+32 (0)2 550 01 00
Mexico

Dat Mexico een rijk en fascinerend verleden heeft komt niet als een verrassing. Iedereen heeft wel al eens iets gezien of gehoord over de eeuwenoude cultuurschatten en fenomenale sites. De meest indrukwekkendste zijn ongetwijfeld Chichen Itza, Tulum, Ixmal en Palenque; een voor een trekpleisters van formaat. Voor velen staat Mexico voor de bouwwerken en wijsheid van zijn oude beschavingen zeg maar Maya’s en Azteken, Tolteken, Olmeken, Mixteken en Zapoteken. Nog nooit van gehoord? Dan is het hoog tijd daar iets aan te doen. Connections staat immers voor ‘Go. Explore!’ en wil je pad effenen naar nieuwe horizonten en belevingen, naar een wereld waar inheemse gewoontes nog zeer levend zijn , naar de prachtige koloniale steden als Mérida, San Cristóbal Querétaro, San Miguel de Allende en Guanajuato en naar een schitterende natuur.

Ben je naast tempels en ruïnes en een reeks exclusieve 5-sterren hotels langs parelwitte stranden op zoek naar avontuur?  Verwacht je vast aan vulkanen, regenwoud, watervallen, mangroves, zelfs woestijnen ondergebracht en beschermd in 58 nationale parken! Wie houdt van fauna en flora wordt eveneens verwend. Met 20.000 plantensoorten met o.a. 20 meter hoge cactussen en reuzecipressen ben je even zoet en op meer dan 1000 vogelsoorten ben je ook al niet snel uitgekeken.
En dan is er nog de gastvrijheid, de kleurrijke klederdracht met sombrero’s, poncho’s, het lustige carnaval, de heerlijke Mexicaanse keuken met smaakvolle met  taco’s, nacho’s en tequila. Je merkt het: een vakantie naar Mexico biedt een heel palet aan niet te versmaden ervaringen, geknipt voor elk. Mexico is muy caliente. Dus gringo en gringa, what is keeping you?

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Reisdocumenten

 • Internationaal paspoort ook voor kinderen en baby's, geldig tot 6 maanden na terugreis. Reizigers die via de VS reizen zijn verplicht om min. 72 uur voor vertrek een elektronische reisautorisatie (14 USD) aan te vragen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld op esta.cbp.dhs.gov
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Gezondheid

Verifieer voor de meest recente updates qua inentingen en vaccinaties de website www.itg.be.

Tijdzone

Mexico heeft 3 tijdzoness:

Mexico City: GMT -6
La Paz, Baja California Sur, Mexico : GMT -7 
Tijuana, Baja California, Mexico  : GMT -8

 

Valuta

De munteenheid is de Mexican Peso: 100 MXN = 4.32 EUR & 1 EUR = 23.17 MXN (22/11/2018)
Ga de meest recente wisselkoers na op www.XE.com

Klimaat

Mexico is groot en heeft bijgevolg drie klimaatzone die eenvoudigweg worden aangeduid als heet, gematigd en koud. De omringende oceaan en bergen bepalen dit grotendeels. Grof geschetst ziet he er zo uit: van zeeniveau tot 800m: heet en vochtig. Tussen 800m en 1600m: gematigd en daarboven koud met drastische temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Bovendien zijn er 2 seizoenen: droog van december tot april, regen van mei tot november, hoewel je een tropische plensbui kan verwachten in het droge seizoen en omgekeerd het regenseizoen wel eens heel droog kan uitdraaien. Net als in de VS trekken de meeste tropische stormen over het land in onze herfst.

