+32 (0)70 23 33 13
 • Toronto
 • Niagara Falls
 • Huntsville
 • Pembroke
 • Ottawa
 • Montreal
 • Quebec
 • Isle-aux-Coudres
 • Saguenay
 • Saint Alexis des Monts
 • Belleville
 • Toronto
De heerlijke hoogtepunten van de provincies Ontario en Quebec ontdekken en je tegelijkertijd onderdompelen in de culturele identiteit van hun hartelijke inwoners. Het kan! Deze selfdrive neemt je mee naar bekende en minder bekende plekjes en om het contact nog pittiger te maken verblijf je elke nacht in een B&B. Wedden dat dit een reis wordt boordevol levenslange anekdotes?
Individueel

Dag 1 - Toronto

Aankomst in Toronto! Maak zeker tijd voor een bezoek aan de CN zendmast en de heerlijke zichten, het Rogers Center of het bruisende havenkwartier. En waarom geen theatershow. Moet kunnen. Dingen die je vergat of heerlijk nieuwsgierig naar de mode in Canada? Het Eaton Centre shopping complex stilt je honger.

Standard Hotel:  Holiday Inn DownTown
Categorie:

Dag 2 - Toronto > Excursion Niagara Falls >Toronto (260 km)

De spectaculaire Niagara Falls zijn gewoonweg een must-see voor iedereen. En niet alleen een must-see, je moet hun kracht ook beleven. Daarom lasssen we in deze route een boottocht in naar de voet van deze overdonderende watervallen waar het water oorverdovend naar beneden kletst (inbegrepen)! Maar ook onderweg en in de buurt zijn er leuke stops: zo rijd je tussen de wijn- en boomgaarden van het Niagara schiereiland en is het betoverende en historische dorpje Niagara-on-the-Lake zeker je tijd waard.

Standard Hotel:  Holiday Inn DownTown
Categorie:

Dag 3 & 4 - Toronto > Huntsville (227 km)

Langs landelijke dorpjes en de graniet- en dennenlandschappen van Muskoka cottage country bereik je Huntsville aan de rand van het 100 jaar oude Algonquin Provincial Park. Moregn geniet je van een extra dag ter plaatse om te wandelen, golfen of een boottocht te maken.

B&B ( later toegelicht) Hotel:  B&B
Categorie:

Dag 4 - Huntville > Pembroke (233 km)

Je verdere verkenning van het Algonquin Provincial Park leid je naar het kleine stadje Pembroke, waar je de nacht doorbrengt.

B&B ( later toegelicht) Hotel:  B&B
Categorie:

Dag 6 - Pembroke > Ottawa (147 km)

Vandaag reis je langs de grens tussen de provincies Ontario-Quebec en kom je aan in de charmante hoofdstad van het land: Ottawa. Een wandeling langs het Rideau-kanaal, een bezoek aan het indrukwekkende Britse parlement of fietsen langs de rivier zijn absolute aanraders.

B&B ( later toegelicht) Hotel:  B&B
Categorie:

Dag 7 - Ottawa - Montreal (199 km)

Montreal is bijzonder veelzijdig en leeft zelfs op verschillende niveaus; boven-en ondergronds. Maar je kan de stad ook ontdekken vanop de Sint-Laurens rivier. Hoogtepunten zijn : de schitterende Notre-Dame basiliek, de Biodôme, het park van de Olympische Spelen van 1976 of het Mont Royal park. Maar kiezen is niet verliezen hier want wat je ook doet, je proeft de levensvreugde van Montrea. Geen wonder dat ze ordt beschreven als een van de boeiendste en levendigste steden van Oost-Canada.

B&B ( later toegelicht) Hotel:  B&B
Categorie:

Dag 8 & 9 - Montreal > Quebec (255 km)

Je volgt de Sint-Laurens rivier tot de historische stad van Quebec City waar je de rest van de dag heerlijk flaneert door de autovrije straten van de oude stadskern. Een zeer schilderachtige en aangename buurt.

Morgen, op dag 9, staat bovenaan je dagprogramma een anderhalf uur durende cruise op de machtige rivier; St-Laurens. Je ontdekt het UNESCO werelderfgoed van de enige ommuurde stad van Noord-Amerika terwijl je rustige geniet en luistert naar de verhalen en anekdotes van je gids.

B&B ( later toegelicht) Hotel:  B&B
Categorie:

Dag 10 - Quebec – Île-aux-Coudres (121 km)

Vandaag verschuift de focus opnieuw naar de natuur. Pik onderweg zeker een bezoek aan de Montmorency-watervallen mee en het Île d'Orléans. Langs de bergachtige streek van Charlevoix bereik je de haven waar je de veerboot (niet inbegrepen) neemt naar Isle-aux-Coudres. Verandering van omgeving gegarandeerd!

B&B ( later toegelicht) Hotel:  B&B
Categorie:

Dag 11 - Île-aux-Coudres - Saguenay (243 km)

Je reist naar Saguenay, een favoriete plek om kennis te maken met het leven in zee, in het bijzonder walvissen. Tadoussac is de ideale plek dus voor een whale-watching cruise (zie de excursies bij deze tour).

