+32 (0)70 23 33 13
 • Toronto
 • Niagara Falls
 • Ottawa
 • Saint-Sauveur
 • Quebec
 • Saguenay
 • Trois-Rivières
 • Montreal

Voel je het kriebelen om met je gezin op ontdekking uit te trekken naar het oosten van Canada? Grijp nu je kans. Connections heeft speciaal voor jou een selfdrive uitgewerkt die groot en klein zal verrukken, en dat aan een kleine prijs! Op het programma: een uitzonderlijke natuur, wilde dieren, activiteiten en een afwisseling aan charmante, kosmopolitische en historische steden. Daaraan voegen we nog de hartelijke ontvangst, de gezelligheid en de excellente gastronomie van Quebec. Een verrassende en leuke ervaring gegarandeerd!

Individueel

Dag 1 - Toronto

Aankomst in Toronto! Voorzie alvast een bezoek aan de CN zendmast, het Rogers Center, de haven of ga shoppen in het Eaton Centre complex.

Standard Hotel:  Holiday Inn DownTown
Categorie:

Dag 2 - Toronto > Niagara Falls excursion (129km)

Je rijdt zuidwaarts naar de spectaculaire Niagara Falls, middendoor de wijn- en boomgaarden van het Niagara schiereiland. Laat je betoveren in het historische dorpje Niagara-on-the-Lake. In Niagara vaar je langs indrukwekkende rotsformaties tot vlakbij de voet van de watervallen terwijl het water oorverdovend naar beneden dondert (excursie inbegrepen)!

Standard Hotel:  Holiday Inn DownTown
Categorie:

Dag 3 - Toronto > Ottawa (400 km)

Vandaag voert je route je oostwaarts langs Lake Ontario tot in Ottawa. Je geniet van vrije tijd om de vele gezichten van de hoofdstad te ontdekken. Wandel langs het Rideau Kanaal en de residenties van de eerste minister en gouverneur. Trek ook op ontdekking uit in het indrukwekkende Ripley’s Aquarium (toegang inbegrepen).

Standard Hotel:  Capital Hill Hotel & Suites
Categorie:

Dag 4 - Ottawa > Saint-Sauveur (190 km)

Deze ochtend vertrek je naar Saint-Sauveur. Stop onderweg in het dierenpark Omega ( toegang inbegrepen). Langs de gemarkeerde route (15 km – 1u30) kan je de wilde dieren van het noordelijk halfrond observeren vanuit de veiligheid van je wagen.

Standard Hotel:  Manoir Saint Sauveur
Categorie:

Dag 5 - Saint-Sauveur

Vandaag staan duiken en glijbanen op je programma. Je brengt de dag door in het waterpark Sommet Saint Sauveur. Plezier gegarandeerd voor jong en oud. (meer info zie uitstappenpakket in Goed om Weten) 

Standard Hotel:  Manoir Saint Sauveur
Categorie:

Dag 6 - Saint-Sauveur > Quebec (320 km)

Vanuit Saint-Sauveur trek je langs de oevers van de St.-Laurent rivier naar het hart van de Franstalige provincie Quebec, Quebec city. Je hebt de rest van de dag om deze fascinerende, historische en trouwens enige omwalde stad van Noord-Amerika te ontdekken.

Standard Hotel:  Clarendon Old Quebec
Categorie:

Dag 7 - Quebec > Saguenay (200 km)

Vandaag ga je op weg naar Saguenay, dé locatie bij uitstek voor onderwaterfauna en de walvissen. Doe zeker een walvissencruise.

Standard Hotel:  Hotel La Saguenéenne
Categorie:

Dag 8 - Saguenay

Een walvissencruise is een herinnering voor het leven, dus een absolute aanrader ! Walvissen spotten in de fjord doe je aan boord van de boot die vertrekt vanuit Baie St.-Catherine.

Standard Hotel:  Hotel La Saguenéenne
Categorie:

Dag 9 - Saguenay > Trois-Rivières (325 km)

Je reist richting Quebec en Trois-Rivières, een klein franstalig stadje met schattig strand.

Standard Hotel:  Gouverneur
Categorie:

Dag 10 - Trois Rivières > Montreal (150 km)

Op weg naar de levendige metropool Montreal. Ga naar de oude haven van de stad. Stap aan boord van het reuzenrad en geniet van het onmetelijk uitzicht over de stad en de rivier St Laurent. Geniet dan van een poutine, typisch gerecht waar alle Quebécois ... en van jou?

Standard Hotel:  Best Western Ville Marie Hotel & Suites
Categorie:

Dag 11 - Montreal

Er zijn vele manieren om de vele gezichten van Montreal te ontdekken. Je kan een boottocht maken over de St.- Laurent rivier of een bezoek brengen aan de Notre-Dame basiliek, de Biodôme, het park van de Olympische Spelen van 1976 of het Mont Royal Park. Je proeft de levensvreugde van één van de boeiendste en levendigste steden van Canada.

Standard Hotel:  Best Western Ville Marie Hotel & Suites
Categorie:

Dag 12 - Montreal

Geniet van de morgen en de voormiddag om snel nog op souvenirjacht te gaan. De laatste dag van je selfdrive is aangebroken.

Montreal Canopy

 10 min.

Vlieg erop uit en ontdek Montreal zoals de vogels. Met een katrol vlieg je over het Bonsecours eiland in Vieux- Port. Het adembenemend zicht en de adrenalineshot krijg je er zomaar bij!

