via de Qatar Airways mobiele app (beschikbaar voor Android & iPhone).

Online check-in gaat gemakkelijk in drie stappen:

  • Zoek je boeking op via achternaam en boekingsnummer, Privilege Club nummer of E-ticket nummer
  • Bevestig de reizigersinformatie van alle reizigers en kies je stoelen uit
  • Bevestig je check-in en e-mail/print je boarding of verstuur hem naar je mobiele telefoon.

Check-in op het vliegveld opent meestal 3 uur voor vertrek en sluit 1 uur voor vertrek.

Check In

Bagage

Qatar Airways hanteert over het algemeen zeer ruime regels met betrekking tot de gratis toegestane bagage. Voor vluchten tussen België en de rest van de wereld is de toegestane bagage als volgt:

First Class: 50kg en een maximumformaat van 300 cm (l+h+b) ruimbagage. Twee stuks handbagage van maximaal 15 kg tezamen.
Business Class: 40kg en een maximumformaat van 300 cm (l+h+b) ruimbagage. Twee stuks handbagage van maximaal 15 kg tezamen.
Economy Class: 30kg en een maximumformaat van 300 cm (l+h+b) ruimbagage. Een stuk handbagage van maximaal 7 kg.

Bagage

Bij vluchten tussen België en Argentinië, Canada, en VS en Brazilië (alle klassen) gelden afwijkende eisen voor de ruimbagage. Toegestaan is: 2 stuks ruimbagage van maximaal 32 kg per stuk en een maximumformaat van 158 cm (l+h+b).

Voor alle klassen geldt dat handbagage een maximumafmeting van 50x37x25cm. Naast de handbagage is het toegestaan om persoonlijke items zoals een handtas, jas, deken, paraplu, wandelstok en dergelijke mee te nemen op je vlucht. Laptops en laptoptassen moeten wel binnen de toegestane handbagage passen. Ruimbagage mag maximaal 32 kg per tas wegen. Zwaardere tassen moeten opgedeeld worden tot ieder onderdeel niet meer dan 32 kg weegt.

Nieuw: controle van elektronische apparatuur op vluchten naar de Verenigde Staten en Canada.
Op vluchten naar bestemmingen in de Verenigde Staten of Canada vindt een extra controle plaats op alle elektronische apparatuur met batterij of accu in de handbagage. Alle elektronische apparaten moeten volledig opgeladen zijn voor het boarden van de vlucht. Je dient bij de gate het apparaat aan te kunnen zetten om te laten zien dat het werkt en echt is.

Bagage voor kinderen

Voor kinderen die in hun eigen geboekte stoel reizen gelden dezelfde regels aangaande de toegelaten bagage als voor volwassenen. Voor kinderen die meereizen op de schoot van de ouders (tot de 2e verjaardag) mag 1 stuk handbagage van maximaal 10 kg of 50x37x25cm meegenomen worden. Bij vluchten naar Brazilië, Argentinië, Canada en de VS is daarnaast een stuk ruimbagage van maximaal 23 kg toegestaan. Voor vluchten naar alle overige bestemmingen is dit maximaal 10 kg.

Bijzondere bagage

Reizen met bijzonder materiaal (duikuitrusting, fietsen, golfclubs, instrumenten, visuitrusting en rolstoelen) behoort bij Qatar Airways uiteraard ook tot de mogelijkheden. Sportattributen die binnen de toegestane ruimbagage vallen worden zonder extra kosten vervoerd. Voor sportattributen die de toegestane hoeveelheden overschrijden gelden extra toeslagen, specifiek voor sportuitrustingen. Op de website van Qatar Airways staat een uitgebreid overzicht van de regels voor de diverse soorten bijzondere bagage en de bijbehorende tarieven.

Vloeistoffen en gels

Vloeistoffen, gels, pasta's en spuitbussen mogen in de handbagage alleen vervoerd worden in verpakkingen van maximaal 100 ml. De verpakkingen moeten verpakt zijn in een transparante, hersluitbare zak van maximaal 1 liter en 20 bij 20 cm. Het zakje moet gesloten zijn en de voorwerpen moeten er gemakkelijk in passen.

Er zijn geen restricties aangaande babyvoedsel en medicatie. Het kan echter wel zo zijn dat je een recept moet kunnen tonen van medicatie die aan boord van het vliegtuig meegenomen wordt.

