+32 (0)70 23 33 13
 • Bangkok
 • Ayutthaya
 • Philsanuloke
 • Sukhothai
 • Lampang
 • Chiang Rai
 • Triangle d'Or
 • Doi Saket
 • Chiang Mai

Tijdens deze reis trek je vanuit Bangkok doorheen het centrum van Thailand naar het authentieke noorden waar je talrijke boeiende ervaringen wachten. 

Vanuit de huidige hoofdstad trek je langs twee voormalige hoofdsteden met een weelde aan ruines, die je een idee geven van hun glorierijke verleden. Je maakt kennis met de bergvolkeren, observeert de traditionele bedelronde van de monniken in de vroege ochtend en reist naar het meest noordelijke punt van het land; de Gouden Driehoek. Je trip eindigt in Chiang Mai, de hoofdstad van de gelijknamige provincie met bijnaam 'Roos van het Noorden'.  Logeren doe je altijd in originele en luxueuze hotels.

Individueel

Dag 1 - Ayutthaya (L)

's Morgens vertrek je vanuit Bangkok naar het noorden. Op je programma: Ayutthaya, de voormalige hoofdstad van Siam. 

Je bezoekt het zomerverblijf van de Chakri-koningen in Bangpa-In en trekt de oude hoofdstad in waar je drie belangrijkste tempels ziet: de Wat Chai Wattanaram, Wat Phra Si San Phet en de Wat Mahatat. Relatief goed bewaarde ruines geven je een uitstekend beeld van de grandeur van weleer. Na je lunch maak je een unieke longtailboottocht op de kanalen van Ayutthaya langsheen pittoreske plaatsen en prachtige tempels. Hou je fototoestel alvast klaar! In de late namiddag neem je je intrek in je hotel.

Standard Hotel:  Classic Kameo (Breakfast)
Categorie:

Dag 2 - Lop Buri - Phitsanuloke - Sukhothai (B - L)

Na het ontbijt rijd je verder noordwaarts met een flink gevuld programma. Eerst bereik je de wonderlijke Khmertempel Prang Sam Yot, gelegen in Lop Buri; een mooi voorbeeld van Bayon-Khmer stijl. Bekend ook voor zijn eigenaardige bewoners, een kolonie apen. Dan reis je verder naar Phitsanuloke met als hoogtepunt de Wat Mahathat en zijn ontzagwekkende Boeddha. 

Indrukwekkend is het bezoek aan een lokale Boeddhagieterij waar je alles leert over hoe zo'n beeld tot stand komt. In de late namiddag kom je aan in het prachtig resort, Sukhothai Heritage.

Standard Hotel:  Sukhothai Heritage (Breakfast)
Categorie:

Dag 3 - Phayao - Chiang Rai (B - L)

Er wacht je een uitgebreid ontbijt gevolgd door een activiteit per fiets om wat van die calorietjes te verbranden. Een bezoek aan de beroemde, historische site van Sukhotai staat immers op je programma. Op de trappers. Deze eerste hoofdstad van het land wordt algemeen beschouwd als de wieg van de Thaise cultuur. Talrijke overblijfselen dateren er uit de 13de eeuw. In Wat Sri Chum zie je een van de grootste zittende Boeddhabeelden. Je luncht onderweg naar het Noorden en houdt halt aan het prachtige meer van Phayao. Aankomst in Chiang Rai en installatie in je hotel.

Standard Hotel:  Katilya Mountain Resort (Breakfast)
Categorie:

Dag 4 - Chiang Rai (B - L)

Via een smalle, heuvelachtige weg met spectaculaire uitzichten rijd je noordwaarts dwars door de indrukwekkende natuur, richting Lanjia Lodge. Een dorpeling verwelkomt je aan een optrek in traditionele Hmong-stijl en neemt je mee op rondleiding door de dorpen van plaatselijke bergstammen.Tijdens de tour blijkt steeds weer hoe de Mekong rivier de functie van levensader vervult. Tevens bezoek je het huis van de medicijnman die je vluchtig inleidt in de tradities van de Hmong en Lahu bergstammen. 

