+32 (0)2 550 01 00

Colombia

Colombia: een droombestemming? Absoluut! In Colombia vind je zo goed als alles.  Besneeuwde bergtoppen, woestijnen, drukke metropolen, kleine bergdorpjes, mooie zandstranden en oerwouden. Colombia heeft tientallen verschillende gezichten naargelang je focust op cultuur, natuur, avontuur. Je ontmoet er natuurmensen, zonnekloppers of avontuurlijke reizigers en een gastvrije kleurrijke bevolking. Toegeven de natuur is de grootste magneet van dit prachtige land. Zin om de vele bijzondere gezichten van Colombia te leren kennen dankzij onze tour(s)? Persoonlijk is dat een 'Yes please!'

Hotel & maaltijden

Colombia biedt een heel gevarieerde keuken aan, gebaseerd op eeuwenoude, regiogebonden tradities. Natuurlijk zijn ze licht gekruid met invloeden uit de omringende landen.  Eén nationaal gerecht heeft Colombia niet echt, maar twee schotels komen wel erg in de buurt. Arepas (een soort pannenkoek gemaakt van maismeel) en Sancocho (soep gemaakt van een bepaald soort banaan, aardappel en vlees).

Voor fruitliefhebbers is Colombia ‘the place to be’. Fruit zoals ananas, banaan, pitahaya is er door het ideale klimaat enorm smaakvol en sappig! Wat wij exotisch fruit noemen, groeit hier gewoon in de bossen en op het platteland.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Reisdocumenten

 • Internationaal paspoort ook voor kinderen en baby's, geldig tot 6 maanden na terugreis. Reizigers die via de VS reizen zijn verplicht om min. 72 uur voor vertrek een elektronische reisautorisatie (14 USD) aan te vragen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld op esta.cbp.dhs.gov
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Gezondheid

Geen enkele verplichte vaccinatie. Up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

 • -6u (winter)
 • -7u (zomer)

Valuta

Munteenheid

 • Colombiaanse Peso (COP) : 100 COP = 0.028 EUR; 1 EUR = 3.525 COP (22/11/17)

Betalingswijze

Kredietkaarten en dollars worden aanvaard in de meeste hotels, restaurants en winkels. Neem liever US dollars dan Euro's mee omdat die in alle banken aanvaard worden.

Klimaat

Colombia biedt heel het jaar door een uitstekend klimaat om te reizen. De temperaturen schommelen naargelang je positie ten opzichte van de zeespiegel: op een hoogte van 1000 meter gaat er zo’n 6°C af. Tot aan de 1000m grens geniet het land van een tropische klimaat met een gemiddelde van 25°C, ook wel ‘Tierra Caliente’ genoemd. Tussen de 1000m en 2000m is het klimaat eveneens nog zeer mild en vergelijkbaar met een zomer in Europa. 

In Colombië zijn er geen vier seizoenen, wel twee: winter (regen) en zomer (droog). De zomer loopt gewoonlijk van december tot maart en van juli tot augustus. Het regenachtige winterseizoen krijgt men meestal in de maanden april, mei, oktober en november, maar de regenval is nooit constant. Door meteorologische fenomenen zoals ‘El Nino’ en ‘La Nina’ wordt het als maar moeilijker het weer naar vaste patronen te voorspellen.

Gemiddelde max. temperaturen (°C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Bogota 20 20 20 19 19 18 18 18 19 19 19 19
Armeria 22 23 20 25 26 25 26 26 25 26 25 26
Santa Marta 30 30 31 31 32 32 31 31 31 31 31 30
Cartagena 31 31 32 32 32 32 32 32 32 31 31 31

Hoogtepunten

 • Armenia - Cocora Vallei

Armenia ligt tegen de prachtige Cocora vallei, waar o.a. de nationale boom van Colombia, de Palma de Cera, bloeit. De stad werd in 1999 grotendeels verwoest door een aardbeving maar is intussen al haast volledig heropgebouwd en uitgegroeid tot één van de modernste steden van het land. De streek rond Armenia staat ook bekend om zijn vele koffie- en bananenplantages en zijn handgemaakte schalen uit gedroogde schillen van lokale vruchten.

 • Bogotá

Bogota is de hoofdstad en tevens het politieke, culturele en administratieve centrum van Colombia. Deze gezellige stad ligt aan de voet van de Andes, 2600m hoog en bevat een mix van koloniale architectuur, hedendaagse bouwwerken en gezellige straatjes met Zuid-Amerikaanse sfeer en kunst. Zeker een bezoekje waard zijn het koloniale La Candelaria en de Plaza de Bolivar, het voornaamste plein van Bogota op wandelafstand van de kathedraal, het Congrespaleis, het justitiepaleis en de El Sagrario kerk. Voor cultuurliefhebbers is er ook het fameuze Goudmuseum met ‘s werelds grootste collectie pre-hispanische indiaanse gouden voorwerpen.Dichtbij Bogotá vind je Chicaque en Chicaque. Twee adembenemend parken perfect om te ontsnappen aan de stad. Daarnaast heb je ook Zipaquirá, een kathedraal van zout, en de indrukwekkende Chorrera waterval.

 • Caño Cristales

Welkom aan de mooiste rivier ter wereld! Na een avontuurlijke tocht door de tropische begroeiing kom je aan bij dit prachtige stukje natuur. Hij wordt soms ook wel ‘de rivier van de vijf kleuren’ genoemd. Vanaf eind juli tot november is de bodem van de rivier bedekt met rode, groene, gele, zwarte en blauwe planten en algen. Een echte aanrader!

 • Cartagena

behoort tot één van de meest indrukwekkende urbane centra van Latijns-Amerika. Deze oude stad, gebouwd in Spaans koloniale stijl biedt je een geslaagde mix van cultuur en Caribische charme. Vele monumenten, waaronder paleizen, koloniale huizen en forten getuigen van het glorierijke verleden. Vandaag is Cartagena uitgegroeid tot een grote moderne stad met een belangrijke haven, diverse shopping centra en prachtige stranden.

 • La Guajira woestijn

In Colombia ligt de woestijn die het dichtste bij de evenaar ligt in de hele wereld. Op de achtergrond zie je bergtoppen en de Caribische Zee. A must-see. Uniek!

 • Medellin

Medellin is de culturele hoofdstad van Colombia. Dankzij heel wat positieve inspanningen evolueerde ze in de laatste jaren van koelbloedige hoofdstad naar coole toeristische hoofdstad. Van het feit dat ze al een paar eeuwen meegaat – ze werd gesticht in de 17de eeuw - getuigen nog heel wat mooie kerkjes, pleinen en musea. De geschiedenis in een notedop? Pablo Escobar, de beruchte Colombiaanse drugsbaron, zorgde voor heel wat moordscenarios. Toch is zijn beeltenis, meer dan 20 jaar na zijn dood, nog steeds aanwezig in het straatbeeld en blijft hij bij vele Colombianen populair.

 • Tayrona

Tayrona Park is met zijn witte stranden en exotische bossen, één van Colombia’s meest bezochte natuurparken. Het spectaculaire strand met pittoreske baaien en weelderige vegetatie, herbergt meer dan 100 diverse zoogdieren en een grote verscheidenheid aan vogels.

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!