+32 (0)70 23 33 13
 • Montreal
 • Oostkantons
 • Quebec City
 • Montebello
 • St-Alexis-des-Monts
 • Kingston
 • Toronto
 • Excursie Niagara Falls
 • Ottawa
 • Montreal

Van Montreal rijd je naar Magog en het romantische Quebec City. Je volgt de St-Laurent rivier tot in Ontario, en verblijft twee extra dagen in St.-Alexis-des-Monts voorlaeer je je weg vervolgt naar het kosmopolitische Toronto en de - niet voor niets - wereldberoemde Niagara watervallen. Je bezoekt eveneens Canada's hoofdstad: Ottawa. In een woord: prachtig!

Individueel

Dag 1 - Montreal

Aankomst in Montreal. In je hotel ontvang je je gepersonaliseerde roadbook (dag-aan-dagprogramma). Je bent de rest van de dag vrij.

Standard Hotel:  Les Suites Labelle (American Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Best Western Ville Marie Hotel & Suites
Categorie:

Dag 2 & 3 - Montreal > Cantons-de-l'Est (104 km)

s Morgens wandel je door de oude haven en bezoek je de Notre-Dame basiliek. Na de middag vertrek je richting de Oostkantons. Je maakt kennis met de Angelsaksische charme van deze regio. Steden en dorpen getuigen van het rijke verleden van dit gebied, onder meer door de massale toestroom van migranten.

Morgen ontdek je het immense meer, de openbare stranden, de talrijke restaurants, bars en boetieks van de regio Magog-Orford. Een ruime waaier aan wandel- en fietspaden wacht je op.

Standard Hotel:  Hôtel Cheribourg
Categorie:
Superior Hotel:  Espace 4 Saisons (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 4 & 5 - Cantons-de-l'Est > Quebec (265 km)

Langs de Saint Lawrencerivier rijd je naar Quebec City, de enige omwalde stad van Noord-Amerika. De rest van de dag maak je kennis met deze historische stad. Je geniet hier een volledige dag.

Niet te missen de volgende dag zijn de Abraham slagvelden, de citadel, de boven- en benedenstad, de Notre-Damebasiliek, de Assemblée Nationale en het parlement. 's Avonds kuier je door het verkeersvrije stadskwartier en geniet je van de Europese sfeer die Quebec zo bijzonder maakt.

Standard Hotel:  Travelodge
Categorie:
Superior Hotel:  Hotel Manoir Victoria
Categorie:

Dag 6 - 7 - St.-Alexis-des-Monts

Saint-Alexis-des-Monts,waar je de volgende twee nachten verblijft, ligt in het prachtige Mauricie. Je kan er boswandelingen maken, mountainbiken (op bewegwijzerde routes), hebt er toegang tot het privéstrand van de badplaats, waar je ook kan varen, kanoën, windsurfen en zeilen op het rustige meer.

Mits toeslag kan je kanoën op de rivier, een vlucht maken met een watervliegtuig, waterskiën, duiken en golfen. je avondmaal nuttig je ter plaatse.

Standard Hotel:  Pourvoirie du Lac Blanc (Half board)
Categorie:
Superior Hotel:  Lac à l'Eau Claire (Half board)
Categorie:

Dag 8 - Quebec > Montebello (265 km)

Je vertrekt naar de Outaouais regio. Voorzie zeker een stop in het wildpark Omega waar talrijke wilde dieren vrij rondlopen. Je kunt er ook heerlijk wandelen.

 

Standard Hotel:  B&B Aux Douceurs du Passant (Continental Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  B&B Aux Douceurs du Passant (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 9 - Montebello > Kingston (272 km)

Je steekt de grens van Ontario over en komt terecht in de natuurpracht van de Mille-Iles archipel. Kingston is een koloniaal juweeltje. Je ontdekt de prestigieuze Queen's University, de pittoreske buurten en de talrijke winkeltjes. Vanuit Gananoque maak je een boottocht naar de 'duizend eilandjes'.

