+32 (0)70 23 33 13
 • Seattle, WA
 • Mount Vernon , WA
 • Quinault, WA
 • Olympic National Park, WA
 • Federal Way, WA
 • Mount Rainier National Park, WA
 • Yakima, WA
 • Toppenish, WA
 • Hood River, OR
 • Mount Hood, OR
 • Bend, OR
 • Crater Lakes National Park, OR
 • Ashland, OR
 • Medford, OR
 • Coos Bay, OR
 • Newport,OR
 • Portland, OR
 • Seattle, WA

De rivieren zijn ontketenend in de Pacific Northwest. Ze zijn vaak de ontmoetingsplaats voor gemeenschappen en de natuur die hen omringd. Deze reis neemt je mee door het ongeëvenaarde landschap van de Hood River Valley en Cascade Mountains. Je ontdekt ook de originele steden Portland en Seattle.

Individueel

Dag 1 & 2 - Seattle

Welkom in Seattle. De stad staat bekend als de "Emerald City" vanwege de prachtige groene tint van de wateren eromheen. Tussen de Olympische bergen en de vulkanische toppen van de Cascade Mountains op een smalle strook land tussen Puget Sound en Lake Washington, dat is waar je Seattle vindt. Wedden dat je al snel zal zwichten onder haar charme?

Morgen naast de beroemde Space Needle, een van de belangrijkste attracties van de stad, bezoek je de waterkant, met winkels, restaurants en het Seattle Aquarium. Slenter zeker rond op de bruisende markt van Pike Place, een van de oudste openbare boerenmarkten in de VS. Zie de visboeren aan het werk terwijl ze hun vangst van de ene persoon doorgooien naar de volgende. Wist je ook dat hier, op deze markt,  de eerste Starbucks werd geopend in 1971? En wat dacht je van een boottocht om lekker relax te genieten van de skyline?.

Standard Hotel:  Quality Inn and Suites Seattle Center (Bed only)
Categorie:

Dag 3 - Seattle > Vernon, WA (98km)

Verlaat Seattle en reis in de richting van Mount Vernon, genesteld in de prachtige vallei van Skagit. Deze stad heeft een voortrekker statuut en is onlangs is dan ook uitgeroepen tot "Beste kleine stad in Amerika". Walvissen spotten rond de San Juan eilanden of per veerboot kan. Wie liever de voeten aan grond houdt kan de schilderachtige route volgen door het North Cascades National Park.

Standard Hotel:  BW Plus Skagit Valley Inn
Categorie:

Dag 4 - Mount Vernon, WA > Quinault (341km)

Quinault ligt in het Olympic National Park dat gekend is voor zijn drie diverse ecosystemen die bestaan uit ruige bergen, bijna 100 km ruige kustlijn en prachtige gematigde tropische bossen. Maak een mooie rit naar Hurricane Ridge met spectaculair uitzicht op de Olympic Mountains.

Standard Hotel:  Lake Quinault Lodge (Bed only)
Categorie:

Dag 5 - Olympic National Park, WA (98km)

Met zijn 2427m is Mount Olympus de hoogste berg in het Olympic gebergte en het boegbeeld van het park. Bezoek het tropische bos van Hoh; het enige gematigde regenwoud in de VS. Je vindt er ook thermale bronnen. Laat je heerlijk drijven in een warmwaterpool van het Sol Duc Hot Springs Resort. Een van de meest interessante natuurlijke spektakels is de trek van de zalm. Begin september en eind oktober zie je ze via de kleine watervalletjes zoals Salmon Cascades in de Soleduck-rivier hun weg terug zoeken.

Standard Hotel:  Lake Quinault Lodge (Bed only)
Categorie:

Dag 6 - Quinault > Federal Way (224km)

Vandaag laat je Quinault en het Olympic National Park achter je en trek je naar Puyallup in de richting van Mount Rainier. Het stadscentrum van Puyallup heeft verschillende opmerkelijke bezienswaardigheden, waaronder het Ezra Meeker-herenhuis, dat opgericht en bewoond werd door een van de stichtende families van de stad die hier toestroomden via het beroemde 'Oregon Trail'. Het winkelgebied in de binnenstad bestaat nog uit historische gebouwen die dateren uit die tijd en de pioniersgeest wisten te behouden, zo typerend voor The Wild West.

