+32 (0)2 550 01 00

Turkish Airlines

Turkish Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije. Meer dan 315 bestemmingen over de hele wereld worden door de maatschappij aangedaan, daarmee is het qua passagiersbestemmingen de grootste vliegtuigmaatschappij ter wereld. Sinds 2008 is de maatschappij ook lid van het Star Alliance-netwerk. Al verschillende keren werd deze performante maatschappij uitgeroepen tot beste airline van Europa en je reist dan ook in alle comfort en luxe. Zowel in Business als in Economy biedt Turkish Airlines een ongeëvenaarde service.

Goedkope vliegtickets met Turkish Airlines ...

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 15 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.

Waarom Turkish Airlines?

Met 280 bestemmingen in 118 landen enorm aanbod aan bestemmingen (nr. 4 mondiaal) - Meermaals bekroonde in-flight catering - Verkozen tot beste luchtvaartmaatschappij van Europa (2015, Skytrax) - Unieke 'Flying Chef' ervaring - Uitstekende service tijdens de vlucht - Ruime stoelen (zitruimte vanaf 78 cm op de B777-300 en A330-300 vliegtuigen)

Vluchten vanuit Brussel

Turkish Airlines heeft een zeer goede verbinding vanaf Brussels Airport (Zaventem) naar haar thuishaven in Istanboel: de maatschappij biedt dagelijks 5 directe vluchten aan. Zo ben je altijd verzekerd van een goede aansluiting!

Check-in

Turkish Airlines biedt online check-in aan vanaf 24 uur tot 90 minuten voor vertrek van de vlucht. Online inchecken kan in vier simpele stappen via de website van Turkish Airlines:

  • 1. Vul je naam en elektronisch ticketnummer of reserveringscode in
  • 2. Kies de juiste vlucht
  • 3. Kies de gewenste stoel en bevestig
  • 4. Print je boarding pass

Wie liever op het vliegveld incheckt kan dit doen via de selfservice automaten of bij de incheckbalies (tot 60 minuten voor vertrek bij intercontinentale vluchten en 45 minuten voor binnenlandse vluchten).

FrequentFlyer

Bagage

De gratis toegestane bagage bij Turkish Airlines is afhankelijk van de klasse en bestemming:

Economy Class: ruimbagage maximaal 20 kg. Handbagage 1 tas van maximaal 8 kg en 55 x 40 x 23 cm.
Comfort Class: ruimbagage maximaal 20 kg. Handbagage 1 tas van maximaal 8 kg en 55x40x23 cm.
Business Class: Ruimbagage maximaal 30 kg. Handbagage 2 stuks van maximaal 8 kg per en 55 x 40 x 23 cm per stuk.

FrequentFlyer

Naast de toegestane handbagage mogen persoonlijke items (handtas, camera, reiswieg, tablet, laptop, paraplu – maximaal 1 van elk) en duty-free producten ook meegenomen worden in de cabine.

Voor vluchten van en naar de volgende bestemmingen gelden andere eisen: America / S. America / Canada / Argentina / Nigeria / Ghana / Niger / Senegal / Mauritania / Ivoorkust / Cameroon / Burkina Faso / Gabon / Chad and Congo Dem. Rep./ Benin Peoples Republic / Mali / Guinea/ Angola / Mauritius / Madagascar. Zie het overzicht op de website van Turkish Airlines voor meer informatie.

Bagage voor kinderen

Kinderen die in hun eigen geboekte stoel reizen, mogen dezelfde hoeveelheid hand- en ruimbagage meenemen als een volwassene. Voor kinderen jonger dan 2 jaar die zonder eigen stoel meereizen is toegestaan: 1 stuk handbagage van maximaal 8 kg en met de maximale afmetingen van 55 x 40 x 23 cm, 1 stuk ruimbagage van max. 10 kg en 1 inklapbare kinderwagen of buggy.

Bijzondere bagage

Turkish Airlines hanteert diverse regels omtrent het vervoer van bijzondere bagage, onder meer afhankelijk van de bestemming. Eén set golfspullen of skiuitrusting mag standaard kosteloos meegenomen worden. Meer informatie over de regels voor andere sportuitrustingen staat in het online overzicht.

Muziekinstrumenten die binnen de grenzen van de toegestane handbagage vallen, rolstoelen en reiswiegen voor kinderen mogen kosteloos mee. De regels voor overige bijzondere bagage zijn te vinden in het overzicht voor vervoer van speciale uitrustingen op de website van Turkish Airlines.

Vloeistoffen en gels

Vloeistoffen, gels, pasta's en spuitbussen mogen in de handbagage alleen in verpakkingen van maximaal 100 ml per stuk worden meegenomen. Deze dienen verpakt te zijn in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje met een maximale inhoud van 1 liter en afmetingen van 20 x 20 cm. Het zakje moet gesloten zijn en de voorwerpen moeten er gemakkelijk in passen. Per persoon mag één doorzichtig plastic zakje worden meegenomen.

Je mag echter altijd het volgende meenemen: babyvoeding die tijdens de vlucht wordt opgegeten, medicijnen die tijdens de vlucht moeten worden ingenomen. Hiervoor dien je in het bezit te zijn van een recept of verklaring van je arts. De medicijnen moeten in de originele verpakking vervoerd worden.

Atatürk Airport

Atatürk Airport is de thuishaven van Turkish Airlines. De luchthaven ligt in het Europese deel van Istanboel, de prachtige hoofdstad van Turkije. De afstand tussen de luchthaven en Istanboel centrum is 24 km. Vanaf het vliegveld bereik je het centrum gemakkelijk met de metro, bus of tram. Reken op circa 45 minuten reistijd.

