+32 (0)70 23 33 13
 • Podgorica
 • Herceg Novi
 • Kotor
 • Budva
 • Ulcinj
 • Podgorica

 

 

Langs de 293km lange Montenegrijnse kust vind je talrijke verborgen juweeltjes. In de pittoreske stadjes zie je Romeinse, middeleeuwse, Ottomaanse en dan weer Venetiaanse invloeden. Schitterende zandstranden nodigen uit tot zalig nietsdoen en culinair word je verwend met het beste uit de Slavische, Italiaanse en Griekse gastronomie. Een week lang genieten!

Individueel Incl. vluchten

Dag 1 & 2 - Luchthaven van Podgorica > Herceg Novi

Na landing pik je je huurwagen op en rijd je naar Herceg Novi, een schilderachtig plaatsje aan de Adriatische kust. Je verblijft hier 2 nachten. Wandel door de gezellige steegjes, bewonder de rijk versierde kerken, het Savina klooster en de grote forten met een schitterend uitzicht.

Superior Hotel:  Casa del Mare Capitano
Categorie:

Dag 3 - Herceg Novi > Kotor > Budva

Vertrek op tijd voor een mooie tocht rond de baai van Kotor. Na een stop in Perast bereik je het havenstadje Kotor. De ligging tegen steile uit de zee oprijzende rotswanden is spectaculair terwijl de binnenstad bulkt van cultuurhistorische bezienswaardigheden. Het is er gezelligheid troef met pleintjes, restaurantjes en boetiekjes. Een korte rit brengt je tot Budva, waar je 3 nachten blijft.

Superior Hotel:  Majestic
Categorie:

Dag 4 & 5 - Budva

Budva is een perfecte uitvalsbasis. Binnen de middeleeuwse stadsmuren vind je mooie Venetiaanse architectuur en pittoreske autovrije straatjes. Buiten de muren geniet je van lange zandstranden omzoomd door subtropische vegetatie. Je kan een uitstap maken via Sveti Stefan, een van de meest mondaine badplaatsen van Europa, naar het mooie natuurpark Skadarmeer. Een boottochtje maken misschien?

Superior Hotel:  Majestic
Categorie:

Dag 6 & 7 - Budva- Ulcinj

Je rijdt verder in zuidelijke richting naar Ulcinj. Dit stadje heeft een oosterse uitstraling dankzij de oude Ottomaanse herenhuizen, moskeeën, de met mozaïeken versierde burcht Ratislava en imposante oude vestingmuren. Vlakbij ligt Velika Plaza, het langste zandstrand van Montenegro (12 km). Je verblijft hier 2 nachten.

Superior Hotel:  Perla Luxury
Categorie:

Dag 8 - Ulcinj > Luchthaven van Podgorica

Einde van een mooie reis langs de Montenegrijnse kust. Lever je wagen in voor je terugvlucht, combineer met de tweede route in Montenegro of verleng je verblijf met een aantal dagen. Niets moet, alles kan.

Reisdocumenten

 • Voor Belgen* (ook baby’s en kinderen) volstaat een geldige Belgische identiteitskaart en geldig rijbewijs.  
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ze worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) n. 

Verzekeringen

Een goede reisbijstandsverzekering is onontbeerlijk. Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar jouw smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. Up-to-date informatie vind je op www.itg.be

Tijdzone

Voor alle vermelde landen geldt dezelfde tijdzone als in België met uitzondering van

Griekenland en Finland: Belgische tijd + 1 uur
Portugal: Belgische tijd -1 uur.

Valuta

MUNTEENHEDEN & VALUTA:

Albanië - Lek (ALL)- 1000 ALL = 8.04 EUR & 1 EUR = 124.38 ALL (08/05/2020)
Denemarken - Krone (DKK) - 100 DKK = 13.40 EUR & 1 EUR = 7.46 DKK (08/05/2020)
Georgië - Lari (GEL), 100 GEL = 28,79 EUR & 1 EUR = 3.47 GEL (25/05/20)
IJsland - Króna (ISK), 1000 ISK = 6,40 EUR & 1 EUR = 156,13 ISK (25/05/20)
Kroatië - Kuna (HRK) - 100 HRK = 13.21 EUR & 1 EUR = 7.57 HRK (08/05/2020)
Noorwegen - Krone (NOK) - 100 NOK = 9.04 EUR & 1 EUR = 11.06 NOK (08/05/2020)
Polen - Zloty (PLN) - 100 PLN = 21,96EUR & 1EUR = 4.55 PLN (08/05/2020)
Roemenië - Leu (RON) 100 RON = 20.70 EUR & 1 EUR = 4.83 RON (08/05/2020)
Servië - Dinar (RSD) - 1000 RSD = 8.50 EUR & 1 EUR = 117.56 RSD (08/05/2020)
Zweden - Krone (SEK) - 100 SEK = 9.42EUR & 1 EUR = 10.61 SEK

Finland = EUR
Griekenland = EUR
Italië = EUR
Malta = EUR
Montenegro = EUR
Portugal = EUR
Slovenië = EUR
Spanje = EUR

Klimaat

Het klimaat in Europa is een verscheiden als de landen zelf. De opwarming van de aarde brengt vaak heel andere temmperaturen in beeld dan een aantal jaar geleden golden als norm. Als we er dan toch een lijn in zouden durven trekken kunnen we heel veralgemeend stellen dat er/het

 • in Zuid-Europa (Albanië, Griekenland, Italië, Kroatie, Montenegro, Portugal, Servië, Spanje) een warm mediterraan klimaat heerst. Zomer zijn gezellig warm en temperaturen rond de 30°/35°C zijn geen uitzondering vooral niet in juli en augustus. Het najaar brengt naast prachtige kleuren ook iets mildere temperaturen die steeds zeer aangenaam blijven.

 • in Oost Europa (Polen, Georgië) in juli en augustus zomert met temperaturen die flink kunnen oplopen. Tijdens de 'gouden Poolse herfst blijft het meestal mooi met temperaturen rond de 20°C.

 • in Noord-Europa (Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen, Zweden) zomers zijn diebest aangenaam aanvoelen voor wie niet van extreme temperaturen houdt. Gemiddelden schommelen in Denemarken bijvoorbeeld rond de 20 graden C. Hoe verder je naar het noorden trekt, hoe lager de temperaturen kunnen worden maar ook hier gelden uitzonderingen. In juli 2018 werd er in Kopenhagen een temperatuur van 32°C opgemeten!

Wat is inbegrepen?

 • Vlucht h/t Brussel - Podgorica incl. baggage
 • 7 overnachtingen incl. ontbijt in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • 8 dagen huurwagen inclusief alle verzekeringen zonder franchise (1-2pers: Type EDMR, 3 Pers:  Type CDMR, 4 pers: Type CWMR)

Niet inbegrepen

Niet-vermelde maaltijden en drank, fooien, brandstof, niet vermelde verzekeringen, persoonlijke uitgaven en reisverzekering.

Superior Prijs per persoon


FDTGD001/Reis met eigen vervoer. Prijzen EXCLUSIEF vlucht en huurwagen.


Superior PLUS Prijs per persoon


FDTGD001/Prijzen INCLUSIEF vlucht h/t & huurwagen, onder voorbehoud van beschikbaarheid in de K-klasse.


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!