+32 (0)70 23 33 13
 • Toronto
 • Niagara Falls
 • Kingston
 • Ottawa
 • Trois-Rivières
 • Quebec
 • Charlevoix
 • Rimouski
 • Paspebiac / Bonaventure
 • Percé
 • Riviere-au-Loup
 • Montreal

Je reis vangt aan in de kosmopolitische stad Toronto. Meteen daarna staan Niagara Falls en de hoofdstad Ottawa op je programma. Het historische Québec is zowat het laatste stenen bastion voor water en groen je reisverhaal gaan domineren. Een deeltje paradijs op aarde dus voor alle natuurliefhebbers. Het water- en bosrijke Charlevoix-gebied, het nationale park van Gaspésie met haar beroemde Rocher Percé, Rivière-du-Loup, het Chic- Choc massief en de altijd trouwe St Laurent, die je het overgrote deel van je parcours vergezelt. Afronden doe je in het levendige Montreal, en hoe !


GO UNESCO
Individueel

Dag 1 - Toronto

Aankomst in Toronto! Voorzie alvast een bezoek aan de CN zendmast, het Rogers Center, de haven of ga shoppen in het Eaton Centre complex. Zin in wat meer actie? Bezoek het Toronto Distillery District met de segway, ga go-cart rijden op de eilanden, snuister rond op Kensington Market of in Chinatown of hop aan boord van de Toronto Diner & Dance Cruise. Niets is te gek!

Standard Hotel:  Chelsea Hotel
Categorie:

Dag 2 - Toronto > Niagara Falls > Toronto (260 km)

Niagara Falls; ze zijn een vast item op het reisverlanglijstje van zowat elke reiziger. En terecht, want de natuurpracht en de kracht van deze wereldberoemde watervallen zijn spectaculair. En dat ervaar je best zelf. Vaar langs de indrukwekkende rotsformaties tot nabij de voet van de oorverdovende watermassa en voel het gedreun van de scheepsmotoren terwijl de mistige spray je vuurdoop perfectioneert. Het zachte microklimaat van Niagara schiereiland maakt dat je onderweg ook boom- en wijngaarden aantreft. Van het historisch dorpje Niagara-on-the-Lake druipt de charme af.

Standard Hotel:  Chelsea Hotel
Categorie:

Dag 3 - Toronto > Kingston (265 km)

Langs de oevers van het Ontariomeer bereik je Rockport, waar een boottocht door de mooie regio van Milles-Îles voor jou werd ingepland. In Kingston kan je Old Fort Henry bezoeken en er genieten van de zon, de bries en het zicht op de eilanden vanuit het Battery Café.

Standard Hotel:  Holiday Inn Waterfront
Categorie:

Dag 4 - Kingston > Ottawa (197 km)

Je volgt nog even de St.-Laurent en draait dan landinwaarts om aan de oevers van de Ottawa rivier de gelijknamige hoofdstad van Canada binnen te rijden. Hier is een overvloed aan boeiende activiteiten. Twee van de absolute toppers: het Rideau Kanaal & het indrukwekkende parlement, op en top Brits!

Standard Hotel:  Lord Elgin Hotel
Categorie:

Dag 5 - Ottawa > Trois-Rivières (315 km)

Je reisroute loopt ten noorden van Montreal. Onderweg pik je de rivierbedding van de St Laurent op net voor Lac St.-Pierre. Het charmante Franssprekende dorpje Trois-Rivières leent zich perfect voor een wandeling door de historische buurten, een terrasje in het waterfront of een namiddag aan een van de rivierstranden.

Standard Hotel:  Super 8 Hotel
Categorie:

Dag 6 - Trois-Rivières > Quebec (129 km)

De Chemin du Roy volgt de kronkels van de majestueuze St. Laurent dwars doorheen schilderachtige dorpjes en biedt adembenemende uitzichten. Het is avontuur van start tot finish. Het behoud van zijn pittoresk en rustig karakter dankt dit pad aan de grote verkeeras net ten noorden die de streek van alle zwaar en snel vervoer ontlast. Een naproefje van het voormalige Nouvelle-France !

Standard Hotel:  Universal Saint Foy
Categorie:

Dag 7 - Quebec

Quebec City is Canada’s oudste stad. Absolute toppers zijn de Abraham slagvelden, de citadel, de boven- en benedenstad, de Notre-Dame basiliek, de 'Assemblée nationale' en het Parlement. Slenteren door het autovrije, oude stadskwartier geeft een vertrouwd gevoel en de straatverlichting is haast feeëriek. Een tikje oud-Europa in het hart van Oost-Canada.

Standard Hotel:  Universal Saint Foy
Categorie:

Dag 8 - Quebec > Charlevoix (140 km)

Verandering van spijs doet eten en dat is vandaag spek voor de bek van natuurliefhebbers. Vanuit het historische Quebec trek je naar de regio van Charlevoix, door UNESCO uitgeroepen tot wereld-biosfeer-reservaat. Deze boeiende, artisanale en artistieke streek put haar kracht uit de afwisseling en het zacht in elkaar overvloeien van berg, vallei en zee.

