+32 (0)70 23 33 13
 • Delhi
 • Mandawa
 • Bikaner
 • Jaisalmer
 • Jodhpur
 • Udaipur
 • Pushkar
 • Jaipur
 • Agra
 • Delhi

Rajasthan is als een kleurenpalet: de gouden stad, de blauwe stad, de witte stad, de roze stad. Nog niet overtuigd? Aanschouw dan de kleurrijke sari’s van de Indiase vrouwen of de tulbanden van de Rajputs. Een reis door het prachtige Rajasthan vertel je na in kleuren. En die staan voor eeuwig in je geheugen gegrift.

Individueel

Dag 1 - Delhi

Ontvangst door jouw gids op de luchthaven van Delhi en transfer naar je hotel.

Comfort Hotel:  Mapple Emerald (Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Holiday Inn (Breakfast)
Categorie:

Dag 2 - Mandawa

Onderweg naar Shekhawati bereik je na een ietswat hobbelige rit het dorpje Mandawa waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Het dorpje dankt zijn faam als openluchtkunstgalerij aan de prachtige fresco’s die de haveli’s of huizen van gegoede kooplui sieren. Je bezoekt ze in de namiddag.

Comfort Hotel:  Udai Vilas Palace (Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Mandawa Castle (Breakfast)
Categorie:

Dag 3 - Bikaner

Je reist verder naar Bikaner. Rao Bikaji stichtte de woestijnstad in het noorden van Rajasthan in 1488. Deze oude, omwalde stad was vroeger een belangrijke halte op de grote karavaanroutes en is vooral bekend om het buitengewone fort en de uitstekende kamelenrassen. s Namiddags bezoek je Fort Junagarh en Lalgarh Palace.

Comfort Hotel:  Lallgarh Palace (Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Narendra Bhawan (Breakfast)
Categorie:

Dag 4-5 - Jaisalmer

De rattentempel van Deshnoke spreekt tot de verbeelding. En dat doet ook je eindoel vandaag: Jailsamer. Het gele zandstenenfort lijkt op een magische woestijnvesting uit de verhalen van Duizend-en-een-nacht. Als de zon ondergaat nemen de wallen een gouden kleur aan. Dit gaf aanleiding tot de bijnaam ‘Golden City’. Bovendien bracht de strategische ligging van de stad op de kamelenroutes naar Centraal-Azië aanzienlijke rijkdom. De chique herenhuizen met houtsnijwerk en goudgele zandsteen zijn hiervan de stille getuigen. Naast Jailsamer zelf bezoek je morgen ook het Fort Sonarharh. Tegen de avond maak je een kamelenrit door de zandduinen. En ook deze, zijn hier het mooist, zo blijkt. Het meest pittoresk van heel West-Rajasthan. Zonsondergang, romantische ballades van de legendarische geliefden Moomal en Mahendra en een indrukwekkende sterrenhemel: alle ingrediënten voor een onvergetelijke avond.

Comfort Hotel:  Rang Mahal Palace (Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Fort Rajwada (Breakfast)
Categorie:

Dag 6 - Jodhpur

Jodhpur, de thuisbasis van de Rathore heersers, is je eindbestemming. Een 10 km lange muur beschermt deze versterkte blauwe stad. Hoog boven de stad en omliggende vlaktes torent het imposante Fort Mehrangarh. In de namiddag bezoek je deze knappe vesting, versierd met kantwerk uit rode zandsteen. Jaswant Thada, een enorm wit marmeren cenotaaf ter nagedachtenis van de moed en gulheid van de 19de-eeuwse heersers, is eveneens het langslopen waard.

Comfort Hotel:  Krishna Prakash Haveli (Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Ajit Bhawan Grand (Breakfast)
Categorie:

Dag 7-8 - Udaipur

Onderweg naar Udaipur bezoek je de indrukwekkende Jain tempel in Ranakpur met 1444 gesculpteerde marmeren zuilen. Udaipur is het juweel van het Mewar koninkrijk . Hier treedt je in de voetstappen van 1200 jaar Sisodia-dynastie. Een romantische zonsondergang vanop het met mensenhanden aangelegde Pichola meer, sluit deze mooie dag af. De Jagniwas en Jagmandir paleizen, elk op hun eiland, geven het meer een dromerige toets. Op dag 8 krijgt de witte stad alle aandacht. Je start met het City Palace, een indrukwekkend bouwsel dat zowel Rajput-als Mughal-invloeden vertoont. Dan volgt de Jagdish tempel met imposante beelden en sierlijke interieurs en een wandeling in de tuin van de Eredames. ’s Avonds kan je wat kuieren op de avondmarkt.

