+32 (0)2 550 01 00
 • Anchorage
 • Homer
 • Seward
 • Wasilla/ Palmer
 • Valdez
 • Fairbanks
 • Denali national Park
 • Anchorage

Tijdens je "Mighty Alaska" reis verblijf je 15 dagen in de ongerepte natuur van Alaska. Je ziet grizzlyberen en andere bruine beren, gaat op expeditie om walvissen te spotten, loopt naar de rand van Exit Glacier in het Kenai Fjords NP of vliegt over de indrukwekkende Mount Denali. Wat wil je nog meer?

Individueel

Dag 1 & 2 - Anchorage

Anchorage is de grootste stad in Alaska en Alaska is de grootste staat van de VS, om je zo’n idee te geven, Alaska is zo’n 53 keer groter dan België. Je hoteltransfer staat klaar, dus het enige wat jij zou moet doen is relaxen, de frisse lucht inademen, misschien nog even de benen strekken en daarna lekker indommelen zodat je morgen klaar bent voor wat zeker een van de mooiste road trips van je leven wordt.

Morgen op dag 2 heb je een hele dag vrij om Anchorage te ontdekken. Vanmorgen neem je je huurwagen in bezit. In het Alaska Native Center krijg je meteen een stukje geschiedenis en lokale cultuur voorgeschoteld en dat is lekker meegenomen. Verder kan je een wandeling maken langs de kust, lokale brouwerijen uittesten of zelfs een vlucht met een watervliegtuigvlucht boeken om over gletsjers en dieren in het wild te vliegen.

Standard Hotel:  Ramada Anchorage (Room only)
Categorie:
Superior Hotel:  Hilton Hotel
Categorie:

Dag 3 & 4 - Anchorage > Homer (360km)

Langs de Seward en Sterling Highway rijdt je door een adembenemend mooi landschap zuidwaarts. Onderweg zijn verschillende plaatsen geschikt om te wandelen!

Homer is de bakermat van het heilbotvissen. Flaneer door Homer Spit voor het beste uitzicht op het schiereiland Kenai. Je kan er ook naar hartenlust vissen of kajakken tijdens met begeleider/gids.

Standard Hotel:  BW Bidarka Inn
Categorie:
Superior Hotel:  Land's End Resort
Categorie:

Dag 5 - Homer > Seward (272 km)

Je reis gaat verder naar het noorden. Vandaag staat je eerste stukje onverharde weg op je programma: de Skilak Loop Drive, een must. Deze zand- en grindweg loopt door een onbewoond natuurlijk gebied waar de kans er wilde dieren te spotten, denk dan vooral beren, de lucht in schiet. Je eindpunt vandaag leidt via het zuidelijke Passage naar Moose Pass, een kleine, typische gemeenschap in het midden van nergens naar het pittoreske Seward, de toegangspoort tot het beroemde Kenai Fjords National Park.

Standard Hotel:  Breeze Inn
Categorie:
Superior Hotel:  Windsong Lodge (Room only)
Categorie:

Dag 6 - Seward

Vandaag is een cruise op de Kenai Fjords een absolute aanrader. De fjorden herbergen een rijke en overvloedige fauna met onder andere zeeleeuwen, zeehonden, otters, bruinvissen, orka's en bultruggen. Na de cruise haal je nog wat extra mosterd bij het Alaska Sealife Center. Zo wordt je meteen een pro. Nog een strak plan, trek naar de gletsjer waar je een kleine wandeling maakt op een van de oudste gletsjers ter wereld! Het woord magisch verbleek er haast bij!

Standard Hotel:  Breeze Inn
Categorie:
Superior Hotel:  Windsong Lodge (Room only)
Categorie:

Dag 7 - Seward > Wasilla / Palmer (272 km)

Vanuit Kenai leidt je reisroute je nu noordwaarts naar de Portage-gletsjer, eveneens meer dan de moeite waard. Geniet onderweg vooral ook van de Hatcher Pass en het Independence Mine Historic Park.

Standard Hotel:  Alaska Garden Gate Palmer
Categorie:
Superior Hotel:  BW Lake Lucille
Categorie:

Dag 8 & 9 - Wasilla > / Palmer > Valdez (432km)

Twee super highways volgen elkaar op vandaag: de prachtige Glenn Highway en de Richardson Highway. Wie dat wenst geraakt zelf tot bij de Worthington-gletsjer.

Valdez is de ideale uitvalsbasis voor uitstappen naar de Prince William Sound. De baai is omgeven door het Chugach-gebergte en de Columbia-gletsjer.

Standard Hotel:  Mountain Sky Hotel
Categorie:
Superior Hotel:  BW Valdez Harbor Inn
Categorie:

Dag 10 & 11 - Valdez > Fairbanks (586 km)

Tijdens deze lange trek rijd je langs een opeenvolging van bossen en bergen. Stop bij de Noordpool net voor Fairbanks, je zou er wel eens de Kerstman kunnen zien!

Na Anchorage is dit de tweede grootste stad van Alaska. In deze meest noordelijke stad van Alaska kan je ook genieten van de dagen met de langste uren daglicht. Trouwens; dit is DE stad van goudzoekers! Wie zin heeft om zelf zijn geluk te beproeven en wat edelmetaal mee naar huis te nemen boekt er gewoon een optionele excursie.