FrequentFlyer

Atatürk Airport is een van de top 4 drukste vliegvelden van Europa met bijna 57 miljoen passagiers per jaar. De Turkish Airlines Business Class lounge op Atatürk Airport is van een zeer hoge kwaliteit en werd in 2015 bekroond tot “World’s Best Business Class Airline Lounge” en “World’s Best Business Class Lounge Dining”.

Op het vliegtuig

Vliegen met Turkish Airlines betekent allereerst: een meer dan goede culinaire ervaring! In 2010 werd de catering van Turkish Airlines op Economy Class vluchten nog verkozen tot “Best Catering in Economy Class”. Bovendien heeft de luchtvaartmaatschappij in 2014 voor het tweede jaar op een rij de award voor “Best Business Class Onboard Catering” gewonnen.

Vluchten met Turkish Airlines Vluchten met Turkish Airlines

Turkish Airlines onderscheidt drie klassen: Business Class, Comfort Class en Economy Class. Economy Class passagiers kunnen genieten van diverse verse maaltijden uit de Turkse keuken en de wereldkeuken. Bovendien heb je in de nieuwe B777-300 en A330-300 vluchten beschikking over ruime stoelen en een USB- en stroomaansluiting. Hou je van wat meer luxe, dan kies je voor Comfort Class (alleen beschikbaar op de B777-300 vliegtuigen). Hier krijg je een uitgebreider menu ten opzichte van de Economy Class met onder meer verse salades, dessert, fruit en een selectie kazen. Daarnaast heb je meer zitruimte. Business Class reizen betekent: kwaliteitsmaaltijden die in de lucht bereid worden volgens het 'Flying Chef' concept. Je krijgt onder meer een rijke selectie van hors d’oeuvres, gevolgd door soep en een keuze uit diverse hoofdgerechten (intercontinentale vluchten). Ook de stoel biedt een stuk extra luxe: deze kan worden omgetoverd tot een 188 cm lange slaapruimte voor goed slaapcomfort.

Tijdens de vlucht kun je gebruik maken van het Planet digital in-flight entertainmentsysteem met keuze uit 350 films en shows, 600 muziekalbums, diverse radiokanalen, games en audioboeken (beschikbaar op de meeste lange-afstandsvluchten). Turkish Airlines' in-flight connectivity zorgt er bovendien voor dat je tijdens je vlucht SMS-jes en e-mails kunt verzenden en ontvangen.

Vloot

De uitgebreide vloot van Turkish Airlines telt in totaal maar liefst 298 passagiersvliegtuigen. De moderne B777, A340, A330, B737-800 en B737-900 vliegtuigen hebben allemaal beschikking over het Planet Digital in-flight entertainmentsysteem. De nieuwe Boeing 777 (12 vliegtuigen) biedt als enige model ook de mogelijkheid om Comfort Class reizen.

Vluchten met Turkish Airlines Vluchten met Turkish Airlines Vluchten met Turkish Airlines Vluchten met Turkish Airlines

Frequent flyer voordelen

Turkish Airlines is sinds 2008 lid van de Star Alliance en biedt het Miles & Smiles frequent flyer programma aan. Met Miles & Smiles ontvang je (afhankelijk van je deelnemersniveau) onder meer extra bagagevrijstellingen en -kortingen, priority services zoals voorrang bij het inchecken en loungetoegang. En dat geldt uiteraard niet alleen voor je Turkish Airlines vluchten, maar voor alle vluchten met bij Star Alliance aangesloten maatschappijen!

Miles & Smiles heeft drie niveaus: Classic Card, Classic Plus Card, Elite Card en Elite Plus Card. Afhankelijk van je deelnemersniveau ontvang je met Miles & Smiles onder meer priority check-in, loungetoegang, extra bagagevrijstellingen en last-minute upgrade mogelijkheid. Op de website van Turkish Airlines vind je meer informatie over de voordelen per niveau.

FrequentFlyer

Awards

Turkish Airlines is in 2015 opnieuw uitgeroepen tot de beste luchtvaartmaatschappij van Europa (Skytrax Passengers Choice Awards). Dit is het vijfde opeenvolgende jaar dat Turkish Airlines de award wint!

Skytrax beloonde Turkish Airlines dit jaar tevens met de award voor “Best Airline in Southern Europe” (7e opeenvolgende jaar), “World’s Best Business Class Airline Lounge”, en “World’s Best Business Class Lounge Dining” (2e opeenvolgende jaar).

Ook de catering van Turkish Airlines is meermaals bekroond: in 2010 kreeg de maatschappij de Skytrax award voor“World’s Best Economy Class Onboard Catering” en in 2013 en 2014 ontving Turkish Airlines de award voor “Best Business Class Onboard Catering”.


Disclaimer:

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. De geboden informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Luchtvaartmaatschappijen veranderen hun voorwaarden regelmatig; bezoek voor de meest actuele informatie de website van de betreffende maatschappij.
Prijzen zijn 'vanaf', per persoon en in euro. Tarieven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten, inclusief vooraf te betalen luchthaventaksen en exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annuleringsverzekering of all-in verzekering. Daar de luchthaventaksen afhankelijk zijn van vertrekdatum, boekingsklasse en vluchtroute kunnen deze schommelen ten opzichte van de hier vermelde tarieven.