+32 (0)70 23 33 13
 • Toronto
 • Midland
 • Huntsville
 • Ottawa
 • Tremblant
 • Quebec
 • Saint Michel des Saints
 • Montreal
 • Kingston
 • Niagara Falls

Deze selfdrive neemt je mee langs het moois dat de provincies Ontario en Quebec te bieden hebben. Niet alleen een perfecte mix van stad en natuur maar ook activiteiten die je beleving van Oost-Canada intenser, fun en dus nog meer onvergetelijk zullen maken.

Individueel

Dag 1 - Toronto

Aankomst in Toronto! Plan alvast een bezoek aan de CN zendmast, het Rogers Center of de haven. Pik een theatershow mee of ga shoppen in het Eaton Centre complex of geniet van het nightlife in downtown Toronto.

Standard Hotel:  Chelsea Hotel
Categorie:
Superior Hotel:  Sheraton Centre Hotel (standard)
Categorie:

Dag 2 - Toronto > Midlands (145km)

Je vertrekt naar het land van de Hurons. Maak zeker een stop in Penetanguishene, een pittoresk indiaans dorp in de Georgian Bay.

Standard Hotel:  Best Western Plus
Categorie:
Superior Hotel:  Super 8 Midland
Categorie:

Dag 3 - 4 - Midlands > Huntsville (185km)

Vandaag kom je aan in het reeds honderdjarige Provinciaal Park Algonquin. Geniet van je extra vrije dag om wandelingen te maken, te golfen of een boottocht te maken.

Standard Hotel:  Colonial Bay Motel
Categorie:
Superior Hotel:  Deerhurst Resort (Bed only)
Categorie:

Dag 5 - Huntsville > Ottawa (350 km)

Je reisweg leidt je langs het Gatineau Park. Bewonder de schitterende vergezichten over de rivier of trek erop uit langs de kilometervretende fascinerende fietsroutes.

Superior Hotel:  Lord Elgin Hotel
Categorie:
Superior Hotel:  Delta Hotel By Marriott
Categorie:

Dag 6 - 7 - Ottawa > Tremblant (200 km)

Je geniet van vrije tijd om de vele gezichten van de hoofdstad te ontdekken. Wandel langs het Rideau Kanaal en bekijk zeker het indrukwekkende parlement, op en top Brits! Op het einde van de dag kom je aan in Tremblant. Vrije dag in de Laurentides, waar talrijke sportieve activiteiten zich aanbieden. 

Standard Hotel:  Marriott Residence Inn
Categorie:
Superior Hotel:  Les Suites
Categorie:

Dag 8 - 9 - Tremblant > Quebec City (380 km)

Je rijdt verder langs de 'Chemin du Roy', die de Saint Laurent rivier volgt en adembenemende panorama's biedt. Je passeert talrijke historische Frans-Amerikaanse dorpen. Een volledige extra dag in Quebec is uiterst welkom want de Abraham slagvelden, de citadel, de boven- en benedenstad, de Notre-Dame basiliek, de 'Assemblée nationale' en het Parlement om maar een paar van Quebec absolute troeven te vernoemen, verwachten een bezoekje. ’s Avonds kuier je door het verkeersvrije stadskwartier en geniet je van de Europese sfeer die Quebec zo bijzonder maakt.

 


 
Standard Hotel:  Auberge Quebec (Continental Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Delta Montréal
Categorie:

Dag 10 - 11 - Quebec City > Saint Michel des Saints (180 km)

Ook vandaag heb je afspraak met de natuur! Je reist naar het wondermooie Domaine du Lac Taureau waar je verblijft in de Auberge, pittoresk genesteld midden in het woud aan de oever van het immense meer (90 m²) met dezelfde naam. Opnieuw ervaar je een extra dag lang de pracht van de omgeving tijdens een van de voorgestelde activiteiten: kanoën, kajakken, paddle, mountainbiken (1u) of wandelingen, of geniet je van het strand, het zwembad en de jacuzzi. 

 

Standard Hotel:  Auberge Lac Taureau
Categorie:
Superior Hotel:  Auberge Lac Taureau
Categorie:

Dag 12 - Saint Michel des Saints > Montreal (160 km)

Met je longen vol frisse lucht herneem je je route naar de stad. Je doorkruist de regio van de Laurentides en rijdt langs talrijke meren alvorens je in Montreal aankomt. Ontdek de vele facetten van deze cosmopolitische stad.

Standard Hotel:  Hotel Faubourg (Continental Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Delta Montréal
Categorie:

Dag 13 - Montreal > Kingston (290 km)

Vandaag reis je naar de provincie Ontario. In Kingston kan je de versterkingen van Old Fort Henry bewonderen. Een boottocht in de mooie streek van de Thousand Islands is een absolute aanrader.
Standard Hotel:  Comfort Inn Midtown (American Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Four Points Sheraton
Categorie:

Dag 14 - Kingston > Niagara Falls (390 km)

Langs de oevers van Lac Ontario bereik je het historische dorpje Niagara-on-the-Lake. In Niagara Falls vaar je langs indrukwekkende rotsformaties tot vlakbij de voet van de watervallen terwijl het water oorverdovend naar beneden dondert (inbegrepen)! Een onvergetelijke ervaring.

Standard Hotel:  Hilton Hotel & Suites Fallsview
Categorie:
Superior Hotel:  Hilton Hotel & Suites Fallsview
Categorie:

Dag 15 - Niagara Falls > Toronto (130 km)

Terugkeer naar Toronto voor je terugvlucht.

Niagara Falls: helikoptervlucht

 9 min.

