+32 (0)70 23 33 13
 • Florence
 • Passo della Futa
 • Bologna
 • San marino
 • Urbino
 • Serra de' Conti
 • Gubbio
 • Perugia
 • Città dela Pieve
 • Val d'Orcia
 • San Quirico d'Orcia
 • Siena
 • certaldo
 • Florence

De originele Mille Miglia loopt van Brescia naar Rome en terug en is zo'n 1000 mijl lang. Ze passert langs historische steden als Firenze, Sienna en Ravenna. Deze 8-daagse wordt normaal gereden met een oldtimer, maar achter het stuur kruipen van het icoon van Italië, de Cinquecento of Fiat 500, is natuurlijk ook top! Tijdens dit dag-aan-dag programma rijd je over grote delen van de orignele Mille Miglia. Wij voorzien je vlucht, je Cinquecento huurwagen, een roadbook en handgekozen kleinschalige hotels. het enige wat jij echt moet doen is genieten van la Bella Italia!

Individueel Incl. vluchten

Dag 1 - Firenze

Aankomst in Firenze en verwelkoming door de lokale staff. Je pikt je kleurrijke Fiat 500 cabrio op, uitgerust met GPS en roadbook! Cool, toch? Maar voor je erop uit trekt met je fameuze cinquecento neem je vandaag rustig de tijd om te flaneren door het prachtige stadscentrum van Firenze. Morgen begint je Mille Miglia-avontuur.

Superior Hotel:  B&B’s, Agriturismo’s, Hotels...
Categorie:

Dag 2 - Firenze > Bologna

Tijdens je tocht door de Toscaans-Emiliaanse Appenijnen naar de mythische bergpas ‘Passo della Futa’ (die veel voor bewogenheid zorgde tijdens de Mille Miglia race) ruil je het typisch Toscaane landschap van cypressen, maritieme sparren en olijfbomen in voor een opeenvolging van bossen en heuvels.
Bologna "la dotta, la grassa, la rossa" is fraai en verwent haar bezoekers met dorpjes met felrode daken, historische arcades in het stadscentrum, een heerlijke gastronomie en gastvrije inwoners. Bovendien is Bologna en de streek Emilia Romagna 'het rijk der motoren' bij uitstek en dat is niets teveel gezegd als je de bakermat bent van Ferrari, Lamborghini, Maserati en Ducati.
Drie absolute aanraders? Bezoek La Galleria Ferrari in Maranello, het museum van Ducati in Bologna en het museum van Lamborghini in Sant' Agata. Verbluffend gewoon! 

Superior Hotel:  B&B’s, Agriturismo’s, Hotels...
Categorie:

Dag 3 - Bologna > San Marino

Vandaag rijdt je via ‘La Via Emilia’, een oude Romeinse weg gebouwd door de consul Marco Emilio Lepido, naar de Adriatische kust via de groene Po-vlakte.  Op je pad ligt Imola - bekend om haar 'autodrome' of race circuit - en Faenza dat , je kan het al raden, vooral bekend staat voor haar porselein. Wie dat wil bezoekt in Faenza het Internationale Museum van Keramiek met één van de rijkste collecties ter wereld. In  Cesenatico langs de kust kan je een schitterende wandeling maken langs ‘Il Porto Canale’ dat in 1502 aangelegd werd door niemand anders dan Leonardo da Vinci. 
In het Marineriamuseum aan de haven kan je een 10-tal traditionele schepen bewonderen. Zij varen uit tijdens de zomer, hun bonte zeilen strak gespannen in de wind: een kleurrijk zicht waar je zeker vrolijk van wordt. Vervolgens staat Rimini op je programma, een populaire badplaats met kilometerslange zandstranden, bars en restaurants, hoewel de stad ook terecht bijzonder trots is op zijn Romeinse en Renaissance toetsen en monumenten. Je sluit je dag af in San Marino.

Superior Hotel:  B&B’s, Agriturismo’s, Hotels...
Categorie:

Dag 4 - San Marino > Serra de' Conti

Je verlaat San Marino via kronkelende wegen door de Apennijnen. Even later kom je aan in Urbino, een parel uit de Renaissance, beroemd om het paleis van de hertog van Montefeltro. De tocht gaat verder langs de vallei van de rivier Cesano en eindigt in Serra de’ Conti waar op de zachte glooiingen van het landschap Verdicchio gecultiveerd wordt;  een droge witte wijn met aroma van appels en amandelen. Tijd voor een sessie wijnproeven?