B&B ( later toegelicht) Hotel:  B&B
Categorie:

Dag 12 & 13 - Saguenay > Saint-Alexis-des-Monts.(391 km)

Geniet nog even van de schoonheid van de regio. Dan rijd je verder naar Saint-Alexis-des-Monts. Morgen, op dag 13 staat een heerlijk dagje om lekker uit te blazen op je programma en kan je je toeleggen op activiteiten zoals het spotten van dieren, wandelen of zwemmen. Jij kiest.

B&B ( later toegelicht) Hotel:  B&B
Categorie:

Dag 14 - Saint-Alexis-des-Monts > Belleville (493 km)

Tijd om de prachtige provincie Quebec de rug toe te keren en koers te zetten naar Ontario. In Rockport zijn een cruise middenin de 1000 eilanden en / of een helikoptervlucht absolute aanraders (zie excursies).

B&B ( later toegelicht) Hotel:  B&B
Categorie:

Dag 15 - Belleville > Toronto (189 km)

Einde van een rake reis door Oost-Canada. Je keert terug naar Toronto voor je terugvlucht.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig dat minstens geldig is tot 1 dag na je terugkomst in België. Voor alle inreizen en transit met vliegtuig via de luchthaven moet je voor het betreden van Canadees grondgebied ook beschikken over een eTA of electronische reisautorisatie (electronic Travel Authorisation) die je online aanschaft via www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp vóór je reis aanvangt. Prijs: 7 CAD of +/- 5 euro, betaalbaar met kredietkaart.
   
  Je eTa is tot 5 jaar geldig en gelinkt aan je paspoortnummer. Vervalt je paspoort, dan vervalt ook de geldigheid van je eTA. De electronische reisautorisatie is verplicht voor wie in Canada aankomt per vliegtuig. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen

 • Om tijd te besparen aan de douane en immigratie in Canada, kan je maximum 24 uur vóór je aankomst gebruik maken van de CanBorder - eDeclaration-app. Je ontvangt dan een QR code die 24 u geldig blijft. Dankzij het scannen van QR code hoef je je gegevens niet opnieuw in te brengen op het scherm aan de douaneloketten. Downloaden kan via de Apple Store-app of Google Play-app.

 • Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Steek je de grens over met de Verenigde Staten dan moet je beschikken over een digitaal leesbaar paspoort én een ESTA of electronische reisautorisatie voor de USA. In dit geval moet je internationaal paspoort nog 6 maanden geldig blijven na je terugvlucht. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op esta.cbp.dhs.gov. Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

 • In het Oosten (Quebec City, Montreal, Toronto, Ottawa): - 6 u.
 • Alberta (Banff, Jasper, Calgary): - 8 u.
 • British Colombia (Vancouver, Victoria, Kamloops): - 9 u.

Zomeruur: In 2017 zet Canada het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 MAR 2017 om 02u00. In belgië gebeurt dat pas op 26 MAR 2017. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 MAR 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Winteruur: In 2017 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 OCT 2017. In Canada gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens op 5 NOV 2017 om 02am. Dit houdt in dat tijdens deze week het tijdsverschil een uur meer bedraagt dan hierboven weergegeven.

Valuta

Munteenheid

Canadese dollars (CAD); 10 CAD = 6.62€ / 1€ = 1.50 CAD (16/08/2018)

Betalen

Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Aan de geldautomaten met het blauwe Cirrus-logo kan je geld afhalen. Een kredietkaart op naam van de reiziger en chauffeur is vereist voor huurwagens.

Klimaat

Het klimaat is te vergelijken met het onze. In de lente is het overdag aangenaam en 's nachts frisser. De zomermaanden kunnen zeer warm zijn, vooral in het Oosten. In het Westen is er meer kans op neerslag en is het koeler dan in het Oosten. Aan de kust en rond de meren is het meestal een stuk frisser.

Gemiddelde Temperaturen (in °C):
Bestemming  J  F  M  A  M  J  J  A  S  O  N  D
Montreal -10 -09 -03 06 13 18 21 20 15 09 02 -07
Toronto -04 -03  01 08 14 19 22 21 17 11 05 -01
Vancouver  03  05  07 10 14 17 19 19 14 11 07  05

Wat is inbegrepen?

 • 14 overnachtingen in B&B met gedeelte of privé badkamer volgens reservatie
 • Boottocht op de Hornblower aan Niagara Falls
 • 1u30 boottocht in Quebec
 • Gepersonaliseerd roadbook

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten,  huurwagen, excursies tenzij anders vermeld, drank, maaltijden, fooien en persoonlijke uitgaven.

Moet je weten

De namen van de B&B's worden meegedeeld na de bevestiging van de reservering.

Standard Prijs per persoon


FTTMSB15/Privébadkamer/Gedeelde badkamer


37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!