Tijdens deze boeiende helikoptervlucht geniet je van adembenemende zichten op de Niagara-watervallen en de omliggende landschappen. Je stijgt op… en vliegt per helikopter boven de beroemde watervallen! Adembenemende zichten en een onvergetelijke herinnering. Neem je camera, smartphone en extra batterij mee!Alleen al de senseatie om als een arend boven de Niagara Falls te zweven is een absoulte beleving!

Hoogtepunten zijn: de Niagararivier, Whirlpool Rapids, Rainbow Bridge, de American Falls en, natuurlijk, de ongeëvenaarde Canadese Horseshoe Falls. En, je krijgt een certificaat als herinnering aan dit hoogvliegend avontuur! Hoe cool is dat? 

Seizoen: 05 MEI > 31 OKT. (Onder voorbehoud van weersomstandigheden) Kindtarief: 2- 11 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Montreal Canopy

 10 min.

Vlieg erop uit en ontdek Montreal zoals de vogels. Met een katrol vlieg je over het Bonsecours eiland in Vieux- Port. Het adembenemend zicht en de adrenalineshot krijg je er zomaar bij!

Seizoen: 01 MEI > 31 OKT. (Onder voorbehoud van weersomstandigheden - min. 23kg / max. 113kg). Kindtarief: 7- 12 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Montreal Canopy & Bungee

 10 min.

Vlieg erop uit en ontdek Montreal zoals de vogels. Met een katrol vlieg je over het Bonsecours eiland in Vieux- Port. De echte durvers wagen een sprong in het niets en proberen een bungeejump. Het adembenemend zicht en de adrenalineshot krijg je er zomaar bij!

Seizoen: 01 MEI > 31 OKT. (Onder voorbehoud van weersomstandigheden - min. 23kg / max. 113kg). Kindtarief: 7- 12 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig dat minstens geldig is tot 1 dag na je terugkomst in België. Voor alle inreizen en transit met vliegtuig via de luchthaven moet je voor het betreden van Canadees grondgebied ook beschikken over een eTA of electronische reisautorisatie (electronic Travel Authorisation) die je online aanschaft via www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp vóór je reis aanvangt. Prijs: 7 CAD of +/- 5 euro, betaalbaar met kredietkaart.
   
  Je eTa is tot 5 jaar geldig en gelinkt aan je paspoortnummer. Vervalt je paspoort, dan vervalt ook de geldigheid van je eTA. De electronische reisautorisatie is verplicht voor wie in Canada aankomt per vliegtuig. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen

 • Om tijd te besparen aan de douane en immigratie in Canada, kan je maximum 24 uur vóór je aankomst gebruik maken van de CanBorder - eDeclaration-app. Je ontvangt dan een QR code die 24 u geldig blijft. Dankzij het scannen van QR code hoef je je gegevens niet opnieuw in te brengen op het scherm aan de douaneloketten. Downloaden kan via de Apple Store-app of Google Play-app.

 • Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Steek je de grens over met de Verenigde Staten dan moet je beschikken over een digitaal leesbaar paspoort én een ESTA of electronische reisautorisatie voor de USA. In dit geval moet je internationaal paspoort nog 6 maanden geldig blijven na je terugvlucht. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op esta.cbp.dhs.gov. Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

 • In het Oosten (Quebec City, Montreal, Toronto, Ottawa): - 6 u.
 • Alberta (Banff, Jasper, Calgary): - 8 u.
 • British Colombia (Vancouver, Victoria, Kamloops): - 9 u.

Zomeruur: In 2017 zet Canada het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 MAR 2017 om 02u00. In belgië gebeurt dat pas op 26 MAR 2017. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 MAR 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Winteruur: In 2017 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 OCT 2017. In Canada gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens op 5 NOV 2017 om 02am. Dit houdt in dat tijdens deze week het tijdsverschil een uur meer bedraagt dan hierboven weergegeven.

Valuta

Munteenheid

Canadese dollars (CAD); 10 CAD = 6.62€ / 1€ = 1.50 CAD (16/08/2018)

Betalen

Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Aan de geldautomaten met het blauwe Cirrus-logo kan je geld afhalen. Een kredietkaart op naam van de reiziger en chauffeur is vereist voor huurwagens.

Klimaat

Het klimaat is te vergelijken met het onze. In de lente is het overdag aangenaam en 's nachts frisser. De zomermaanden kunnen zeer warm zijn, vooral in het Oosten. In het Westen is er meer kans op neerslag en is het koeler dan in het Oosten. Aan de kust en rond de meren is het meestal een stuk frisser.

Gemiddelde Temperaturen (in °C):
Bestemming  J  F  M  A  M  J  J  A  S  O  N  D
Montreal -10 -09 -03 06 13 18 21 20 15 09 02 -07
Toronto -04 -03  01 08 14 19 22 21 17 11 05 -01
Vancouver  03  05  07 10 14 17 19 19 14 11 07  05

Wat is inbegrepen?

 • 14 nachten in Standard/Superior hotels 
 • Gebruik van kano's kajaks, paddles, mountainbikes (1u) in L'auberge du lac Taureau
 • Boottocht op de Hornblower aan Niagara Falls
 • Je gepersonaliseerd roadbook (dag-aan-dagprogramma)

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten,  huurwagen, excursies tenzij anders vermeld, drank, maaltijden, fooien en persoonlijke uitgaven.

Moet je weten

De accommodatie tijdens deze selfdrive is op basis van 'room only', tenzij anders vermeld. Je kan genieten van een kindkorting (2-11 jaar) indien zij de kamer delen met 2 volwassenen.

Standard Prijs per persoon


FTGA15/Prijs kinderen 0-12 jaar: €66


Superior Prijs per persoon


FTGA15/Prijs kinderen 0-12 jaar: €17


37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!