Standard Hotel:  River's Edge Resort
Categorie:
Superior Hotel:  Pike's Waterfront Lodge
Categorie:

Dag 12 & 13 - Fairbanks > Denali National Park (200 km)

Rustig en toch enthousiast verlaat je Fairbanks en kijk je uit naar het volgende letterlijke hoogtepunt van je reis: Mount Denali, die met zijn 6190 meter groot gestalte niet anders dan indruk kan maken op jou.

Morgen, dag 13, staat een kleurrijke excursie gepland. Je trekt maar liefst 8 uur lang per bus door het Denali National Park en bewondert er de top van Mount Denali, als hij zich niet versluierd in wolken natuurlijk. In het park wordt je verwend door de aanwezigheid van beren, kariboes, moeflons, wolven, elanden en talrijke andere dieren.

Standard Hotel:  Denali Grizzly Bear Resort (Room only)
Categorie:
Superior Hotel:  Grande Denali Lodge
Categorie:

Dag 14 - Denali National Park < Anchorage (379km)

Het is haast niet te geloven. Vandaag is je laatste dag van je route. Een laatste volledige 24u om te genieten van de schoonheid van Alaska. Neem deel aan een van de activiteiten die worden aangeboden door het Denali National Park of ontmoet de sledehonden van Jeff King, een van de beroemdste deelnemers in Iditarod. Hij is de oudste van de mushers en al 4 keer winnaar van deze prestigieuze en legendarische slee race. Rond de middag rijd je door naar Anchorage..

Standard Hotel:  Ramada Anchorage (Room only)
Categorie:
Superior Hotel:  Hilton Hotel
Categorie:

Dag 15 - Anchorage

Einde van je reis, begin van je herinneringen. Je levert de huurwagen gewoon in aan de luchthaven op tijd voor je terugvlucht.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's. volgens diplomatie.belgium.be geldig bij inreis en tijdens verblijf, (Connections raadt je aan hierbij gezond verstand te laten primeren en wat speling in te bouwen na je reis. Vaak zijn onvoorziene omstandigheden de reden van een verplicht latere terugreis. Hou hiermee rekening). Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-to-date reisadviezen op diplomatie.be/nl. Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard.
 • Je bent ook verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ (14 USD). Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-to-date reisadviezen op diplomatie.be/nl.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ook zij zijn verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met een kredietkaart-op-naam op esta.cbp.dhs.gov (14 USD).

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.
Medische kosten kunnen hoog oplopen in de Verenigde Staten. Neem daarom een goede reisbijstandsverzekering. De Protections All-In Premier verzekering werd speciaal ontwikkeld voor reizen naar de USA en is voldoende dekkend.

Tijdzone

De Verenigde Staten zijn opgedeeld in vier tijdszones:

 • Eastern (- 6 u.)
 • Central (- 7 u. )
 • Mountain (- 8 u.)
 • Pacific (- 9 u.)

Zomeruur: In 2018 zetten de Verenigde Staten het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 maart om 2 uur 's morgens. In België gebeurt dit tijdens de nacht van 25 - 26 maart. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 maart 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

 Winteruur: In 2018 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 oktober. In de Verenigde Staten gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens de week van 29 oktober tot 5 november 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Valuta

Munteenheid

US Dollar (USD), 1 USD = 0,92 EUR & 10 EUR = 10.83 USD (01/05/2020)

Betalingswijze

De handigste manier van betalen is met de kredietkaart. Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Informeer tijdig, want vanaf 15 januari 2014 staan Visa en Masterkaarten (en mogelijk ook andere types van kredietkaarten) op niet-voor-gebruik-in-de-V.S., bij Amerikaanse verhuurbedrijven en tijdens cruises onder Amerikaanse vlag. Je moet dan voor gebruik van je kredietkaart een voorafgaandelijke openstelling van de kaart aanvragen. Dit kan voor afreis (in je bankkantoor of op het nummer vermeld op de achterzijde van je kredietkaart of via een special formulier beschikbaar bij PC-banking) maar ook na aankomst in de V.S. (door een geldopname aan een ATM. Hiervoor betaal je transactiekosten). Hetzelfde geldt voor de Maestro-functie van je bankkaart.

Klimaat

Gemiddelde temperaturen (in °C):
Bestemming J F M A M J J A S O N D
San Francisco 13 16 16 17 18 19 19 19 21 21 18 14
Las Vegas 14 17 21 26 31 37 40 39 34 27 19 14
New York  3  5 10 16 22 26 29 28 24 18 12  6
Miami 24 25 26 28 30 31 32 32 31 29 27 25
Chicago -1  2  8 15 22 27 29 28 24 17 9  2
Washington DC  6  8 13 19 24 29 31 30 26 20 14  8

Wat is inbegrepen?

 • 14 nachten in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Je huurwagen: 1.2p compact, 3p midsize, 4p fullsize
 • Je E-roadbook

Niet inbegrepen

Je internationale vlucht, maaltijden en drank, toegang tot de parken, optionele excursies, fooien en persoonlijke uitgaven.
27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!