Superior Hotel:  B&B’s, Agriturismo’s, Hotels...
Categorie:

Dag 5 - Serra de' Conti > Città della Pieve

Via de Apennijnnen beland je in Umbrië, het  groene hart van Italië, het groene hart van Italië. maak een eerste stop in Gubbio, ooit een Etruskische nederzetting, gelegen op de laagste helling van Mt Ingino. De stad staat bekend om zijn ‘Palazzo dei Consoli’, een prachtig verfraaid gotisch gebouw met een grote, waaiervormige toegangstrap. Volgens de lokale legende temde St. Franciscus hier de wolf.
Vervolg je reis naar Perugia, bezaaid met kenmerken van Etruskische overblijfselen zoals de stadsmuren, poorten, pleinen en een fontein met bijbelse taferelen en zodiac-tekens. Je eindbestemming vandaag is de gezellig en authentieke Città della Pieve.

Superior Hotel:  B&B’s, Agriturismo’s, Hotels...
Categorie:

Dag 6 - Città della Pieve > Siena

Na Città della Pieve is het tijd voor Val d'Orcia. Er wordt wel eens gezegd dat je hier de meest bijzondere landschappen van Toscane aantreft. Zonovergoten glooiende heuvels, met cipressen omzoomde rustieke boerderijen en weggeltjes die leiden naar de dorpjes op de top van de heuvels. 
San Quirico d'Orcia is sinds 1927 een vaste etappe in de Mille Miglia. Op de bruggen van de Mille Miglia staat nog steeds de originele graffiti te lezen vol lof voor de racers. Je vindt hier ook de bronzen buste van Tazio Nuvolari. Hij ging de geschiedenisboeken en legende in als de man die zijn overwinning te danken had aan het sluwe doven van de koplampen van zijn Alfa Romeo waardoor hij zijn voorligger en tegenstander Achille Varzi tijdens die bepaalde nacht in 1930 net voor de eindmeet verschalkte en zo de overwinning op zijn naam schreef.
Siena is de stad van de Palio of historiche paardenraces die gehouden worden op de Piazza del Campo. Dit enorm grote, schelpvormig plein gelegen in hartje stad voor het stadhuis en de Duomo is misschien wel het meest kenmerkende orgelpunt van deze bijzondere stad. 

Superior Hotel:  B&B’s, Agriturismo’s, Hotels...
Categorie:

Dag 7 - Siena > Certaldo

Je verlaat Siena en rijdt rustig verder richting de heuvels van de Chianti streek. De Chianti staat gekend voor zijn uitstekende wijnen en heeft een uniek landschap: wijngaarden, olijfbomen, bossen en zachte hellingen wisselen elkaar af. In de namiddag kom je aan in San Gimignano, die de bijnaam “The Manhattan of the Middle Ages” toebedeeld kreeg vanwege de vele torens. Het dorp is ook bekend om de Vernaccia, een droge witte wijn die Dante Alighieri al vermeldde in de Divina Comedia. Je zet je tocht verder van San Gimignano naar Certaldo waar je je voorlopig laatste nacht op italiaanse bodem doorbrengt. Een aanrader? Sluit je reis af met een heerlijke lokale Fiorentina steak in één van de uitstekende restaurants tenzij je vegetariër bent natuurlijk.

Superior Hotel:  B&B’s, Agriturismo’s, Hotels...
Categorie:

Dag 8 - Certaldo > Firenze

Je keert terug naar Firenze waar je de sleutels van je Cinquecento met wat spijt in het hart inlevert voor je naar huis vliegt met een koffer vol onvergetelijke herinneringen.

Reisdocumenten

 • Voor Belgen* (ook baby’s en kinderen) volstaat een geldige Belgische identiteitskaart en geldig rijbewijs.  
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ze worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) n. 