Standard Hotel:  Baie Saint Paul
Categorie:

Dag 9 - Charlevoix > Rimouski (260 km + ferry 1u05)

Vandaag reis je door wat bekend staat als het spirituele hart van Quebec. Aan boord van de ferry (niet-inbegrepen) steek je de St.-Laurent rivier over naar Rivière-du-Loup. Langs de kartelige zuidoever van de machtige rivier de vele eilandjes en zandstranden bereik je Rimouski.

Standard Hotel:  Le Navigateur
Categorie:

Dag 10 - Rimouski > Paspebiac/Bonavanture (345 km)

Je neemt voorlopig afscheid van de nu vertrouwde oevers van de St-Laurent en zet je weg voort naar langs een nieuwe waterweg: de zalmrijke Matapédia rivier. Onderweg naar Paspebiac/Bonaventure word je getrakteerd op een weelderige vallei geflankeerd door bossen en gebergte.

Standard Hotel:  Riotel Bonaventure
Categorie:

Dag 11 - Paspebias/Bonaventure > Percé (200 km)

Een pittoresk, kronkelende kustweg voert je langs beschutte baaien en traditionele vissersdorpjes waar het concept ‘stress’ wereldvreemd lijkt. Onderweg kan je even halt houden voor een boeiende blik op de St.-Laurent.

Standard Hotel:  Motel Le Mirage
Categorie:

Dag 12 - Percé

Tijd om de geheimen van Percé te ontsluieren. Wat dacht je van een boottocht naar het Bonaventure vogeleiland of cruise rond Rocher Percé (bij laagtij kan je er zelfs naartoe wandelen!) of kayakken? Voor wie dat wil staat alles vandaag in het teken van de zee?

Standard Hotel:  Motel Le Mirage
Categorie:

Dag 13 - Percé > Rivière-du-Loup (615 km)

Terwijl vissers ijverig aan het werk zijn op de kade zie je hoe hongerige jan-van-genten op spectaculaire wijze naar vis duiken. Het is tijd om door te rijden naar Rivière-du-Loup óf langs de ruige kustlijn óf doorheen het nationaal park van Gaspésie waar kariboes, elanden en herten dwalen. In de verte zie je de torenhoge Chic Choc bergketen. Matane staat dankzij haar zalmrijke rivier van heinde en verre bekend voor haar heerlijke Frans-Canadese keuken.

Standard Hotel:  Universel
Categorie:

Dag 14 - Rivière-du-Loup > Montreal (435 km)

Veel te snel komt de laatste etappe eraan die je naar Montreal brengt. Maar voor je hier je voetsporen nalaat, rijd je langs de hoofdstad van de houtsculptuur, St. Jean-Port-Joli. Heel wat eilandjes in de St.-Laurent zijn vogelreservaten.

Standard Hotel:  Faubourg
Categorie:

Dag 15 - Montreal

Tijdens een boottocht op de Saint Laurent ontdek je vandaag, samen met de gids, de vele gezichten van Montreal. Je vaart langs 25 km geschiedenis en bezienswaardigheden: de oude haven, Saint Helen’s Island, de ongerepte natuur van de Boucherville eilanden, en nog veel meer. De rest van de dag kan je invullen met een bezoek aan de Notre-Dame basiliek, aan de Biodôme, aan het park van de Olympische Spelen van 1976 of het Mont Royal Park. Je proeft de levensvreugde van één van de boeiendste en uitgelaten steden van Canada.

Standard Hotel:  Faubourg
Categorie:

Dag 16 - Montreal

Je geniet nog enkele uren van deze levendige stad voor je naar de luchthaven vertrekt.

1000 islands: helikoptervlucht

 10 min.

De archipel van Thousand Islands bestaat uit 1864 eilanden en strekt zich uit in het gebied tussen Kingston en Brockville. Vanuit je helikopter bewonder je de prachtige landschappen en de eilanden met hun luxueuze villa’s.

Operates 05 MAY > 31 OCT (weather-permitting). 

 Individueel
Ontdek nu

Montreal Canopy

 10 min.

Vlieg erop uit en ontdek Montreal zoals de vogels. Met een katrol vlieg je over het Bonsecours eiland in Vieux- Port. Het adembenemend zicht en de adrenalineshot krijg je er zomaar bij!

Seizoen: 01 MEI > 31 OKT. (Onder voorbehoud van weersomstandigheden - min. 23kg / max. 113kg). Kindtarief: 7- 12 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Percé Boottocht rond Rocher Percé

 1 uur

Bewonder de indrukwekkende Rocher Percé en de omliggende natuur van dichtbij. Je hebt de mogelijkheid om het eiland Bonaventure te bezoeken en de bijna 1500 vogels die er leven te observeren. Voorzie 1 u. voor de boottocht.