Gemiddelde max. temperaturen (°C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Cancun 28 29 30 32 33 33 33 34 33 31 30 28
Campeche 28 29 31 34 34 34 35 34 33 32 30 30
Merida 31 33 35 37 38 36 35 35 35 33 32 31
Mexico City 22 22 24 25 25 24 22 23 23 23 22 20
Playa del Carmen 28 29 30 31 32 32 32 32 32 31 30 28
Tulum 27 27 28 29 31 31 31 32 31 30 28 27

Hoogtepunten

Heel kort door de bocht vind je hieronder een beschrijving van de meest populaire hot spots:

 • Celestun

Deze prachtige vissershaven bevindt zich op 92 km ten westen van Merida, aan een uitgestrekte groene lagune. De inwoners leven van visvangst, teelt van kokosnoten en zoutwinning. De lagune zelf is een natuurlijk reservaat waar men een grote verscheidenheid aan watervogels kan observeren zoals de pelikaan, roze flamingo’s, reigers, eenden, aalscholvers, …

 • Chicanna

Chicana telt vele gebouwen die wijdverspreid liggen. Enkele van de gevels zijn rijkelijk gedecoreerd en goed bewaard, wat het mogelijk maakt om prachtige voorbeelden van de Rio-Bec stijl te bestuderen. Aan de westelijke zijde van het plein ligt de Structuur II, een merkwaardig gebouw opgetrokken tussen 750 en 770 NC. De voornaamste karakteristiek van de gevel is een gigantisch masker waarvan de gapende mond de ingang is.

 • Chitzen Itza

Was waarschijnlijk de grootste Mayastad en tevens de oude hoofdstad van de Tolteken. De site beslaat een oppervlakte van maar liefst 10km. Chichen Itza is het mooiste voorbeeld van een kruising van culturen: Maya en Tolteken. Tevens werd er een groot aantal beenderen gevonden die als bewijs golden voor het gebruik van menselijke offers aan de Zonnegod.

 • Cancún.

 Wie in tegenstelling tot rust op zoek is naar dynamiek, geanimeerde restaurants en een kleurrijk nachtleven zit goed aan het strand van Cancún. De badplaats ligt in het uiterste noorden van Mexico aan de Caribisch kust. Zowel avontuur, cultuur als natuur liggen binnen handbereik. Misschien een speciale vermelding waard is het Isla Mujeres en het populaire het El Garrafón-rif.

 • Kabah

Klein maar fijn herbergt Kabah de ‘Tempel van de Maskers’, een versierde gevel met gebeeldhouwde afbeeldingen van maskers en goden en de boog van Kabah, die ooit de ingang tot de ‘scabé’ (heilige weg) naar Uxmal aanduidde. Na Uxmal was Kabah de grootste in Puuc stijl opgetrokken stad, en het stadje geldt als één van de mooiste voorbeelden van deze stijl

 • Merida 

 Is het sociaal economisch centrum en de hoofdstad van Yucatan. De stad ligt op met iets minder dan 300 km landinwaarts van Playa del Carmen en net iets meer van Cancún. Je vindt er de beroemde sites van Uxmal en Kabah en het natuurreservaat van Calestún. Meer dan 450 jaar oud, is Merida vandaag het sociaaleconomisch centrum en de hoofdstad van de Yucatan. Een intrigerende stad met paardenkoetsen, smalle straatjes, Spaanse koloniale architectuur, helderblauwe hemels en vriendelijke gezichten. Zoals de meeste koloniale steden is het centrum van Merida opgebouwd volgens een schaakbordpatroon. De bijnaam van Merida is La Ciudad Blanca, vanwege de kleur van de meeste huizen. 

 • Mexico City 

Is een miljoenen stad die oud en nieuw verenigd. Je kan er de piramides van Teotihuacan, de Quetzalcoatl en jaguartempel bezoeken evenals het heiligdom van Guadaloupe. De stad heeft heel wat te bieden, zowel het mooi gerestaureerde historische centrum als de smeltkroes van volkeren met diens fascinerende tegenstellingen. Daarnaast kenmerkt het enorme culturele aanbod (musea, kunstwerken, muziek, dans…) deze stad. Tot de beroemdste bezienswaardigheden kan men de Zocalo, de kathedraal, het Nationaal Paleis en het Antropologisch Museum in het Chapultepec park rekenen, befaamd om haar collecties precolumbiaanse kunst.