Standard Hotel:  Ambassador Resort Hotel
Categorie:
Superior Hotel:  Four Points Sheraton
Categorie:

Dag 10 - 11 - Kingston > Toronto (260 km)

Je vertrekt naar Toronto! Voorzie alvast een bezoek aan de CN zendmast, het Rogers Center of de haven. Pik een theatershow mee of ga shoppen in het Eaton Centre complex.

Standard Hotel:  Holiday Inn DownTown
Categorie:
Superior Hotel:  Marriott City Centre
Categorie:

Dag 12 - Toronto > Ottawa (400 km)

Je rijdt oostwaarts langs Ontario Lake tot in Ottawa. Je geniet van de vrije tijd om de vele gezichten van de hoofdstad te ontdekken. Je wandelt langs het Rideau Kanaal en de residenties van de eerste minister en de gouverneur of bezoekt het museum en de stallen van de Canadese Koninklijke Gendarmerie.

Standard Hotel:  Capital Hill Hotel & Suites
Categorie:
Superior Hotel:  Delta City Center
Categorie:

Dag 13 - Ottawa > Montreal (200 km)

In de ochtend keer je terug naar Montreal. Onderweg kan je stoppen in Limoges voor een zwempartij in het grootste aquapark van Canada of kan je lunchen in de Sucrerie de la Montagne in Rigaud.

Standard Hotel:  Les Suites Labelle (American Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Best Western Ville Marie Hotel & Suites
Categorie:

Dag 14 - Montreal

Vertrek naar de luchthaven.

 

1000 islands: helikoptervlucht

 10 min.

De archipel van Thousand Islands bestaat uit 1864 eilanden en strekt zich uit in het gebied tussen Kingston en Brockville. Vanuit je helikopter bewonder je de prachtige landschappen en de eilanden met hun luxueuze villa’s.

Operates 05 MAY > 31 OCT (weather-permitting). 

 Individueel
Ontdek nu

Montreal Canopy

 10 min.

Vlieg erop uit en ontdek Montreal zoals de vogels. Met een katrol vlieg je over het Bonsecours eiland in Vieux- Port. Het adembenemend zicht en de adrenalineshot krijg je er zomaar bij!

Seizoen: 01 MEI > 31 OKT. (Onder voorbehoud van weersomstandigheden - min. 23kg / max. 113kg). Kindtarief: 7- 12 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Niagara Falls: helikoptervlucht

 9 min.

Tijdens deze boeiende helikoptervlucht geniet je van adembenemende zichten op de Niagara-watervallen en de omliggende landschappen. Je stijgt op… en vliegt per helikopter boven de beroemde watervallen! Adembenemende zichten en een onvergetelijke herinnering. Neem je camera, smartphone en extra batterij mee!Alleen al de senseatie om als een arend boven de Niagara Falls te zweven is een absoulte beleving!

Hoogtepunten zijn: de Niagararivier, Whirlpool Rapids, Rainbow Bridge, de American Falls en, natuurlijk, de ongeëvenaarde Canadese Horseshoe Falls. En, je krijgt een certificaat als herinnering aan dit hoogvliegend avontuur! Hoe cool is dat? 

Seizoen: 05 MEI > 31 OKT. (Onder voorbehoud van weersomstandigheden) Kindtarief: 2- 11 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Tadoussac Walviszodiaccruise

 +/- 2 uur

Aan boord van en zodiac wacht je een buitengewone cruise! Je gaat 2u lang walvissen spotten op de Saint-Lawrence rivier, aan de monding van de Saguenay rivier. Je kunt dit avontuur ook beleven aan boor de boot, de CTMA Vacancier.

 • Zodiac:
 • Min.leeftijd: 6 jaar - min. 1m40 groot
 • Veiligheidsuitrusting is voorzien
 • Afhankelijk van weersomstandigheden

VERTREK Zodiac:  8u van 1JUN- 27SEP (CROAMLZK9) &  16u30 van 30MEI - 27SEP (CROAMLZK17). Kindtarief: 6 > 12 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig dat minstens geldig is tot 1 dag na je terugkomst in België. Voor alle inreizen en transit met vliegtuig via de luchthaven moet je voor het betreden van Canadees grondgebied ook beschikken over een eTA of electronische reisautorisatie (electronic Travel Authorisation) die je online aanschaft via www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp vóór je reis aanvangt. Prijs: 7 CAD of +/- 5 euro, betaalbaar met kredietkaart.
   