Comfort Hotel:  Lake Pichola Hotel (Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Ramada Udaipur (Breakfast)
Categorie:

Dag 9 - Pushkar

Je bereikt Pushkar op het eind van de namiddag. Hoofdtrekpleister is het heilig meer met zijn 52 ‘ghats’ waar je met een beetje geluk een scene van ritueel baden meemaakt. Rond het meer staan talrijke tempels. Hier tref je eveneens de enige Brahmatempel aan van het land.

Comfort Hotel:  Pushkar Resort (Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Pushkar Resort (Breakfast)
Categorie:

Dag 10 - Jaipur

Vandaag reis je verder naar Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan. jaipur staat bekend als 'de roze stad' vanwege de roos geverfde gebouwen. In de Rajput-cultuur wordt deze kleur geassocieerd met gastvrijheid. De stad is in 1727 ontworpen door Maharaja Jai Singh II omdat het nabijgelegen Amber uit zijn voegen dreigde te barsten. Tegen de avond aan maak je een wandeling in de oude, kleurrijke bazaar waar je juwelen, aardewerk, stoffen, tapijten, zijde en specerijen vindt. 

Comfort Hotel:  Mandawa Haveli (Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Park Regis (Breakfast)
Categorie:

Dag 11 - Jaipur

Zin in een klim je op de rug van een olifant de berg naar het Amberfort? Done.  Inclusief bezoek aan het 16de-eeuwse fort en het paleis met zijn elegante vertrekken natuurlijk. Danis het tijd voor het City Palace – een stad in de stad – waarvan de Govind Deo tempel, het Jantar Mantar sterrenobservatorium en het museum van de maharadja deel van uitmaken. En vanzelfsprekend is er tij dvoor een foto of selfie voor de  uitzonderlijke gevel van het Hawa Mahal of Paleis der winden.

Comfort Hotel:  Mandawa Haveli (Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Park Regis (Breakfast)
Categorie:

Dag 12 - Agra

Op weg naar Agra breng je een uitgebreid bezoek aan de dode stad van Fatehpur Sikri. Deze stad werd amper 15 jaar na haar oprichting door haar inwoners verlaten door gebrek aan water. Rond de middag kom je aan in Agra waar de Taj Mahal en het liefdesverhaal van Shah Jahan evenals het rode fort op je programma staan. Aan de oever van de Yamuna rivier, achter de 2,5 km lange omheining, ontdek je fascinerende gebouwen. Het oorspronkelijke fort onder keizer Akbar dat door zijn kleinzoon, Shah Jahan, deels als paleis werd gebruikt en het mausoleum van Akbar.

Comfort Hotel:  Mansingh Palace (Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Grand Imperial (Breakfast)
Categorie:

Dag 13 - Delhi

Terug naar je beginpunt, Delhi, waar er in de namiddag een stadsrondrit is gepland door Old Delhi. New Delhi dateert uit de jaren 1920 en werd ontworpen door de Britten.  Kenmerkend zijn de brede lanen, indrukwekkende gebouwen, parken en tuinen. Je komt voorbij de Ceremonial Avenue, de India Gate, het Parliament House en de Qutub Minar. 's avonds is je transfer naar de luchthaven gepland. een boordevol programma in een intens land.

Hotel & maaltijden

In de Indiase keuken wordt veel gebruikgemaakt van rijst, granen en specerijen en verse kruiden die tot garam masala's(aromatische mengsels) gemalen worden. Curry's, tikka's en kofta's die met rijst of met vers brood gegeten worden, zijn bekende Indiase gerechten, maar ook...

 • Biryani : Een aromatische rijstschotel  bereid met diverse kruiden  waaronder saffraan en gemarineerde kip/lam.

 • Dosa: Een knapperig, plat brood (vergelijkbaar met een pannenkoek) gemaakt met rijstbeslag en geserveerd met een linzensaus (sambar) en een verscheidenheid aan chutneys.

 • Gaajar Halwa: Een extreem populair dessert van wortels bereid met melk, suiker en gedroogde vruchten. 