Standard Hotel:  Clarion Hotel
Categorie:

Dag 7 - Federal Way > Mount Rainier National Park > Yakima, Wa (251km)

Mount Rainier, de volgende stop op je reisroute, is een actieve vulkaan die vastzit in meer dan 90 km² sneeuw en ijs. De 4392m hoge berg is omgeven door weelderige oude bossen, spectaculaire subalpiene weiden en maar liefst 27 gletsjers. Na een bezoek aan het nationale park reis je verder naar Yakima.

Standard Hotel:  Red Lion Hotel (Bed only)
Categorie:

Dag 8 - Yakima > Toppenish > Hood River, OR (198km)

Toppenish ontleend zijn reputatie aan het feit  dat "het Westen hier nog steeds leeft" en is bekend als de "stad van muurschilderingen". Je vindt er meer dan 70 geschilderde fresco's op de gebouwen van de stad. Wat verderop ligt Hood River, een gezellig stadje aan de oever van de gelijknamige rivier en erkend als de wereldhoofdstad van het windsurfen. Niet ver hier vandaan vind je dan ook nog eens de schilderachtige Columbia River Gorge met zijn indrukwekkende watervallen!

Standard Hotel:  Hood River Hotel
Categorie:

Dag 9 - Hood River > Mount Hood > Bend, OR (208km)

Je begint de dag met een verkenning van de vaak met sneeuw bedekte Mount Hood, een slaperige vulkaan en de hoogste berg in Oregon. De weg ten zuiden van Hood River naar Hood Mountain is een van de mooiste in de staat en biedt een aantal verbluffende panoramisch uitzichten op de geologische diversiteit van de streek. Hou even halt bij de Timberline Lodge, die je lmisschien herkent uit de film The Shining. Het uitzicht op Mount Hood en de Oregon-watervallen in het zuiden zijn van hieruit fantastisch.

Standard Hotel:  Shilo Inn & Suites Bend (Bed only)
Categorie:

Dag 10 - Bend > Crater Lakes National Park > Ashland, OR (295km)

Je reisroute vandaag leidt naar het fascinerende vulkanische lavaland en misschien naar Crater Lake National Park. (De weg rond het park opent meestal van juni tot september). Het kratermeer is 594 m diep, en daarmee het diepste meer in de Verenigde Staten. De opvallend blauwe tint van het water maakt ht zeer pittoresk. Op weg naar je einddoel steek je de Cascade Mountains over naar de stad Ashland.

Standard Hotel:  Ashland hills Hotel & Suites
Categorie:

Dag 11 - Ashland > Medford > Coos Bay, OR (379km)

In Coos Bay kan je als je dat wil genieten van een jet-boottocht op de Rogue River. Dan staat het historische oude centrum van Florence op je programma; een van de mooiste en charmantste kustplaatsen in Oregon. De omgeving van Florence biedt vele activiteiten, o.a. walvisspotten. Bezoek ook het Heceta Head Lighthouse, de meest gefotografeerde vuurtoren in de Verenigde Staten.

Standard Hotel:  Red Lion Hotel
Categorie:

Dag 12 - Coos Bay > Newport,OR (158km)

Vandaag verken je de Pacifische kust van Oregon. Stop bij het nationale recreatiegebied Oregon Dunes. De zandduinen gesculpteerd door de wind kunnen tot 150 meter boven de zeespiegel rijzen en bieden talloze recreatieve mogelijkheden. De meest opwindende activiteit is zeker buggy rijden door het zand! Het schilderachtige Yaquina Head Lighthouse ligt in je volgende bestemming, Newport. Deze stad is heinde en verre bekend vanwege zijn dungeness krab en haven onder de sierlijke Yaquina Bay Bridge. Je kunt de Yaquina Head Lighthouse bezoeken, het hoogste langs de kust van Oregon. De historische Bay Front biedt trouwens een mix van winkels, galerieën en restaurants die vele specialiteiten rechtstreeks uit de zee serveren.

