+32 (0)2 550 01 00

Georgië

Georgië, gelegen op een kruispunt van beschavingen, is een verborgen parel op slechts 3 uur vliegen. Je ontdekt er een heel andere cultuur en natuur dan in Europa en deze onbekende pracht maakt de bestemming uniek. Niet alleen het prachtige binnenland zal je verbazen. De aandacht mag zeker gaan naar Tbilisi – de hoofdstad van Georgië – verborgen in de vallei van de machtige Kura rivier vraagt erom om ontdekt te worden. De rijke historiek, de mengelmoes aan culturen en de architectuur met Byzantijnse, Oosterse en Europese invloeden strijden om je aandacht. De kleurrijke stad - ooit het knooppunt van heel wat handelsroutes -groeide uit tot een moderne, vibrerende stad, waar het Midden- Oosten en het Westen elkaar raken en verstrengelen. 

 

Verzekeringen

Een goede reisbijstandsverzekering is onontbeerlijk. Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar jouw smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Reisdocumenten

  • Voor Belgen* (ook baby’s en kinderen) volstaat een geldige Belgische identiteitskaart.  
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ze worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) n. 

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. Up-to-date informatie vind je op www.itg.be

Tijdzone

Georgia

GMT +4 (GMT +3  in zomer)

Valuta

Munteenheid en betaalwijzen

Lari (GEL), 1 EUR = 0,35 GEL (06/10/17)

Betaalwijze
  • Breng Cash euro's. Ook kredietkaarten worden algemeen aanvaard.

Klimaat

Dankzij de ligging tussen zee en bergen telt Georgië ondanks zijn kleine omvang diverse klimaatzones. In het westen, aan de Zwarte Zee, is het klimaat subtropisch. In Oost-Georgië is het klimaat meer mediterraan. Tbilissi zelf geniet van een continentaal klimaat. In de zomer is het een beetje warmer; in de winter een beetje kouder; en natuurlijk dalen de temperaturen naarmate je hoger gaat. De kou is wel erg droog en voelt lang niet zo klam aan. De lente is ongetwijfeld het meest aangename seizoen om Georgië te bezoeken. Aan de andere kant, voor bergwandelingen, hebben zomer en vroege herfst de voorkeur.

Gemiddelde temperaturen (°C):
Destination J F M A M J J A S O N D
Tsiblisi -5 -6 11 18 23 27 30 30 25 19 17 7

Hoogtepunten

  • Tbilisi
  • De kleurrijke stad - ooit het knooppunt van heel wat handelsroutes -groeide uit tot een moderne, vibrerende stad, waar het Midden- Oosten en het Westen elkaar raken en verstrengelen. Dwaal door de straten van de eeuwenoude stad, bewonder de rijke historie en ervaar hoe de stad zich de voorbije jaren transformeerde tot een plaats met hippe bars, restaurants en alle moderne faciliteiten van de 21ste eeuw. Natuurlijk blijft er nog meer dan genoeg over van de prachtige architectuur met Byzantijnse, Europese en Oosterse invloeden.

  • Mtscheta
  • De voormalige hoofstad van Georgië ligt op 20 minuutjes rijden van Tbilisi en de prachtige kathedralen behoren tot UNESCO-werelderfgoed. Een prachtige uitstap vanaf Tbilisi.

  • Kazbegi of Stepantsminda
  • Volg de oude Georgische militaire baan in noordelijke richting en na een kleine 3 uur rijden kom je in het prachtige natuurgebied van Stepantsminda, beter gekend in de volksmond als Kazbeki. Deze groene vallei biedt vergezichten op de indrukwekkende berg Kazbegi (5047m). Hier kan je prachtige wandelingen maken en erop uit trekken met de mountainbike.

Waarom VOOR Connections kiezen?

Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!