Verzekeringen

Een goede reisbijstandsverzekering is onontbeerlijk. Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar jouw smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. Up-to-date informatie vind je op www.itg.be

Tijdzone

Voor alle vermelde landen geldt dezelfde tijdzone als in België met uitzondering van

Griekenland en Finland: Belgische tijd + 1 uur
Portugal: Belgische tijd -1 uur.

Valuta

MUNTEENHEDEN & VALUTA:

Albanië - Lek (ALL)- 1000 ALL = 8.04 EUR & 1 EUR = 124.38 ALL (08/05/2020)
Denemarken - Krone (DKK) - 100 DKK = 13.40 EUR & 1 EUR = 7.46 DKK (08/05/2020)
Georgië - Lari (GEL), 100 GEL = 28,79 EUR & 1 EUR = 3.47 GEL (25/05/20)
IJsland - Króna (ISK), 1000 ISK = 6,40 EUR & 1 EUR = 156,13 ISK (25/05/20)
Kroatië - Kuna (HRK) - 100 HRK = 13.21 EUR & 1 EUR = 7.57 HRK (08/05/2020)
Noorwegen - Krone (NOK) - 100 NOK = 9.04 EUR & 1 EUR = 11.06 NOK (08/05/2020)
Polen - Zloty (PLN) - 100 PLN = 21,96EUR & 1EUR = 4.55 PLN (08/05/2020)
Roemenië - Leu (RON) 100 RON = 20.70 EUR & 1 EUR = 4.83 RON (08/05/2020)
Servië - Dinar (RSD) - 1000 RSD = 8.50 EUR & 1 EUR = 117.56 RSD (08/05/2020)
Zweden - Krone (SEK) - 100 SEK = 9.42EUR & 1 EUR = 10.61 SEK

Finland = EUR
Griekenland = EUR
Italië = EUR
Malta = EUR
Montenegro = EUR
Portugal = EUR
Slovenië = EUR
Spanje = EUR

Klimaat

Het klimaat in Europa is een verscheiden als de landen zelf. De opwarming van de aarde brengt vaak heel andere temmperaturen in beeld dan een aantal jaar geleden golden als norm. Als we er dan toch een lijn in zouden durven trekken kunnen we heel veralgemeend stellen dat er/het

 • in Zuid-Europa (Albanië, Griekenland, Italië, Kroatie, Montenegro, Portugal, Servië, Spanje) een warm mediterraan klimaat heerst. Zomer zijn gezellig warm en temperaturen rond de 30°/35°C zijn geen uitzondering vooral niet in juli en augustus. Het najaar brengt naast prachtige kleuren ook iets mildere temperaturen die steeds zeer aangenaam blijven.

 • in Oost Europa (Polen, Georgië) in juli en augustus zomert met temperaturen die flink kunnen oplopen. Tijdens de 'gouden Poolse herfst blijft het meestal mooi met temperaturen rond de 20°C.

 • in Noord-Europa (Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen, Zweden) zomers zijn diebest aangenaam aanvoelen voor wie niet van extreme temperaturen houdt. Gemiddelden schommelen in Denemarken bijvoorbeeld rond de 20 graden C. Hoe verder je naar het noorden trekt, hoe lager de temperaturen kunnen worden maar ook hier gelden uitzonderingen. In juli 2018 werd er in Kopenhagen een temperatuur van 32°C opgemeten!

Wat is inbegrepen?

 • Vlucht Brussel - Firenze h/t  incl. baggage
 • 7 overnachtingen met ontbijt in de vermelde hotels of gelijkwaardig op basis van een 2-persoonskamer
 • 8 dagen huurwagen type Fiat 500 Cabrio (1 auto/2 personen)
 • Aflevering van de auto op de luchthaven in Florence. 
 • Onbeperkte kilometers, GPS, reisnotities en informatie in het Nederlands, routekaart, lijst voorgestelde restaurants voor elke rit. 
 • Transfer van San Casciano Val di Pesa naar de luchthaven in Firenze op de laatste dag.
 • Technische bijstand.  en verzekering: burgerlijke aansprakelijkheid tegenover derden, brand en diefstal (franchise diefstal van € 350).

Niet inbegrepen

Niet-vermelde maaltijden en drank, fooien, brandstof, niet vermelde verzekeringen, persoonlijke uitgaven en reisverzekering.

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!