+32 (0)2 550 01 00
Nieuw Zeeland

Nieuw-Zeeland bestaat uit een 600-tal eiland met twee hoofdeilanden: The North Island of or Te Ika-a-Māui (Māori) met vulkanen en subtropische bossen en het South Island of Te Waipounamu (Māori) ook bijgenaamd de "Nieuw-Zeelandse Alpen."

Schapenteelt vind je er overal (lam staat dan ook vaak op het menu), je kan er de aurora australis zien op het Stewart Island in het zuiden en de stranden en rotsformaties aan de kust zijn spectaculair. De Nieuw-Zeelandse natuur is adembenemend mooi en gevarieerd. De inwoners, bijgenaamd "Kiwi's" staan dan ook zeer dicht bij de natuur en zijn grote liefhebbers van het buitenleven. Dankzij zijn dramatische topografie is Nieuw-Zeeland een hotspot voor adrenaline-junkies en extreme sporten . White water rafting, luging, jetboating, heli-skiën, sky-diving en mountainbiken zijn zeer populair en je vindt er een van de hoogste bungee locaties in de wereld.

Gastvrij, hartelijk en zeer extrovert. Mogelijk word je geïnviteerd bij hen thuis met de typische woorden: 'bring a plate', waarmee ze bedoelen dat ook jij iets toevoegt aan de maaltijd zij het sla, bier, iets kant-en-klaars. Maori begrippen als whanau (familie) en mana (geestelijke macht) zijn onderdeel van het geloofssysteem in Nieuw-Zeeland. Nieuw zeeland is ook een favoriet terrein voor Hollywood. Zo werd Lords of the Rings er verfilmd, maar ook The Hobbit, The Chronicles of Narnia, King Kong en the Last Samurai om er maar een paar te noemen. Sir Edmund Hillary- Alpinist, die als eerste de top van de Everest bereikte, Bruce McLaren – stichter van de holding McLaren Cars, McLaren F1, Russell Crowe, Kylie Minogue, Nicole Kidmann, Jackie Chan, INXS en heel wat anderen zijn er kind aan huis.

Hotel & maaltijden

Naast zeevruchten-in-overvloed en geroosterd lam, zijn New Zeelanders bijzonder tuk op desserts, roomijs en chocolade. Hier zijn een aantal gerechten die je tijdens een festival of gewoon op het menu ziet.

 • Māori hāngī (Rotorua)
 • Ooit de meest gebruikte methode van het bereiden van eten bij Māori; nu hoofdzakelijk gereserveerd bij speciale gelegenheden. Wordt bereid met kip, varkens- en schapenvlees en diverse groenten.

 • Chocolate Fish
 • Voor zoete klauwen is er de inheemse chocoladevis,  een absolute favoriet. De in chocolade gedrenkte marshmallow vis wordt individueel verpakt.

 • The Pineapple Lump
 • De Pineapple Lump is eveneens een favoriet Nieuw-Zeelands dessert. Het is een vierkant ananas snoepje bekleed met chocolade en te koop sinds 1935!

 • The Jaffa
 • is een rond cakeje met sinaassmaak. In het midden zit chocolade. Ieder jaar rollen in Dunedin's Baldwin St, de steilste straat ter wereld, 1000 jaffa’s naar beneden tijdens het jaarlijkse Cadbury Chocolate Carnival.

 • Pavlova:
 • Een meringue-type dessert dat overdekt is met room en vers fruit

 • Kaas en wijn
 • Nieuw-Zeeland heeft verschillende kaasmakende en wijnproducerende bedrijven van wereldklasse en is bekend om blauwe kaas en een reeks heerlijke wijnen waaronder dez uit de Kapiti, Whitestone en Puhoi Valley .

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Reisdocumenten

 • Belgische reizigers hebben een internationaal paspoort nodig met een minimum geldigheid van 3 maanden na de terugreis. Vanaf 01/10/19 heeft u een Electronic Travel Authority (ETA) nodig, die moet worden aangevraagd via een mobiele app (NZ $ 9) of de Immigration NZ-website (NZ $ 12). Tegelijkertijd betaalt u ook de International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL - NZ $ 35)
  Passagiers moeten voor vertrek de ETA aanvragen. Goedkeuring kan tot 72 uur duren.
  Het is belangrijk op te merken dat geldige documentaten vereist is voordat u aan boord van uw vlucht naar Nieuw-Zeeland gaat.
  www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/apply-for-a-visa/about-visa/nzeta

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be.

Tijdzone

+10 (zomer), + 12 (winter) 

Valuta

Munteenheid

Nieuw-Zeelandse dollar ( NZD): 10 NZD = 6,10 EUR & 1 euro = 1.68 NZD (11/03/2019)

Betalingswijze

De eenvoudigste en meest betrouwbare manier is pinnen. Er zijn talrijke geldautomaten zowel in stedelijke als landelijke gebieden. Betalen met je kredietkaart is mogelijk tot in de meest afgelegen gebieden. 

Fooien

In Nieuw-Zeeland is het geven van fooien niet gebruikelijk. Je mag natuurlijk steeds je rekening afronden indien je tevreden bent over de dienstverlening.