Dan volgt een heerlijke lunch met zalig uitzicht over de Mekong rivier. Tenslotte bereik je de Gouden driehoek waar een prachtige boottocht op de Mekong Rivier je meevoert tot het drielandenpunt tussen Myanmar, Thailand en Laos; de Gouden Driehoek. Na een bezoek aan het opiummuseum keer je terug naar je hotel. Trek 's avonds wat tijd uit voor een bezoek aan de nachtbazaar van Chiang Rai, de ‘place to be’ voor een heerlijk lokaal diner!

Standard Hotel:  Katilya Mountain Resort (Breakfast)
Categorie:

Dag 5 - Chiang Mai (B - L)

Vroeg uit de veren kan je deelnemen aan de traditionele “Tak Baht”; het geven van voedselaalmoezen aan monikken, samen met de lokale bevolking. Als beloning wordt je gezegend en een leven van eeuwig geluk toegewenst. Na deze spirituele ervaring wacht je een moet-je-geweest-zijn-bezoek aan de Wat Rong Khun, een moderne en eigenzinnige, witte tempel. Deze werd op initiatief van de beroemde plaatselijke kunstenaar Chalermchai Kositpipat gebouwd. Nadien reis je door naar Chiang Mai waar je van een heerlijke lunch geniet. 

In de namiddag maak je kennis met de verschillende lokale ambachten, de trots van Chiang Mai. In de late namiddag neem je je intrek in het uitstekend gelegen Royal Princess Hotel. 

Standard Hotel:  Dusit Princess
Categorie:

Dag 6 - Chiang Mai (B)

Ontbijt in je hotel. Vrije dag in Chiang Mai. Kies uit een van de vele optionele excursies om je reis naar je eigen hand te zetten.

Standard Hotel:  Dusit Princess
Categorie:

Dag 7 - Chiang Mai (B)

Ontbijt in je hotel. Transfer naar de luchthaven of naar je volgende hotel.

Volledige dag in Bangkok

 Volledige dag

Combineer de uitstap naar de Klongs, Wat Arun & Chinatown met het gegidste bezoek van het koninklijk paleis, de tempels en bloemenmarkt en geniet van een voordelig tarief! Om je te verwennen, is er een lunch voorzien in een lokaal restaurant.

Voor onze begeleide uitstappen in en vanuit Bangkok werken we exclusief samen met een team jonge en enthousiaste lokale gidsen. Zij leiden jou met passie rond in hun stad. Ze gaan met je op stap en maken daarbij gebruik van het lokaal vervoer: metro, skytrain, taxi, tuk tuk, publieke boot... je volgt de locals in hun spoor. Bovenop interessante weetjes op de sites van de culturele hoogtepunten krijg je talrijke tips ‘n tricks, hun favoriete restaurants en bars en een kijk in het doen en laten van de Thai en hun samenleving.

 Individueel
Ontdek nu

Deluxe Streetfood Tour

 Volledige dag

Samen met je gids maak je vandaag een culinaire wandeling doorheen de oude stad en Chinatown. Heel de dag lang houd je halt bij talrijke eetkraampjes en typische restaurants. Je proeft tal van typische Thaise gerechten en ontdekt dat er meer schuilt achter de Thaise keuken dan rode curry en Pad Thai. Tussen al dit lekkers door breng je ook een bezoek aan Chinatown, de foodiewijk bij uitstek. In de namiddag bezoek je ook 2 minder bekende, fraaie tempels: de koninklijke tempel Wat Suthat en de gouden bergtempel, Wat Saket met een adembenemend uitzicht over Bangkok.

 Individueel

Bangkok's Klongs, Wat Arun & Chinatown

 5 - 6 uur

Ideaal voor je eerste dag in Bangkok! Een boottocht op de Chao Phraya en de klongs doen je meteen beseffen hoe Bangkok zijn bijnaam Venetië van Azië verkreeg. Je bezoekt Wat Arun, tempel van de Dageraad. Daarna Chinatown, waar je wandelt doorheen de smalle steegjes met authentieke Chinese sfeer en een lokale Chinese tempel bezoekt.