Seizoen: 01 MEI > 31 OKT. (Onder voorbehoud van weersomstandigheden - min. 23kg / max. 113kg). Kindtarief: 7- 12 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Tadoussac Walvisbootcruise

 +/- 3 uur

Aan boord van de CTMA Vacancier wacht je een buitengewone cruise! Je gaat 3 u lang walvissen spotten op de Saint-Lawrence rivier, aan de monding van de Saguenay rivier. Je kunt dit avontuur ook beleven in een zodiac.

 • Boot:
 • Min.leeftijd: 6 jaar - min. 1m40 groot
 • Veiligheidsuitrusting is voorzien
 • Afhankelijk van weersomstandigheden

VERTREK boot:  9u45 van 9 MEI- 12OKT &  13u van 02MEI - 31OKT. Kindtarief: 6 > 12 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Tadoussac Walviszodiaccruise

 +/- 2 uur

Aan boord van en zodiac wacht je een buitengewone cruise! Je gaat 2u lang walvissen spotten op de Saint-Lawrence rivier, aan de monding van de Saguenay rivier. Je kunt dit avontuur ook beleven aan boor de boot, de CTMA Vacancier.

 • Zodiac:
 • Min.leeftijd: 6 jaar - min. 1m40 groot
 • Veiligheidsuitrusting is voorzien
 • Afhankelijk van weersomstandigheden

VERTREK Zodiac:  8u van 1JUN- 27SEP (CROAMLZK9) &  16u30 van 30MEI - 27SEP (CROAMLZK17). Kindtarief: 6 > 12 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig dat minstens geldig is tot 1 dag na je terugkomst in België. Voor alle inreizen en transit met vliegtuig via de luchthaven moet je voor het betreden van Canadees grondgebied ook beschikken over een eTA of electronische reisautorisatie (electronic Travel Authorisation) die je online aanschaft via www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp vóór je reis aanvangt. Prijs: 7 CAD of +/- 5 euro, betaalbaar met kredietkaart.
   
  Je eTa is tot 5 jaar geldig en gelinkt aan je paspoortnummer. Vervalt je paspoort, dan vervalt ook de geldigheid van je eTA. De electronische reisautorisatie is verplicht voor wie in Canada aankomt per vliegtuig. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen

 • Om tijd te besparen aan de douane en immigratie in Canada, kan je maximum 24 uur vóór je aankomst gebruik maken van de CanBorder - eDeclaration-app. Je ontvangt dan een QR code die 24 u geldig blijft. Dankzij het scannen van QR code hoef je je gegevens niet opnieuw in te brengen op het scherm aan de douaneloketten. Downloaden kan via de Apple Store-app of Google Play-app.

 • Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Steek je de grens over met de Verenigde Staten dan moet je beschikken over een digitaal leesbaar paspoort én een ESTA of electronische reisautorisatie voor de USA. In dit geval moet je internationaal paspoort nog 6 maanden geldig blijven na je terugvlucht. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op esta.cbp.dhs.gov. Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

 • In het Oosten (Quebec City, Montreal, Toronto, Ottawa): - 6 u.
 • Alberta (Banff, Jasper, Calgary): - 8 u.
 • British Colombia (Vancouver, Victoria, Kamloops): - 9 u.

Zomeruur: In 2017 zet Canada het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 MAR 2017 om 02u00. In belgië gebeurt dat pas op 26 MAR 2017. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 MAR 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Winteruur: In 2017 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 OCT 2017. In Canada gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens op 5 NOV 2017 om 02am. Dit houdt in dat tijdens deze week het tijdsverschil een uur meer bedraagt dan hierboven weergegeven.

Valuta

Munteenheid

Canadese dollars (CAD); 10 CAD = 6.62€ / 1€ = 1.50 CAD (16/08/2018)

Betalen

Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Aan de geldautomaten met het blauwe Cirrus-logo kan je geld afhalen. Een kredietkaart op naam van de reiziger en chauffeur is vereist voor huurwagens.

Klimaat

Het klimaat is te vergelijken met het onze. In de lente is het overdag aangenaam en 's nachts frisser. De zomermaanden kunnen zeer warm zijn, vooral in het Oosten. In het Westen is er meer kans op neerslag en is het koeler dan in het Oosten. Aan de kust en rond de meren is het meestal een stuk frisser.

Gemiddelde Temperaturen (in °C):
Bestemming  J  F  M  A  M  J  J  A  S  O  N  D
Montreal -10 -09 -03 06 13 18 21 20 15 09 02 -07
Toronto -04 -03  01 08 14 19 22 21 17 11 05 -01
Vancouver  03  05  07 10 14 17 19 19 14 11 07  05

Wat is inbegrepen?

 • 11 nachten in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Maaltijden zoals vermeld 
 • Een boottocht aan de Niagara Falls (15 min.) 
 • Gratis toegang tot het Ripley's Aquarium in Ottawa, het Omega Park in Montebello
 • Je gepersonaliseerd dag-aan-dag programma (roadbook)

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten,  huurwagen, excursies tenzij anders vermeld, drank, maaltijden, fooien en persoonlijke uitgaven.

Moet je weten

Black out in Montréal: van 08/06 tot 11/06 (Grand Prix F1) en van 04 - 06 augustus 2017 (Festival Osheaga ). De accommodatie tijdens deze selfdrive is op basis van 'room only', tenzij anders vermeld.

Voorafboekbaar uitstappakket :

Beleef meer tijdens je selfdrive dankzij deze extra activiteiten
Het waterpark van de Sommet Saint-Sauveur (dag 5); Fjord & Walvis Cruise (om 13:30 uur, duur 3 uur, dag 7); Combo toegang tot het Grote Rad en degustatie van een klassieke poutine.
Volwassene € 88 / kind. (3-11) € 63

Standard Prijs per persoon


FTKGC11/Kindtarief 0-11j: €61


37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!