Standard Hotel:  Shilo Inn Oceanfront
Categorie:

Dag 13 - Newport > Portland, OR (211km)

En het lijkt alsof er aan de variatie van de zee landschappen geen einde komt. Op je weg ligt de  Tillamook-kaasmakeri, die een bezoekje zeker waard is alsook de beroemde Haystack-rots, een gigantische rots 72 meter hoog midden op het strand. Maak een wandeling in het charmante en bruisende Seaside, Oregon voor je naar Portland doorrijdt. Portland is een stad die je best te voet ontdekt. Spring zeker binnen in een of meer van de lokale microbrouwerijen en ga op tasting tour langs het enorme aantal "foodtrucks".

Standard Hotel:  Shilo Inn Portland Beaverton
Categorie:

Dag 14 - Portland > Seattle, WA (270km)

Je verlaat Portland met bestemming de internationale luchthaven Seattle-Tacoma (SEA). Je rondreis zit erop tenzij jij bij die gelukkigen bent die met een paar daagjes kan verlengen.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's. volgens diplomatie.belgium.be geldig bij inreis en tijdens verblijf, (Connections raadt je aan hierbij gezond verstand te laten primeren en wat speling in te bouwen na je reis. Vaak zijn onvoorziene omstandigheden de reden van een verplicht latere terugreis. Hou hiermee rekening). Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-to-date reisadviezen op diplomatie.be/nl. Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard.
 • Je bent ook verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ (14 USD). Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-to-date reisadviezen op diplomatie.be/nl.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ook zij zijn verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met een kredietkaart-op-naam op esta.cbp.dhs.gov (14 USD).

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.
Medische kosten kunnen hoog oplopen in de Verenigde Staten. Neem daarom een goede reisbijstandsverzekering. De Protections All-In Premier verzekering werd speciaal ontwikkeld voor reizen naar de USA en is voldoende dekkend.

Tijdzone

De Verenigde Staten zijn opgedeeld in vier tijdszones:

 • Eastern (- 6 u.)
 • Central (- 7 u. )
 • Mountain (- 8 u.)
 • Pacific (- 9 u.)

Zomeruur: In 2018 zetten de Verenigde Staten het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 maart om 2 uur 's morgens. In België gebeurt dit tijdens de nacht van 25 - 26 maart. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 maart 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

 Winteruur: In 2018 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 oktober. In de Verenigde Staten gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens de week van 29 oktober tot 5 november 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Valuta

Munteenheid

US Dollar (USD), 1 USD = 0,92 EUR & 10 EUR = 10.83 USD (01/05/2020)

Betalingswijze

De handigste manier van betalen is met de kredietkaart. Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Informeer tijdig, want vanaf 15 januari 2014 staan Visa en Masterkaarten (en mogelijk ook andere types van kredietkaarten) op niet-voor-gebruik-in-de-V.S., bij Amerikaanse verhuurbedrijven en tijdens cruises onder Amerikaanse vlag. Je moet dan voor gebruik van je kredietkaart een voorafgaandelijke openstelling van de kaart aanvragen. Dit kan voor afreis (in je bankkantoor of op het nummer vermeld op de achterzijde van je kredietkaart of via een special formulier beschikbaar bij PC-banking) maar ook na aankomst in de V.S. (door een geldopname aan een ATM. Hiervoor betaal je transactiekosten). Hetzelfde geldt voor de Maestro-functie van je bankkaart.

Klimaat

Gemiddelde temperaturen (in °C):
Bestemming J F M A M J J A S O N D
San Francisco 13 16 16 17 18 19 19 19 21 21 18 14
Las Vegas 14 17 21 26 31 37 40 39 34 27 19 14
New York  3  5 10 16 22 26 29 28 24 18 12  6
Miami 24 25 26 28 30 31 32 32 31 29 27 25
Chicago -1  2  8 15 22 27 29 28 24 17 9  2
Washington DC  6  8 13 19 24 29 31 30 26 20 14  8

Wat is inbegrepen?

 • 13 overnachtingen in vermelde hotels of equivalent
 • Je digitaal roadbook (dag-aan-dag programma)

Niet inbegrepen

Je internationale vlucht en huurwagen.
De totaalprijs is immers ook afhankelijk van je vluchtdata/klasse en het wagentype van je keuze.

 

Standard Prijs per persoon


S1SEA174


37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!