Connections werkt tijdens de begeleide uitstappen in en vanuit Bangkok samen met een team jonge en enthousiaste lokale gidsen vol passie voor hyn stad. Je maakt gebruik van het lokaal vervoer: metro, skytrain, taxi, tuk tuk, publieke boot... Bovenop interessante weetjes op de sites van de culturele hoogtepunten krijg je talrijke tips ‘n tricks, hun favoriete restaurants en bars en een kijk in het doen en laten van de Thai en hun samenleving.

 Individueel
Ontdek nu

Bangkok's koninklijk paleis & tempels

 5 - 6 uur

Deze Bangkok excursie staat in het teken van cultuur. Je bezoekt 2 van ‘s lands belangrijkste tempels. In Wat Po zie je de 15 m hoge en 45 m lange, volledig vergulde liggende Boeddha. Nadien komt het Koninklijk paleis, een uitgestrekt tempelcomplex dat de weelde van het Siamees koninkrijk uitstraalt. Hier zie je de smaragden Boeddha, het meest vereerde beeld van Thailand. 

Connections werkt tijdens de begeleide uitstappen in en vanuit Bangkok samen met een team jonge en enthousiaste lokale gidsen vol passie voor hyn stad. Je maakt gebruik van het lokaal vervoer: metro, skytrain, taxi, tuk tuk, publieke boot... Bovenop interessante weetjes op de sites van de culturele hoogtepunten krijg je talrijke tips ‘n tricks, hun favoriete restaurants en bars en een kijk in het doen en laten van de Thai en hun samenleving.

 Individueel
Ontdek nu

De trein- & drijvende markt

 Volledige dag

Vanuit Bangkok vertrek je in de richting van de provincie Samut Songkran. Op je programma vandaag is een bezoek aan

 • een kokosnotenboerderij waar je meer te weten komt over de productie ervan 
 • de sluitende paraplumarkt of treinmarkt met unieke locatie op de treinsporen! Waren uitstallen en dan weer snel weghalen zijn er als superversnelde eb en vloed
 • de tempel Wat Bang Kung, gedeeltelijk overwoekerd door de natuur 
 • de drijvende markt van Damnoen Saduak die je na je lunch bereikt per longtailboot. En hoewel ultra-toeristisch blijft het een must-see voor ieder

Connections werkt tijdens de begeleide uitstappen in en vanuit Bangkok samen met een team jonge en enthousiaste lokale gidsen vol passie voor hyn stad. Je maakt gebruik van het lokaal vervoer: metro, skytrain, taxi, tuk tuk, publieke boot... Bovenop interessante weetjes op de sites van de culturele hoogtepunten krijg je talrijke tips ‘n tricks, hun favoriete restaurants en bars en een kijk in het doen en laten van de Thai en hun samenleving.

 Individueel
Ontdek nu

Ayutthaya & Bang Pa In

 Volledige dag

Vandaag reis je tussen de locals. Je gids ontmoet je in je hotel en neemt je mee per skytrain, taxi of metro naar het treinstation. Hier ga je aan boord van een lokale trein die richting het noorden rijdt. Na een klein uurtje kom je aan in Ayutthaya, gedurende 400 jaar de hoofdstad. Deze stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en omvat talrijke paleizen en tempels. Per fiets ga je van hoogtepunt naar hoogtepunt. Na deze verkwikkende fietstocht gaat het verder per tuk tuk richting het zomerverblijf van de Chakrikoningen.
Het prachtige paleis is een oase van rust. Na de lunch stap je over op een longtailboot en maak je een unieke tocht op de kanalen van Ayutthaya. Je vaart langs pittoreske plaatsen en prachtige tempels. Hou je fototoestel in de aanslag! In de late namiddag terugkeer naar Bangkok.

 Individueel
Ontdek nu

Bangkok per fiets

 1/2 dag (+/-4 uur)

Je fietstour begint 's ochtends, net als de stad ontwaakt en alle handelaars hun koopwaar naar de markt sjouwen. Fietsend langs kleine steegjes rij je voorbij kleurrijke tempels en door buurten weg van de toeristische paden. Je steekt de Chao Prayarivier over en zet je tocht door in de Thonburi-wijk. Deze 15 km lange rit is voor iedereen - ook kinderen - en wordt een hoogtepunt van je verblijf in de stad.