Hamad International Airport

Hamad International Airport is de thuisbasis van Qatar Airways. Het vliegveld bevindt zich in Doha, de hoofdstad van Qatar. Doha (letterlijk: de grote boom) heeft circa 800.000 inwoners. 60% van de bevolking van Qatar woont in deze kuststad, gelegen aan de Perzische Golf. Wanneer je een lange overstap hebt is het mogelijk om de schitterende stad Doha te bezoeken alvorens op je vervolgvlucht te stappen. Raadpleeg de transfer desks voor meer informatie over de vereisten zoals visa. Hamad International Airport is pas in 2014 geopend. Het ultramoderne vliegveld biedt onder meer uitgebreide opties voor tax-free shopping, diner en ontspanning. Zo zijn er wellness- en fitnesscentra op het vliegveld.

Hamad
© Arne Müseler / arne-mueseler.de / CC-BY-SA-3.0

Op het vliegtuig

Qatar Airways staat bekend om haar goede in-flight service – of je nu First, Business of Economy Class vliegt, de kwaliteit is gewoonweg geweldig. De Economy Class stoelen zijn onder meer voorzien van kussens, dekens, warme handdoeken en interactieve schermen voor in-flight entertainment. Ook heb je de beschikking tot een laptop stoomaansluiting, USB-aansluiting en persoonlijke telefoon.

Economy Class Business Class

Wie eerste klas reist krijgt alle luxe die hij of zij zich maar kans wensen: ruime plekken met luxe ligstoelen, designer slaapzakken, veel bergruimte en een 6-gangen menu geproduceerd in samenwerking met twee beroemde chefs (gezamenlijk 5 sterren met hun verschillende restaurants). Ook de Business Class reiziger hoeft zich geen zorgen te maken om de voorzieningen. Tot de basisvoorzieningen behoort onder meer een aanpasbare zitplek (lounge, slaapplek, werkplek) en een 5-gangen menu van dezelfde beroemde chefs.

Op alle A380, A350, B787, A319 en een gedeelte van de A330, A320 en A321 vliegtuigen is Wifi beschikbaar. Op deze vluchten is het tevens mogelijk om verbinding te maken met het mobiele netwerk en SMS en MMS te versturen.

Het in-flight entertainment is bij Qatar Airways meer dan goed geregeld. Het Oryx entertainmentsysteem biedt een audio-video on-demand service met 2,000 opties, van films, en series tot muziek, video-spellen en nog veel meer. Genoeg vermaak dus tijdens je vlucht!

Vloot

Qatar Airways heeft een uitgebreide en moderne vloot met meer dan 340 vliegtuigen, waaronder de nieuwe Boeing 787, de Boeing 777, en de airbus 350 en 380. Populaire bestemmingen bevinden zich vooral in Azië en het Midden-Oosten.

Qatar Airways Qatar Airways Qatar Airways Qatar Airways

Frequent flyer voordelen

Qatar Airways is sinds oktober 2013 lid van de Oneworld alliantie. Het was daarmee de eerste vliegtuigmaatschappij uit een Golfstaat die lid werd van een luchtwegallianties.

Oneworld heeft 15 leden. Hun Frequent Flyer Programma is verdeeld in drie categorieën: ruby, sapphire en emerald. Voordelen betreffen onder meer (afhankelijk van de categorie) priority check-in, toegang tot Business Class lounges, priority boarding en extra bagagevrijstellingen. Een volledig overzicht van de voordelen per categorie is te vinden op de site van Qatar Airways.

FrequentFlyer

Awards

Sinds 2010 is Qatar Airways ieder jaar verkozen tot beste Airline in het Midden-Oosten (Skytrax). Dit jaar is Qatar bovendien door Skytrax uitgeroepen tot Airline van het jaar. Qatar Airways heeft daarnaast awards gewonnen voor onder meer de beste cabin crew/staff en de beste Business Class.

Oneworld, de luchtvaartalliantie waar Qatar onderdeel van uitmaakt, is benoemd tot ‘s werelds beste luchtvaartalliantie voor het derde jaar op rij in de 2015 World Airline Awards van Skytrax.

Waarom VOOR Connections kiezen?

Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!