+32 (0)70 23 33 13
 • Arusha
 • lake Manyara
 • Serengeti National Park
 • Ngorongoro Crater
 • Arusha

Tanzania is dé bestemming voor natuur- en wildliefhebbers. Het land opent zich langzaamaan voor safari’s. Je ontdekt er de kronkelende baobabs in het Nationaal Park van Tarangire, de uitgestrektheid van de Serengeti en de schoonheid van de Ngorongoro, de grootste krater ter wereld. En dan vergeten we nog het belangrijkste: de vele leeuwen, olifanten, zebra’s, giraffen en andere wilde dieren, de een nog indrukwekkender dan de ander.

Om je reis perfect af te sluiten, kan je enkele dagen uitrusten aan de tropische stranden van Zanzibar.


Individueel

Dag 1 - Arusha

Je wordt verwelkomd door de lokale vertegenwoordiger en naar de Moivaro Lodge gebracht, op zowat een uur rijden van de luchthaven. Aan het zwembad heb je een prachtig zicht op de tuin. De kamers zijn ondergebracht in verschillende hutjes. De rest van de dag vul je vrij in.

Standard Hotel:  Moivaro Coffee Plantation Lodge (Continental Breakfast)
Categorie:
Comfort Hotel:  Moivaro Coffee Plantation Lodge (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 2 - Arusha > Lake Manyara National Park (B L D)

In de ochtend vertrek je vanuit Arusha door de Masai-steppe, gespekt met pittoreske Afrikaanse dorpjes en maïs-, koffie- en bananenplantages. Bij de stad Makuyuni draai je richting Mto wa Mbu, waar je in je camp wordt verwelkomd en verwacht voor een ontspannen verblijf. Lunch in het camp en daarna gamedrive in Lake Manyara National Park

Standard Hotel:  Mingungu Tented Camp
Categorie:
Comfort Hotel:  Manyara Wildlife Safari Camp
Categorie:

Dag 3 & 4 - Lake Manyara National Park > Serengeti National Park (B L D)

De volgende stop op je route is het Serengeti National Park. Dit is het oudste en misschien wel beroemdste bekende Afrikaanse wildpark. In Masai betekent 'Serengeti' grote, oneindige vlakte.
Dus je vertrekt meteen na je ontbijt gewapend met een picknicklunch. Onderweg stop je bij het dorp Mto wa Mbu om de lokale markt te bezoeken. Je vervolgt je reis richting Serengeti National Park en komt tegen het einde van de middag in je kamp aan netjes op tijd voor het diner.
Morgen, op dag 4, vertrek je 's ochtends en' s middags op gamedrives in het Serengeti National Park en keer je terug naar je kamp terwijl de zon op tijd ondergaat voor het avondeten en 's nachts.

Standard Hotel:  Ikoma Tented Camp (Full board)
Categorie:
Comfort Hotel:  Hippo Trails Camp
Categorie:

Dag 5 - Serengeti National Park en Ngorongoro Krater (B L D)

Na je ontbijt vroeg 's ochtends, vertrek je naar Ngorongoro gewapend met een picknicklunch. Bij aankomst in Ngorongoro daal je af in de krater waar je de kans krijgt om wat bekend staat als de 'World's largest wildlife zoo' te verkennen. Ngorongoro ist de grootste krater ter wereld en een bezoek aan deze magische plek is als een aquarel in alle tinten groen: adembenemend en onvergetelijk. Je komt laat in de middag aan in je lodge net op tijd voor het avondeten.

Standard Hotel:  Crater Forest Tented Camp (Full board)
Categorie:
Comfort Hotel:  Bougainvillea Safari Lodge
Categorie:

Dag 6 - Arusha (B)

In de loop van de dag is een transfer naar Kilimanjaro Airport voorzien. Einde van je rondreis of strandverlenging.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat nog minstens 6 maanden geldig is na je terugreis. We raden reizigers aan om vooraf online een e-visum aan te vragen op www.immigration.go.tz voor alle reizen, met onmiddellijke ingang vanaf 16/08/2019. Je kan bij aankomst in Tanzania een Visa-on-Arrival verkrijgen afgeleverd door de luchthaven authoriteiten (immigratie) maar reken dan op een procedure die ongeveer 2 uur in beslag zal nemen.  Een visum voor Tanzania kost USD$ 50. (prijzen onder voorbehoud). Voor wie graag zeker speelt kan je het visum ook voor vertrek afhalen bij de respectievelijke ambassade of het consulaat.