Voor onze begeleide uitstappen in en vanuit Bangkok werken we exclusief samen met een team jonge en enthousiaste lokale gidsen. Zij leiden jou met passie rond in hun stad. Ze gaan met je op stap en maken daarbij gebruik van het lokaal vervoer: metro, skytrain, taxi, tuk tuk, publieke boot... je volgt de locals in hun spoor. Bovenop interessante weetjes op de sites van de culturele hoogtepunten krijg je talrijke tips ‘n tricks, hun favoriete restaurants en bars en een kijk in het doen en laten van de Thai en hun samenleving.

 In groep
Ontdek nu

Bangkok per fiets by night

 Avond (+/- 3 uur)

Tijdens deze tocht fiets je in Bangkok’s koelere avondlucht. De skyline van Bangkok by night is één van de hoogtepunten tijdens deze 3 uur durende fietstoer. Traditionele Chinese straatlantaarns gecombineerd met veelkleurige uithangborden creëren een sublieme sfeer, terwijl langs de hoofdwegen het gemotoriseerde werkverkeer vervangen wordt door talloze drukbezochte eetstalletjes waar velen genieten van hun avondeten.

Voor onze begeleide uitstappen in en vanuit Bangkok werken we exclusief samen met een team jonge en enthousiaste lokale gidsen. Zij leiden jou met passie rond in hun stad. Ze gaan met je op stap en maken daarbij gebruik van het lokaal vervoer: metro, skytrain, taxi, tuk tuk, publieke boot... je volgt de locals in hun spoor. Bovenop interessante weetjes op de sites van de culturele hoogtepunten krijg je talrijke tips ‘n tricks, hun favoriete restaurants en bars en een kijk in het doen en laten van de Thai en hun samenleving.

 In groep
Ontdek nu

Chiang Mai per fiets

 1/2 dag (+/- 4 uur)

CHIANG MAI. Tijdens deze halve dag ontdek je de minder bezochte delen van Chiang Mai per fiets. Door zijn rustig karakter en zacht klimaat is Chiang Mai de ideale stad om per fiets te ontdekken. Je start de dag langs de Ping rivier waarlangs je de stad ziet ontwaken uit zijn slaap. Tijdens de tocht zal je gids je wegwijs maken in de Thaise cultuur, tradities en gastronomie. Je brengt een bezoek aan enkele lokale tempels en markten. Tijdens deze tocht ontmoet je de mensen, zie je het dagelijkse leven passeren en ontdek je Chiang Mai en zijn inwoners op een andere manier.

 In groep
Ontdek nu

Chiang Mai tempels & lokale ambachten

 Volledige dag (6 - 7 uur)

Op 15 km van het stadscentrum, boven aan de berg waar de heilige tempel zijn naam aan onttrekt, vind je Wat Phrathat Doi Suthep. Om de ‘wat’ te betreden, moet je eerst nog 309 treden, geflankeerd door Naga slangen, overmeesteren. Van hier heb je een spectaculair zicht over de stad. 

In het centrum van Chiang Mai ga je de restanten van de Wat Chedi Luang bewonderen, een massieve pagoda die in 1545 door een aardbeving verwoest werd. Nadien reis je door naar de regio San Kamphaeng waar je geniet van een heerlijke lunch. In de namiddag maak je kennis met de lokale ambachten, de trots van Chiang Mai. 's Avonds kan je op de beroemde avondmarkt wat kuieren.

 Individueel
Ontdek nu

Chiang Mai Thaise biokookles

 Volledige dag (+/- 6 uur)

Je stopt aan de grote lokale markt net buiten de stad en leert er alles over de aanwezige Thaise ingredienten. Dan trek je naar de plattelandskookschool met eigen biologische kruiden-, groenten- en fruitteelt. Je Thaise chef leidt je rond op de bio-plantage en opnieuw steek je heel wat op. Na al deze boeiende weetjes is het tijd om zelf te kokerellen aan je eigen fornuis. Je bereid een curry pasta in een vijzel en 5 typische Thaise gerechten. Dat wordt smullen want uiteraard ben je uitgenodigd aan de maaltijd! Receptenboekje, citroengrasthee en water zijn inbegrepen. Kortom: je leert lekker gezond Thais koken én je geniet van de prachtige omgeving én je wordt ondergedompeld in het enthousiasme van jouw Thaise chefs: een absolute topper!