Klimaat

In het zuidelijk halfrond, zijn de seizoenen tegengesteld aan die wij kennen. De zomer strekt zich derhalve uit van december tot maart, de winter van juni tot september. Het klimaat wordt grotendeels bepaald door de breedtegraad: semi-tropisch in het noordelijke eiland van Nieuw Zeeland waar de temperaturen nog steeds relatief mild blijven (13° C in juli 23° C in februari). De westkust van het zuidelijk eiland en het zuiden zelf wordt beïnvloed door soms hevige winden uit Antarctica. Het noorden van het zuidelijk deel en het oosten van het noordelijke eiland zijn de zonnigste streken maar de droogste regio van Nieuw Zeeland is de oostkust van het Zuidereiland. Regens zijn frequenter in het groenere westen van het Zuid-eiland en het Nationaal Fjorland Park. De allerbeste reistijd dis van november tot maart.

Gemiddelde temperaturen (in °C):
Bestemming J F M A M J J A S O N D
Auckland 20 20 19 17 14 12 11 12 13 15 16 18
Christchurch 18 17 16 13 09 07 06 08 10 12 15 17
Dunedin 15 15 14 12 10 08 08 08 09 11 12 14
Hamilton 20 21 20 19 18 16 15 14 15 15 16 18
Hastings/Napier 18 18 17 15 14 12 11 11 12 13 15 17
Rotorua 04 05 06 06 07 06 07 06 05 05 04 05
Wellington 18 19 17 15 13 10 10 11 12 14 14 16

Hoogtepunten

  THE NORTH ISLAND
 • Bay of Islands.
 • 3 uur rijden van Auckland en een van de meest populaire plekken van het Noord Eiland. 144 eilandjes in een glinsterende baai met pinguïns, dolfijnen, walvissen en zwaardvissen. Je kan er zeekayakken, hiken, zwemmen in afgelegen baaien, een kijkje nemen bij de Hole in the Rock of the Kauri boom spotten in het subtropisch bos.

 • Queensland.
 • Idyllisch gelegen tssenin het schitterende Wakatipu-meer en de besneeuwde toppen van de Remarkables ligt Queenstown, Nieuw-Zealnd’s avontuurstad bij uitstek. Bungee jumping, jetboating, white-water rafting, paragliding, bergbeklimmen, mountainbiken, downhill skiën en prachtige wandelpaden zijn enkele van de activiteiten waarvoor het gebie bekend staat. Hier vind je het Midden-Aarde landschap uit de 'Lord of the Rings' films./p>

 • Lake Taupo & Tongariro National Park.
 • In het centrum van het Noord-Eiland, op een paar kilometer van het glinsterende en grootste meer van Nieuw-Zeeland, Lake Taupo, ligt het Tongariro National Park, dubbel werelderfgoed wegens zijn spectaculaire vulkanische kenmerken en het belang van het meer voor de Maori-cultuur. Het is een van de oudste nationale parken in de wereld en een land van dramatische pracht met torenhoge vulkanen, turquoise meren, dorre plateaus, alpenweiden en warmwaterbronnen.

 • Rotorua.
 • De onstuimige Pacific Ring of Fire in Rotorua is een van de meest actieve geothermische gebieden in de wereld. Kokende modderpoelen, sissende geisers, vulkanische kraters en dampende thermische bronnen verraden de krachten die verantwoordelijk is voor Nieuw-Zeeland’s dramatische topografie. Een regio die rijk is aan de Maori geschiedenis en cultuur./p>

  THE SOUTH ISLAND
 • Fjordland national Park and Milford Sound.
 • Verbluffend mooi werelderfgoed met spectaculaire landschappen, feeërieke watervallen, maagdelijk regenwoud, uitgestrekte meren, eilanden voor de kust en steile bergtoppen. Hier vind je het befaamde Milford Track wandelpad. Zeekayakken is er zeer populair. in de fjorden

 • Aoraki / Mount Cook National Park.
 • De hoogste bergtoppen van Nieuw-Zeeland zie je in het alpine landschap van het Aoraki National Park, ook wel het Nationale Park van Mount Cook genoemd. Meer dan 40% van het park bestaat uit gletsjers en de hoogste berg, de Aoraki / Mount Cook, en de langste gletsjer, de Tasman Gletsjer, zijn hier thuis.

 • Fox and Franz Josef Glaciers.
 • Veruit de meest toegankelijke gletsjers ter wereld zijn Franz Josef en Fox gletsjers in het spectaculaire Westland Tai Poutini National Park. Beide rivieren van ijs raken van de hoogste pieken in de zuidelijke Alpen tot nabij de zeespiegel, waar je ze te voet kan verkennen tijdens begeleide wandelingen.

 • The Abel Tasman National Park & Coastal Track
 • The Abel Tasman Coast Track in the namesake Park is one of New Zealand's superb Great Walks. 51 km of winding hiking trails along sparkling Tasman Bay, from Marahau to Separation Point, in one of the sunniest regions of the South Island. You can snorkel in secluded coves; spot fur seals, dolphins, penguins, and a diverse range of birds. Expect cool forests and panoramic views from the rugged coastal cliffs. A photographer’s haven.

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!