 • Riviera Maya

Omvat het kustgebied gelegen tussen Cancun en Tulum. De jungle, fauna en flora, archeologische sites, verlaten stranden, turkooiskleurige zee met kristalhelder water dat in puur zilver verandert bij het maanlicht, en het mysterie van de eeuwenoude Mayacultuur zijn slechts enkele elementen die de Riviera Maya omtoveren tot een droombestemming. In het hart van dit gebied ligt Playa del Carmen.

Sinds enkele jaren spoelen er aan de Riviera Maya (inclusief Tulum en andere kuststreken) periodiek algen aan, dit kan soms hinderlijk en veel zijn. Helaas is dit een natuurfenomeen waaraan niets kan veranderd worden! 

 • Playa del Carmen

Ligt in het oosten en is zonder twijfel de meest hippe badplaats van Mexico, punt aan de lijn. Een ruim aanbod aan watersporten is vanzelfsprekend maar ook zip-lijnen, atv’s, zwemmen in en duiken naar cenotes voeren de adrenaline hoog op. De archeologische site van Tulum ligt +/- 70 km zuidwaarts, Cancun +/- 70 km noordwaarts en Chichen Itza zo’n 180 km landinwaarts. Merida ligt amper 100km verderop van Chichen Itza.  Coco Bongo’s bars en clubs brengen leven in de brouwerij dankzij vliegende acrobaten, muzikale hommages en spectaculaire feestjes. Zeer populair bij jonge mensen uit alle windstreken.

 • Puerto Vallarta

Aan de Banderas-baai omschrijft zichzelf als ‘a city in the middle of the mountain, the sea, the sun and the sand, whose inhabitants are kind by nature and eager to serve the visitors’. Het is een badplaatsje met een aantal bijzondere stranden. Zo is Playa de Los Muertos het totaal tegenovergestelde van wat zijn naam laat vermoeden: in plaats van een doods strand gonst het hier van volleybalspelers en parasailers. Andere stranden bevinden zich op eilanden voor de kust, zoals Las Marietas of Las Caletas om er maar twee te noemen, en zijn totaal zen!

 • Teotihuacan

De archeologische site van Teotihuacan ligt ongeveer 45km buiten Mexico City en bezit enkele van de meest merkwaardige relieken van Mexico’s oude beschavingen. De belangrijkste gebouwen zijn: de Ciudadela, de Piramide van de Zon en de Piramide van de Maan, de citadel met de Tempel van Quetzalcoatl en het Paleis van Quetzalpapalotl. Al deze monumenten bevinden zich op de 1,5km lange ceremoniële ‘Weg van de dood’.

 • Tulum

Tulum is de enige site, gebouwd door de Maya’s, die aan de kust van de Caraïben ligt. De ommuurde stad op een benijdenswaardige locatie bovenaan een steile rots,  torent over een smetteloos wit zandstrand. Het ligt meer zuidwaarts dan Cancun en Playa del Carmen en bleef daarom allicht grotendeels gespaard van massatoerisme. Het is dus een plek bij uitstek voor liefhebbers van rustige strandvakanties. Onvergetelijke uitstapjes naar ruïnes van oude beschavingen kunnen natuurlijk ook van hieruit.

 • Uxmal

Een schitterende oude Maya nederzetting waarvan de naam ‘drie keer gebouwd’ betekent. Toch hebben archeologische ontdekkingen minstens vijf bouwperiodes aangetoond. Het complex is met zorg gerestaureerd en is prachtig gelegen in de heuvels van Puuc, niet ver van Merida. Bijzonder aan Uxmal zijn de vele goed bewaard gebleven muurversieringen. Bezienswaardigheden zijn het Nonnenhuis, het huis van de schildpadden en de grote piramide.


  27 Travel Shops
  27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
  Mobile Travel Agents
  Wij komen naar jou toe!
  Customer Service Center
  +32 (0)2/550 01 00
  contactcenter@connections.be
  Vraag een offerte
  Jouw reis op maat.
  Maak een afspraak online
  Wanneer het jou uitkomt!