  Je eTa is tot 5 jaar geldig en gelinkt aan je paspoortnummer. Vervalt je paspoort, dan vervalt ook de geldigheid van je eTA. De electronische reisautorisatie is verplicht voor wie in Canada aankomt per vliegtuig. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen

 • Om tijd te besparen aan de douane en immigratie in Canada, kan je maximum 24 uur vóór je aankomst gebruik maken van de CanBorder - eDeclaration-app. Je ontvangt dan een QR code die 24 u geldig blijft. Dankzij het scannen van QR code hoef je je gegevens niet opnieuw in te brengen op het scherm aan de douaneloketten. Downloaden kan via de Apple Store-app of Google Play-app.

 • Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Steek je de grens over met de Verenigde Staten dan moet je beschikken over een digitaal leesbaar paspoort én een ESTA of electronische reisautorisatie voor de USA. In dit geval moet je internationaal paspoort nog 6 maanden geldig blijven na je terugvlucht. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op esta.cbp.dhs.gov. Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

 • In het Oosten (Quebec City, Montreal, Toronto, Ottawa): - 6 u.
 • Alberta (Banff, Jasper, Calgary): - 8 u.
 • British Colombia (Vancouver, Victoria, Kamloops): - 9 u.

Zomeruur: In 2017 zet Canada het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 MAR 2017 om 02u00. In belgië gebeurt dat pas op 26 MAR 2017. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 MAR 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Winteruur: In 2017 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 OCT 2017. In Canada gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens op 5 NOV 2017 om 02am. Dit houdt in dat tijdens deze week het tijdsverschil een uur meer bedraagt dan hierboven weergegeven.

Valuta

Munteenheid

Canadese dollars (CAD); 10 CAD = 6.62€ / 1€ = 1.50 CAD (16/08/2018)

Betalen

Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Aan de geldautomaten met het blauwe Cirrus-logo kan je geld afhalen. Een kredietkaart op naam van de reiziger en chauffeur is vereist voor huurwagens.

Klimaat

Het klimaat is te vergelijken met het onze. In de lente is het overdag aangenaam en 's nachts frisser. De zomermaanden kunnen zeer warm zijn, vooral in het Oosten. In het Westen is er meer kans op neerslag en is het koeler dan in het Oosten. Aan de kust en rond de meren is het meestal een stuk frisser.

Gemiddelde Temperaturen (in °C):
Bestemming  J  F  M  A  M  J  J  A  S  O  N  D
Montreal -10 -09 -03 06 13 18 21 20 15 09 02 -07
Toronto -04 -03  01 08 14 19 22 21 17 11 05 -01
Vancouver  03  05  07 10 14 17 19 19 14 11 07  05

Wat is inbegrepen?

 • 13 nachten in Standard/Superior hotels
 • Alle in het programma vermelde maaltijden
 • Je boottocht in Niagara Falls
 • Je gepersonaliseerd roadbook (dag-aan-dagprogramma)

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten, huurwagen, excursies tenzij anders vermeld, drank, maaltijden, fooien en persoonlijke uitgaven.

Moet je weten

Belangrijk: tijdens de Grote Prijs Formule 1 van 08/06 -11/06 zijn er geen hotelkamers beschikbaar in Montreal!
Je kan genieten van een korting voor kinderen (2 - 11 jaar) die de kamer delen met 2 volwassenen.

Je verblijft nog 2 nachten ein St.-Alexis-des-Monts, ontspanning en activiteiten aan het meer gegarandeerd.

Verblijf in B&B op  dag 2 en 3 en 6 (standaard formule); voor 4 personen worden 2 kamers voorzien bij het verblijf in een B&B; reis je echter met kinderen wordt deze alsnog vervangen door een 4-persoonskamer.

Standard Prijs per persoon


FMQSN13/Kind 0-11j: €52


Superior Prijs per persoon


FMQSN13/Kind 0-11j: €83


37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!