+32 (0)70 23 33 13
 • Jogjakarta
 • Solo
 • Kediri
 • Malang
 • Bromo Volcano
 • Ijen
 • Bali

Dit tropisch eiland in de Indonesische archipel even ten westen van Bali heeft vele troeven. Het weelderige regenwoud, de actieve vulkanen, de moedige zwaveldragers, de fotogenieke rijstterassen en de buitengewoon adembenemende Borobodur tempel... Indonesië heeft unieke en karaktervolle, natuurlijke en culturele trekpleisters. Tel daar het zachte klimaat bij en je reis wordt een onvergetelijke ervaring.

Individueel

Dag 1 - 3 - Jogjakarta

Aankomst en transfer naar je hotel in Jogjakarta. Je vertrekt op stadstour in de cultuurstad Jogjakarta. Op je programma: het oude Kraton, het “Sultanspaleis“ uit 1775 met een groot aantal hoven, hallen en paviljoens en het oude Waterpaleis. De sultan woont er nog steeds. Het dorp Kota Gede is het centrum voor ambachtelijk zilverwerk en batik. In de namiddag bezoek je de Prambanansite met de grootste en mooiste hindoetempels van Indonesië.

Dag 3 beleef je één van de hoogtepunten van je rondreis tijdens het bezoek aan de Borobudur, het grootste boeddhistische tempelcomplex ter wereld. De Borubudur werd in de 8ste eeuw gebouwd als een grote stoepa met negen etages, die de weg naar het nirwana symboliseren.

Deluxe Hotel:  Hyatt Regency Yogyakarta Hotel (Breakfast)
Categorie:

Dag 4 - Solo & Kediri

In de ochtend vertrek je naar Solo waar je de Kraton Mangkunegaran bezoekt en in de Pasar Klewer, de grootste textielmarkt van Indonesië, kan ronddwalen. Vervolgens reis je naar Oost-Java. De route gaat via Tawangmangu met een bezoek aan de vruchtbaarheidstempel Candi Sukuh en een wandeling naar de Grojokan Sewu waterval. Overnachting in Kediri. 

Deluxe Hotel:  Grand Surya (Breakfast)
Categorie:

Dag 5 - Kediri – Malang – Bromo

‘s Morgens vertrek je naar Batu, de appelstad. In Malang stop je voor een korte stadstour. In de namiddag bereik je het Tenggergebergte vlakbij de Bromovulkaan.

Deluxe Hotel:  Jiwa Java (Breakfast)
Categorie:

Dag 6 - Mount Bromo Tour – Ketapang

Vroeg in de ochtend vertrek je naar de Bromovulkaan op tijd voor de zonsopgang. Spectaculaire vergezichten, een fascinerend maanlandschap en zelfs het silhouette van de actieve Semuru vulkaan op Java luiden je dag in. Neem warme kledij mee want de temperatuur kan er dalen tot 5°C. Na het ontbijt vertrek je naar het meest oostelijke punt van Java, Ketapang.

Deluxe Hotel:  Inda (junior suite) (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 7 - Ketapang – Ijen – Bali

’s Morgens trek je met een 4x4 Jeep naar de 2800 m hoge vulkaan Ijen. De stevige wandeltocht naar boven met het beeld van de zwaveldragers en als ultieme beloning het felgroene kratermeer is onvergetelijk. Hierna neem je de ferry naar Gilimanuk op Bali. Bij aankomst op Bali transfer langs de zuidkust naar je hotel in Zuid-Bali.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is bij aankomst. Geen visum voor toeristisch en niet verlengbaar verblijf van maximaal 30 dagen mits inreis en uitreis via een van volgende internationale lucht- of zeehavens: Soekarno Hatta-Jakarta, Ngurah Rai International Airport-Bali, Kualanamu International Airport-Medan, Juanda International Airport-Surabaya, Hang Nadm International Airport-Batam, Sri Bintan Pura Seaport-Tanjung Pinang, Batam Center Seaport-Batam, Sekupang Seaport-Batam, Tanjung Uban Seaport-Tanjuung Uban. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-todate reisadviezen op http://embassyofindonesia.eu.

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be.

Tijdzone

 • Java: + 6u (winter), + 5u (zomer). 

 • Bali, Lombok en Sulawesi +7u (winter), +6u (zomer).

Valuta

Munteenheid

Indonesische roepia; 1000 IDR = 0,064 EUR & 1 EUR = 15.557 IDR (11 DEC 2019)Betalingswijze

Voorzie euro’s. Kredietkaarten worden op de meeste plaatsen aanvaard en ATM’s zijn goed verspreid.

Fooien

Het geven van fooien is in Indonesië gebruikelijk en voor veel mensen een belangrijk deel van het inkomen. Het gaat telkens om kleine bedragen. Voor je chauffeur of gids voorzie je op het einde van de reis ongeveer €3 /pers./dag, volgens appreciatie aan te passen.

Klimaat

Oost-Java, Bali, Lombok en Sulawesi hebben een tropisch moessonklimaat. Tijdens het regenseizoen van oktober tot april valt er elke dag een bui, meestal van korte duur.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Jogjakarta 25 25 25 25 26 25 24 25 25 26 26 25
Bali 27 28 28 28 27 26 26 26 27 27 28 28
Lombok 25 26 26 26 26 25 24 25 25 26 27 26
Makassar 26 26 26 26 26 26 26 26 27 27 26 25

 

Wat is inbegrepen?

 • 6 overnachtingen met ontbijt 
 • Transfer bij aankomst in Jogjakarta 
 • Vermelde transfers met privéwagen (airco) en chauffeur, inclusief ferry Java - Bali
 • Inkomgelden voor vermelde bezoeken met Nederlands-, Frans- of Engelssprekende gids (naar keuze, volgens beschikbaarheid)
 • Jeeptour aan Bromo en Ijen (uitsluitend in Deluxe)

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten, fooien, optionele excursies, maaltijden en drank en persoonlijke uitgaven en eventueel kerstgale of nieuwjaarsgalatoeslagen. Deze supplementen zullen je worden meegedeeld bij reservering.

Moet je weten

De vanafprijs van onze COMFORT versie van deze tour start aan €358/pp op basis van een 2-persoonskamer. Het verschil met de voorgestelde Deluxe tour ligt in de Comfort-accommodatie en het feit dat het bezoek en de jeeptour in/aan Bromo en Ijen NIET is inbegrepen.

Idul Fitri is het Indonesische Suikerfeest en valt in 2021 op 13 mei. Rond deze datum wordt er veel gereisd en moet je rekening houden met langere reistijden wegens dit drukke verkeer en langere wachttijden aan de ferry van Java naar Bali.


Deluxe Prijs per persoon


TRJOG013/Deluxe code: TRJOG013


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!