+32 (0)70 23 33 13

Colombia

Colombia: een droombestemming? Absoluut! In Colombia vind je zo goed als alles.  Besneeuwde bergtoppen, woestijnen, drukke metropolen, kleine bergdorpjes, mooie zandstranden en oerwouden. Colombia heeft tientallen verschillende gezichten naargelang je focust op cultuur, natuur, avontuur. Je ontmoet er natuurmensen, zonnekloppers of avontuurlijke reizigers en een gastvrije kleurrijke bevolking. Toegeven de natuur is de grootste magneet van dit prachtige land. Zin om de vele bijzondere gezichten van Colombia te leren kennen dankzij onze tour(s)? Persoonlijk is dat een 'Yes please!'

Hotel & maaltijden

Colombia biedt een heel gevarieerde keuken aan, gebaseerd op eeuwenoude, regiogebonden tradities. Natuurlijk zijn ze licht gekruid met invloeden uit de omringende landen.  Eén nationaal gerecht heeft Colombia niet echt, maar twee schotels komen wel erg in de buurt. Arepas (een soort pannenkoek gemaakt van maismeel) en Sancocho (soep gemaakt van een bepaald soort banaan, aardappel en vlees).

Voor fruitliefhebbers is Colombia ‘the place to be’. Fruit zoals ananas, banaan, pitahaya is er door het ideale klimaat enorm smaakvol en sappig! Wat wij exotisch fruit noemen, groeit hier gewoon in de bossen en op het platteland.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Reisdocumenten

  • Internationaal paspoort ook voor kinderen en baby's, geldig tot 6 maanden na terugreis. Reizigers die via de VS reizen zijn verplicht om min. 72 uur voor vertrek een elektronische reisautorisatie (14 USD) aan te vragen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld op esta.cbp.dhs.gov
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Gezondheid

Geen enkele verplichte vaccinatie. Up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

  • -6u (winter)
  • -7u (zomer)

Valuta

Munteenheid

  • Colombiaanse Peso (COP) : 100 COP = 0.028 EUR; 1 EUR = 3.525 COP (22/11/17)

Betalingswijze

Kredietkaarten en dollars worden aanvaard in de meeste hotels, restaurants en winkels. Neem liever US dollars dan Euro's mee omdat die in alle banken aanvaard worden.

Klimaat

Colombia biedt heel het jaar door een uitstekend klimaat om te reizen. De temperaturen schommelen naargelang je positie ten opzichte van de zeespiegel: op een hoogte van 1000 meter gaat er zo’n 6°C af. Tot aan de 1000m grens geniet het land van een tropische klimaat met een gemiddelde van 25°C, ook wel ‘Tierra Caliente’ genoemd. Tussen de 1000m en 2000m is het klimaat eveneens nog zeer mild en vergelijkbaar met een zomer in Europa. 

In Colombië zijn er geen vier seizoenen, wel twee: winter (regen) en zomer (droog). De zomer loopt gewoonlijk van december tot maart en van juli tot augustus. Het regenachtige winterseizoen krijgt men meestal in de maanden april, mei, oktober en november, maar de regenval is nooit constant. Door meteorologische fenomenen zoals ‘El Nino’ en ‘La Nina’ wordt het als maar moeilijker het weer naar vaste patronen te voorspellen.

Gemiddelde max. temperaturen (°C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Bogota 20 20 20 19 19 18 18 18 19 19 19 19
Armeria 22 23 20 25 26 25 26 26 25 26 25 26
Santa Marta 30 30 31 31 32 32 31 31 31 31 31 30
Cartagena 31 31 32 32 32 32 32 32 32 31 31 31

Hoogtepunten

  • Bogotá
Een gezellige stad met mooie gebouwen, gezellige straatjes met Zuid-Amerikaanse sfeer en veel kunst. De historische binnenstad betovert je. Dichtbij Bogotá vind je Chicaque en Chicaque. Twee adembenemend parken perfect om te ontsnappen aan de stad. Daarnaast heb je ook Zipaquirá, een kathedraal van zout, en de indrukwekkende Chorrera waterval.
  • Medellin
Medellin is de culturele hoofdstad van Colombia. Dankzij heel wat positieve inspanningen evolueerde ze in de laatste jaren van koelbloedige hoofdstad naar coole toeristische hoofdstad. Van het feit dat ze al een paar eeuwen meegaat – ze werd gesticht in de 17de eeuw - getuigen nog heel wat mooie kerkjes, pleinen en musea. De geschiedenis in een notedop? Pablo Escobar, de beruchte Colombiaanse drugsbaron, zorgde voor heel wat moordscenarios. Toch is zijn beeltenis, meer dan 20 jaar na zijn dood, nog steeds aanwezig in het straatbeeld en blijft hij bij vele Colombianen populair.
  • Caño Cristales
Welkom aan de mooiste rivier ter wereld! Na een avontuurlijke tocht door de tropische begroeiing kom je aan bij dit prachtige stukje natuur. Hij wordt soms ook wel ‘de rivier van de vijf kleuren’ genoemd. Vanaf eind juli tot november is de bodem van de rivier bedekt met rode, groene, gele, zwarte en blauwe planten en algen. Een echte aanrader!
  • La Guajira woestijn
In Colombia ligt de woestijn die het dichtste bij de evenaar ligt in de hele wereld. Op de achtergrond zie je bergtoppen en de Caribische Zee. A must-see. Uniek!
32 Travel Shops
32 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!