+32 (0)70 23 33 13


 • Brussels
 • Windhoek
 • Otjiwarongo
 • Tsumeb
 • Outjo
 • Brandberg
 • Swakopmund
 • Solitaire
 • Windhoek
 • Brussels

Namibië is een minder bekend land in zuidelijk Afrika en trakteert zijn bezoekers op een diversiteit aan woestijnlandschappen, het ene indrukwekkender dan de andere. Achter het stuur van je auto steek je uitgestrekte vlaktes over zonder een levende ziel tegen te komen. Deze budgetvriendelijke selfdrive omvat het beste van het land en biedt een zeer complete ontdekking. Een reis vol emoties die je zullen verbazen!

Individueel Incl. vluchten

Dag 1 - Brussel > Windhoek

Klaar voor een fantastisch en uniek avontuur? Vandaag vertrek je vanuit Brussels Airport naar de hoofdstad van Namibië, Windhoek, waar je morgen landt! 

Dag 2 - Windhoek > Otjiwarongo

Op de luchthaven word je bij je aankomst verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Je haalt jouw huurauto op en rijdt in noordelijke richting naar de eerste stop van jouw selfdrive Otjiwarango wordt beschouwd als de cheetah hoofdstad van het land. Het Cheetah Conservation Fund ligt op 40 km buiten de stad.
Standard Hotel:  C'est si bon hotel & Lodge (Breakfast)
Categorie:

Dag 3 - Otjiwarongo > Tsumeb

Etosha National Park, dat is het doel vandaag. Je lodge ligt naast dit verbluffende nationale park. Betaal de park fees voor de duur van je verblijf. Het grootste dierenpark van het land verwacht je! Je zal wel blij zijn te lezen dat het gekenmerkt wordt door lage vegetatie, waardoor het een van de beste plekken is om dieren in het wild te observeren in zuidelijk Afrika.
Standard Hotel:  Mokuti Etosha Lodge (Breakfast)
Categorie:

Dag 4 - Tsumeb > Outjo

Vandaag rijd je door het park naar je volgende safarilodge in het zuidwestelijke puntje van Etosha Park. Onderweg beb je voldoende tijd om de flora en fauna te bewonderen. Wie weet zie je vandaag de Big Five.
Standard Hotel:  Etosha Safari Camp
Categorie:

Dag 5 - Outjo > Brandberg

Een heel ander decor staat je te wachten. Vandaag ga je naar het dorre gebied van Damaraland met zijn maanlandschappen. Je verblijft in de surrealistische omgeving in het natuurreservaat Sorris Sorris van waaruit je heel wat bezienswaardigheden in de regio kunt verkennen.
Standard Hotel:  Madisa Camp (Breakfast)
Categorie:

Dag 6 & 7 - Brandberg > Swakopmund

Je trekt verder naar het meest Duitse stadje van het land,  Swakopmund, een gezellig stadje met Beierse accenten aan de Atlantische Oceaan. Eerst reis je naar Henties Bay en vandaaruit gaat de weg via Walvis Bay naar Swakopmund. Morgen, op dag 7, kan je een excursie maken met een catamaran om zeezoogdieren te observeren. In Walvis Bay zie je mogelijk flamingo's en misschien zelfs springbokken in de Kuiseb River Delta. Meer zin om de duinen in te trekken en te gaan surfen of een toertje te maken in een buggy. Kan ook!
Standard Hotel:  Atlantic Villa Boutique Guesthouse
Categorie:

Dag 8 & 9 - Swakopmund > Solitaire

Vertrek naar Kuiseb, een droge rivierbedding die een natuurlijke grens vormt. Dit is de plek waar de echte woestijn eigenlijk begint. Van hieruit leidt de route langsheen woestijnlandschappen die allemaal heel uniek zijn en sterk verschillen zijn van elkaar. De Welwitshia-vlakte is zeker een bezoek waard. Aankomst in Solitaire en installatie in jouw lodge. Morgen op dag 9, rijd je voor zonsopgang naar Sossuvlei, de oudste woestijn ter wereld en kom je oog in oog te staan met de beroemde Dune 45. De laatste 5 kilometer kun je alleen per jeep afleggen (supplement, ter plaatse te betalen). Zo kom je aan in "Death Valley".
Standard Hotel:  Namib Desert Lodge (Breakfast)
Categorie:

Dag 10 - Solitaire > Windhoek

Je rijdt door naar Windhoek. Als je tijd hebt, kun je stoppen op de Okahandja-markt om lokale producten en souvenirs te kopen. Aankomst in Windhoek voor je terugvlucht.

Dag 11 - Brussel

Aankomst in Brussel.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina’s, dat geldig is tot minimaal 6 maanden na terugkeer geldig zijn. 

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.


 

 

 

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen voor Namibië. De meest recent aangepaste informatie vind je op http://www.itg.be

Tijdzone

Geen tijdsverschil (zomer), + 1u (winter)

Valuta

Munteenheid

Namibian Dollar (NAD) is gelijkwaardig aan de Zuid-Afrikaanse Rand; 100 NAD/ZAR = 6.27 EUR & 1 EUR = 15,90 NAD (15/12/2017). 

Beide munteenheden worden aanvaard. 

Betalingswijze

De handigste manier van betalen in Namibië is met de kredietkaart of in Zuid- Afrikaanse Rand. Je kredietkaart is ook verplicht voor de huurwagen. 

Klimaat

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Destination J F M A M J J A S O N D
Windhoek 28 27 26 25 22 20 20 22 26 27 29 30

 

Wat is inbegrepen?

 • Vlucht Brussel - Windhoek h/t incl. bagage
 • 8 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig op basis van een 2-persoonskamer
 • 8 dagen huurwagen inclusief verzekering zonder franchise Type IDMR - Intermediate - (N1)

Niet inbegrepen

Alle niet-vermelde items, maaltijden & drank, brandstof, fooien en persoonlijke uitgaven.
27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!