 • Idli: Een royaal Zuid-Indisch ontbijt. Een gefermenteerde beslag van gemalen rijst en linzen, gestoomd in kleine cirkelvormige frezen. 

 • Kati roll: Een traditioneel en populair streetfood in India en het buitenland. Een wrap  met kebabs, eieren, groenten en specerijen in paratha gerold (een soort plat brood).
   
 • Momos: Een variatie van de traditionele dimsum, inheems aan de noord-oostelijke staten nabij de grens met Nepal (waar de schotel ontstond), gegeten met een vurige rode chutney. Een snelle mid-avondhapje. 

 • Nethili varuval: Ansjovisjes gedompeld in een pasta van kurkuma en rode chilies en gebakken, inheems aan de Zuid-Indische regio Chettinad. Een knapperig, pittig voorgerecht. 

 • Pani Puri: Een klein, helder, rond broodje gevuld met gekruid water, tamarindpasta, aardappel, ui en kikkererwten. Perfect als je naar 1001 smaken tegelijkertijd verlangd.

 • Rogan Josh: Een lamscurry van Perzische oorsprong, extreem populair in het Kashmir gebied. In India wordt rogan josh vaak gemaakt met geitenvlees in plaats van lam. 

 • Rumali roti: Het woord "rumali" is Hindi voor zakdoek, en daar lijkt dit brood op. Het is groot, zo dun als doek, en wordt geserveerd gevouwen als een servet.

 • Samoosas: Een gefrituurde of gebakken driehoekige snackfood gemaakt van aardappelvulling, meestal ook uien en erwten, vaak geserveerd met een mint chutney.

 • Tandoori Chicken: Kip marineerd voor uren in een pasta yoghurt en specerijen, en vervolgens (traditioneel) geroosterd in een kleioven of 'tandoor'.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (ook baby’s en kinderen) hebben een internationaal paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is na retour. Een visum is vereist en vraag je online aan via https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html. Online aanvragen moet minimaal 4 dagen en maximaal 33 dagen voor vertrek. Het visum is uitsluitend single-entry, maximaal 30 dagen, niet wijzigbaar, niet verlengbaar, maximaal 2 bezoeken per jaar en kost +/- 80USD$. Beschermde gebieden vallen niet onder deze regeling. Meer informatie op de bovenvermelde website. Voorzie 2 pasfoto's. 

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

 

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be.

Tijdzone

 • Delhi: + 4u30u (winter), + 3u30 (zomer). 
 • Kathmandu +4u30 (winter), +3u30 (zomer).

Valuta

Currency

 • Indiase Roepie; 100 INR = 1,38 EUR  & 1 EUR = 72.22 INR (01/05/2017) 

 • Nepalese Roepie; 100 NPR= 0.87 EUR  & 1 EUR = 115.28 NPR (01/05/2017) 

Betalingswijze

Voorzie euro’s. Kredietkaarten worden op de meeste plaatsen aanvaard.

Fooien

Het geven van fooien is in India en Nepal is gebruikelijk en voor veel mensen een belangrijk deel van het inkomen. Het gaat telkens om kleine bedragen. Voor je chauffeur of gids voorzie je op het einde van de reis ongeveer 2 EUR /pers./dag, volgens appreciatie aan te passen.

 

Klimaat

Noord-India en Nepal kan je het hele jaar bezoeken. Van juni tot september kan het zeer warm worden in India en vochtig met onweersbuien in het zuiden. In het hoger gelegen Nepal is het frisser en in Ladakh hou je best rekening met winterse temperaturen.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Delhi 20 22 28 35 38 38 33 32 33 32 27 21
Chennai 27 30 32 34 36 36 33 33 32 31 28 27
Leh -1 0 6 12 17 21 24 24 21 14 8 1
Katmandou 15 17 21 25 26 26 26 26 25 23 20 16

 

Wat is inbegrepen?

 • 12 overnachtingen met ontbijt in vermelde hotels of gelijkwaardig 
 • Vermelde transfers met privéwagen en chauffeur 
 • Inkomgelden voor vermelde bezoeken en Engelssprekende gids.

Niet inbegrepen

Je intercontinentale h/t vluchten.

Moet je weten

Geniet van een verblijf in half pension mits supplement. 

37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!