Seizoen: 20 MEI > 15 OKT. (Onder voorbehoud van weersomstandigheden). Kindtarief: 6 - 15 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Percé Boottocht rond Rocher Percé & beozek aan het eiland Bonaventure

 3 uur

Bewonder de indrukwekkende Rocher Percé en de omliggende natuur van dichtbij. Je hebt de mogelijkheid om het eiland Bonaventure te bezoeken en de bijna 1500 vogels die er leven te observeren. Voorzie 3 u. voor de boottocht en het bezoek aan het eiland. (Toegang tot het eiland is inbegrepen want moet op voorhand worden geboekt)

Seizoen: 20 MEI > 15 OKT. (Onder voorbehoud van weersomstandigheden). Kindtarief: 6 - 15 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig dat minstens geldig is tot 1 dag na je terugkomst in België. Voor alle inreizen en transit met vliegtuig via de luchthaven moet je voor het betreden van Canadees grondgebied ook beschikken over een eTA of electronische reisautorisatie (electronic Travel Authorisation) die je online aanschaft via www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp vóór je reis aanvangt. Prijs: 7 CAD of +/- 5 euro, betaalbaar met kredietkaart.
   
  Je eTa is tot 5 jaar geldig en gelinkt aan je paspoortnummer. Vervalt je paspoort, dan vervalt ook de geldigheid van je eTA. De electronische reisautorisatie is verplicht voor wie in Canada aankomt per vliegtuig. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen

 • Om tijd te besparen aan de douane en immigratie in Canada, kan je maximum 24 uur vóór je aankomst gebruik maken van de CanBorder - eDeclaration-app. Je ontvangt dan een QR code die 24 u geldig blijft. Dankzij het scannen van QR code hoef je je gegevens niet opnieuw in te brengen op het scherm aan de douaneloketten. Downloaden kan via de Apple Store-app of Google Play-app.

 • Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Steek je de grens over met de Verenigde Staten dan moet je beschikken over een digitaal leesbaar paspoort én een ESTA of electronische reisautorisatie voor de USA. In dit geval moet je internationaal paspoort nog 6 maanden geldig blijven na je terugvlucht. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op esta.cbp.dhs.gov. Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

 • In het Oosten (Quebec City, Montreal, Toronto, Ottawa): - 6 u.
 • Alberta (Banff, Jasper, Calgary): - 8 u.
 • British Colombia (Vancouver, Victoria, Kamloops): - 9 u.

Zomeruur: In 2017 zet Canada het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 MAR 2017 om 02u00. In belgië gebeurt dat pas op 26 MAR 2017. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 MAR 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Winteruur: In 2017 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 OCT 2017. In Canada gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens op 5 NOV 2017 om 02am. Dit houdt in dat tijdens deze week het tijdsverschil een uur meer bedraagt dan hierboven weergegeven.

Valuta

Munteenheid

Canadese dollars (CAD); 10 CAD = 6.62€ / 1€ = 1.50 CAD (16/08/2018)

Betalen

Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Aan de geldautomaten met het blauwe Cirrus-logo kan je geld afhalen. Een kredietkaart op naam van de reiziger en chauffeur is vereist voor huurwagens.

Klimaat

Het klimaat is te vergelijken met het onze. In de lente is het overdag aangenaam en 's nachts frisser. De zomermaanden kunnen zeer warm zijn, vooral in het Oosten. In het Westen is er meer kans op neerslag en is het koeler dan in het Oosten. Aan de kust en rond de meren is het meestal een stuk frisser.

Gemiddelde Temperaturen (in °C):
Bestemming  J  F  M  A  M  J  J  A  S  O  N  D
Montreal -10 -09 -03 06 13 18 21 20 15 09 02 -07
Toronto -04 -03  01 08 14 19 22 21 17 11 05 -01
Vancouver  03  05  07 10 14 17 19 19 14 11 07  05

Wat is inbegrepen?

 • 15 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Boottocht (1u.) naar 1000 îles vanuit Rockport (dag 3)
 • Je gepersoniseerd roadbook

Niet inbegrepen

Je internationale vlucht en huurwagen, alle niet-vermelde maaltijden, eventuele fooien en persoonlijke uitgaven.

De veerboottocht (1u05') op dag 9 vanuit Saint-Siméon naar Rivière-au-Loup. Prijs gekend  op 10/09/17 : 53 CAD / voertuig & 27 CAD / passagier.  Verder ook je internationale vluchten,  huurwagen, excursies tenzij anders vermeld, drank , maaltijden, fooien en persoonlijke uitgaven.

Zin in avontuur. Waarom zou je niet overwegen om een overnachting in Charlevoix en Rimouski inwisselen tegen een nacht aan boord van een zeilboot  in Anse Saint Jean.

Moet je weten

Zin in wat meer avontuur ? Voeg een extra nacht toe aan je rondreis in Charlevoix of Rimouski en spendeer die nacht aan boord van zeilboot in Anse Saint Jean.

Belangrijke info beschikbaarheid hotelkamers:

MONTREAL: tijdens de Grote Prijs Formule 1 van 08/06 t/m 10/06/2018 & Het Oshaga Festival van 20/06 t/m 23/06/2018 zijn er geen hotelkamers beschikbaar.
OTTAWA: tijdens het Ottawa race weekend van 22/05 t/m 24/05 & Canada Day van 24/06 t/m 01/07/2018 zijn er geen hotelkamers beschikbaar.

Standard Prijs per persoon


FTRA18


37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!