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

 • Hou voor je terugvlucht uit Zanzibar rekening met een vertrektaks van 27USD (prijs onder voorbehoud) 

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts. 

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Malariaprofylaxe en bescherming tegen Hepatitis A en DTP is sterk aanbevolen. De meest up-to-date en volledige informatie vind je op http://www.itg.be.

Tijdzone

+2u (winter)  +1u (zomer)

Valuta

Munteenheid

Tanzaniaanse shilling (TSh ou TZS); 1 EUR - 2.646,5 TZS & 10000 TZS = 3.80 EUR (21/12/2017) - ook gebruikt in Zanzibar

Betalingswijze

Breng cash dollars ( kleine biljetten) mee. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. In de luchthavens en in de grote steden zijn ATM’s.

Fooien

Het geven van fooien is gebruikelijk. In een restaurant geef je best een fooi van 10%, in de lodges 5 USD per dag, een portier maak je blij met 1 USD, ben je tevreden over je safarigids/chauffeur dan is 2 USD per dag een mooi richtbedrag.

Klimaat

Zowel in Kenia als Tanzania kan het hele jaar door gereisd worden. In april en mei kan regen het reizen avontuurlijker maken, vooral in het noorden. De droge periodes lopen van eind december tot half maart en van half juni tot half
oktober.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Destination J F M A M J J A S O N D
Arusha 19 19 19 19 16 14 14 15 16 18 18 18
Zanzibar 28 28 28 27 25 25 24 25 25 26 27 27


Wat is inbegrepen?

 • 5 nachten in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Volpension van dag 2 tot dag 5, dag 6 ontbijt
 • Transfers van en naar de luchthaven van Arusha
 • Vervoer per 4x4 met pop-up roof
 • Vermelde safari’s en inkomgelden
 • 1/2 L water per persoon tijdens de safari's
 • Begeleiding van een Engelssprekende chauffeur/gids
 • Prijs per persoon op basis van 4 personen

Niet inbegrepen

Je intercontinentale vlucht, visum, lokale luchthaventaksen, extra excursies, maatijden en drank bij de maaltijden, fooien en persoonlijke uitgaven.

Moet je weten

In het algemeen worden safari’s in Tanzania wordt gebruik gemaakt van een 4x4 jeep, met een ‘pop-up’-dak en een maximum van 7 passagiers. Het ‘pop-up’-dak opentn 50 cm in de hoogte, waardoor alle inzittenden de wilde dieren perfect en in alle veiligheid kunnen bewonderen. De trajecten leg je af in een minibus. ‘Travel light’ is de boodschap! Voorzie een degelijke reistas (liever geen valies) en een handige dagrugzak. Hou er rekening mee dat het maximale toegelaten gewicht op binnenlandse vluchten bedraagt slechts 15kg.

Vanaf 1 juni 2019 worden plastiek tassen/zakken in Tanzania verboden. De productie, het gebruik of de invoer van plastic zakken, inclusief vuilniszakken en boodschappentassen, is vanaf die datum illegaal en toeristen kunnen zware boetes oplopen bij het gebruik / importeren van plastic zakken.
Check je (hand)bagagae vooraleer je aankomt in Tanzania. Ook voorwerpen die op de luchthaven zijn gekocht en zich in belastingsvrije duty-free bags bevinden moeten uit plastic zakken worden verwijderd. De doorzichtige "zip-lock" plastic zakken voor het houden van kleine vloeistoffen, cosmetica / toiletartikelen niet evenmin toegestaan. Houd er rekening mee dat niet-naleving van deze regels kan leiden tot hoge boetes.

Waarom VOOR Connections kiezen?

Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!