 In groep
Ontdek nu

Elephant's Friend Day

 5 - 6 uur

In de omgeving rondom Chiang Mai vind je talrijke olifantenkampen en reservaten. Het ontmoeten van deze majestueuze dieren kan dus uiteraard niet ontbreken. In het Baan Elephant Camp is een bewuste keuze gemaakt om een diervriendelijke en natuurlijke omgeving voor de olifanten te creëren.
Zo zijn er geen olifantenshows en worden er geen stoelen op de olifanten geplaatst. Tijdens deze dag leer je alles over de dieren, maak je hun eten klaar en voeder je ze mee, maak je een wandeling met hen in het bos (niet op de olifant). Na de lunch is het tijd om de olifanten een wasbeurt te geven en te genieten van hun speelse gedrag. Terug in je hotel in Chiang Mai rond tegen 16 u.

 In groep
Ontdek nu

Doi Inthanon National Park

 Volledige dag

Een volle dag trek je de prachtige natuur rondom Chiang Mai in. Je chauffeur brengt je naar het hoogste punt van Thailand, de Doi Inthanon. Hier maak je samen met de gids een korte wandeling langs het Angkha Nature Trail. Dan bezoek je de iconische twin-pagodas, gebouwd ter ere van de 60ste verjaardag van de ouders van de koning. Na de lunch volgt een kennismaking met het koninklijk minderheidsproject dat de Hmong en Karen stammen die hier wonen steunt. Via het Giw Mae Pan pad tenslotte bereik je Wachirathan, de meest indrukwekkende watervallen van Chiang Mai. Een ‘beeldige’ plek om je boordevol natuurprogramma vandaag op gepaste wijze af te ronden.

 Individueel

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit ( baby’s en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is bij je terugreis. Bij aankomst in Thailand krijg je een gratis visum voor max.30 dagen.

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be

Tijdzone

+6u (winter) en +5u (zomer)

Valuta

Munteenheid

Thaise Baht; 100 THB = 2,86 EUR and 1 EUR = 35 THB (01/05/2020)

Betalingswijze

Op de meeste plaatsen kan je euro’s wisselen en worden kredietkaarten aanvaard. Je vindt ook overal bankautomaten.

Klimaat

Thailand heeft een tropisch klimaat dat beïnvloed wordt door moessonwinde. Je kan het land gedurende het hele jaar bereizen. Op het vasteland strekt het regenseizoen zich uit van mei tot oktober. Dan is het warmer en krijg je, meestal op het einde van de dag, hevige maar korte regenbuien. Op het eiland Koh Samui loopt het regenseizoen van november tot januari. In de winter kan het in het noorden ’s nachts fris zijn.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Chiang Mai 28 31 34 36 33 32 31 31 31 31 29 27
Bangkok 31 32 33 34 33 32 32 32 31 31 31 30
Phuket 31 32 32 32 31 30 30 30 29 30 30 30
Koh Samui 30 31 33 33 32 32 31 31 31 30 28 28
Siem Reap 31 32 33 34 33 32 31 31 30 30 30 30
L.Prabang 27 31 33 34 33 32 31 31 30 30 30 30

 

Wat is inbegrepen?

 • 6 nachten met ontbijt 
 • Vermelde transfers 
 • Inkomgelden van de vermelde uitstappen met Engelssprekende gids 
 • Alle vermelde maaltijden (B = ontbijt; L= Lunch; D= avondmaal) 

Niet inbegrepen

Je internationale vlucht en de drank bij de maaltijden.

Moet je weten

Kom alles te weten over hotels en extra extensies in onze online Thailand brochure.

Standard Prijs per persoon


TRTH0073


37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!