Walvissen spotten met een zodiac op de St. Lawrence River

Canada

Canada is al een magisch land en een unieke belevenis, maar walvissen spotten doet daar nog een stevig schepje bovenop. Een ontmoeting met de reuzen van de zee, mag niet ontbreken.

Op zoek naar de reuzen van de zee

De St. Lawrence River is een speeltuin voor walvissen, hier spot je ze bij de vleet. Logisch want deze rivier is als het ware een buffet voor de walvissen die hier meer dan voldoende voedsel vinden en hier dan ook graag vertoeven. Dé kans om er met de Zodiac op uit te trekken en deze dieren van dichtbij te gaan spotten.

Met zijn 12’en stap je in de Zodiac en ga je de grotere soorten walvissen spotten. In principe kun je hier een 11-tal soorten ontdekken. In een waterdichte outfit trek je op zoek naar de walvissen die je vaak tot op enkele meters kunt benaderen, terwijl je een vakkundig woordje uitleg krijgt. Trouwens voel je je comfortabeler in een boot, dan is dat ook mogelijk, heel wat organisaties bieden whale watching aan. Nergens ter wereld is de kans groter dat je walvissen spot, die zekerheid heb je alvast. Vergeet je smartphone en eventueel verrekijker niet voor een onvergetelijke trip.

"Al van kinds af aan was is gefascineerd door walvissen. Het tochtje op de St. Lawrence River heeft mijn kinderdroom waargemaakt. Deze giganten van zo dichtbij kunnen bekijken, ik werd er zowaar emotioneel van.”