+32 (0)70 23 33 13
 • Alice Springs
 • Kings canyon
 • Uluru

Doorkruis de oeroude landschappen van Centraal-Australië via de Red Centre Way, die door Alice Springs, Kings Canyon en Uluru kronkelt. Afgelegen waterpoelen, indrukwekkende kloven en ongelofelijke rotsformaties maken allemaal deel uit van deze unieke omgeving. Bewonder de woestijn vanuit de lucht, wandel over roodgekleurde, onverharde paden en aanschouw de zonsondergang vanop een kameel. 

Individueel

Dag 1 - Alice Springs

Alice Springs heeft zich ontwikkeld van eenvoudig telegraafstation tot een eigentijds stadje, de ideale plek om een outback avontuur aan te vangen. Bezoek de Royal Flying Doctor Services, School of the Air en het Mbantua Aboriginal Cultural Museum & Gallery.

Standard Hotel:  Ibis Styles
Categorie:
Superior Hotel:  Aurora
Categorie:
Deluxe Hotel:  Crown Plaza Alice Springs - Deluxe King room
Categorie:

Dag 2 - Alice Springs > Kings Canyon (473km - 7u)

Reis door de rode woestijn naar Kings Canyon via Lasseter Highway en Luritja Road. Met een 4x4 kan je als alternatief de ‘Merennie Loop’ nemen. De canyon maakt deel uit van het Watarrka NP, een schilderachtig landschap met ruige bergketens en eeuwenoude zandstenen rotswanden die honderden meters uit de grond rijzen tot een plateau met diepe kloven. 

Standard Hotel:  Kings Canyon Resort (Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Kings Canyon Resort (Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Kings Canyon Resort - Deluxe Spa Room (Breakfast)
Categorie:

Dag 3 - Kings Canyon > Uluru (300 km - 4u30)

Een tip? Opteer voor de Kings Canyon Rim Walk, een 6 km lange begeleide wandeling die je het best ’s ochtends vroeg onderneemt, vóór het te warm wordt. Zet je reis verder door het uitgestrekte woestijnlandschap en hou onderweg halt aan Mt Conner, een afgeplatte en hoefijzervormige berg. Je komt aan bij Ayers Rock, één van de meest herkenbare iconen van Australië.

Standard Hotel:  Outback Pioneer
Categorie:
Superior Hotel:  Desert Gardens Hotel - Garden room
Categorie:
Deluxe Hotel:  Sails In The Desert - Superior room
Categorie:

Dag 4 - UluruK

Ululrul of Ayers' Rock is een grote zandstenen formatie in het Uluru Kata Tjuta National Park en wordt door lokale Aboriginals als heilig beschouwd. De kleur van de rots verandert spectaculair bij zonsondergang naar een diepere rode tint alvorens te vervagen in de nacht. Het omgekeerde kan worden waargenomen als de dageraad nadert. Enkele bijzondere activiteiten zijn o.a. een fietstocht rond de voet van de rots of op een kameel door de rode zandduinen trekken met Uluru en Kata Tjuta op de achtergrond.

Superior Hotel:  Desert Gardens Hotel - Garden room
Categorie:
Deluxe Hotel:  Sails In The Desert - Superior room
Categorie:
Standard Hotel:  Outback Pioneer
Categorie:

Dag 5 - Uluru

Hier eindigt deze spectaculaire 5-daagse selfdrive door de kern van hartje Australië. 

Hotel & maaltijden

Tijdens je reis door Australië staat zeker dit op je menu:

 • Steaks: in 2015 won Australië ‘s werelds beste steakwedstrijd. Naast het traditionele rundvlees, lam en kip vind je er kangoeroe, emu, krokodil e.a. Cliché misschie, maat de Aussies houden van hun 'barbie' of BBQ.
 • Burgers zijn ook een absolute favoriet. Ze komen vaak met kaas, spek, ananas, biet, een rundvlees tomaat en sla.
 • BBQ snags:een echte Australian classic is een zacht-smakende dikke worst. Gemaakt met een combinatie van rundvlees en varkensvlees, met subtiele noten van knoflook en uien.
 • Pies: Komen in alle soorten. Onder de meest populaire zijn rundvlees en Coopers Pale Ale pie met kaas.
 • Sausage rolls:de perfecte snack die warm of koud wordt opgediend.
 • Vegemite: een dikke, zwarte, zoete pasta en smeersel op basis van brouwersgist extract met diverse plantaardige en kruiden.
 • Lamington: een zoet, sponsachtig dessertje of snoepje met een jam vulling, vaak de treat op de nationale festdag. Vernoemd naar zijn maker Lord Lamington, gedipt in chocolade en besprenkeld met kokosnoot.
 • Anzac biscuits: Anzac-koekjes: een zoet koekje, populair in Australië en Nieuw-Zeeland, gemaakt met geroosterde haver, bloem, suiker, boter (of margarine), siroop, soda en (optioneel) gedroogde kokosnoot. Het wordt nog steeds geassocieerd met Anzac dag toen Australische troepen in Gallipolli (Italië) landden tijdens de Tweede Wereldoorlog (op 25 april 1915).
 • Reisdocumenten

  • Belgische reizigers* hebben een internationaal paspoort nodig met een minimumgeldigheid van 6 maanden na terugreis. Een eVisitor toeristenvisum voor een verblijf van maximaal 3 maanden dien je voor vertrek elektronisch aanvragen ( https://immi.homeaffairs.gov.au/visas). Het paspoort en de reistoestemming moeten overeenstemmen; een nieuw paspoort betekent een nieuwe reistoestemming vragen.

  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

  Verzekeringen

  Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

  Reizen op maat

  Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
  Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

  Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

  Gezondheid

  Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be.

  Tijdzone

  De drie belangrijkste tijdzones zijn:

  GMT +8: 00: West-Australië (Perth) G
  GMT +9: 30: Centraal Australië (Capital Territory, Nieuw-Zuid-Wales behalve Broken Hill, Tasmania, Victoria & Northern Territory het hele jaar door)
  GMT +10: 00: Oost Australië (Nieuw Zuid-Wales, Zuid-Australië & Queensland het hele jaar door)

  Niet alle staten en gebieden in Australië gebruiken zomertijd. Wel zomertijd in het Australische hoofdstedelijk gebied, Nieuw-Zuid-Wales, Zuid-Australië, Tasmanië en Victoria.Geen zomertijd van toepassing in West-Australië, Queensland, Northern Territory en Eucla.

  Valuta

  Munteenheid

  De Australische dollar( AUD): 10 AUD = 6,73 EUR & 10 euro = 15.85 AUD (11/03/2019)

  Betalingswijze

  De eenvoudigste en meest betrouwbare manier is pinnen. Er zijn talrijke geldautomaten zowel in stedelijke als landelijke gebieden. Betalen met je kredietkaart is mogelijk tot in de meest afgelegen gebieden. 

  Prijzen

  Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

  Klimaat

  Seizoenen in het zuidelijke halfrond zijn tegengesteld aan de onze: winter in Australië vant tijdens onze zomer en hun lente tijdens onze herfst. De omvang van het land zorgen voor regionale verschillen. Makkelijksheidshalve delen wij die op in noord en zuid. In het algemeen regent het in het noorden tijdens de zomer, waardoor de periode mei tot oktober de beste reistijd is. In het Zuiden is het op dat ogenblik koeler en valt de reispiek van oktober tot april. De december-januari vakantieperiode is druk, vanwege absoluut hoogseizoen.

  Gemiddelde temperaturen (in °C):
  Bestemming J F M A M J J A S O N D
  Adelaïde 23 22 20 16 15 12 11 12 14 16 19 20
  Ayers Rock 38 36 34 29 24 20 20 23 26 32 34 37
  Brisbane 26 25 24 22 18 16 15 16 19 21 23 25
  Melbourne 21 21 19 17 14 11 10 11 13 15 17 19
  Perth 25 25 23 19 16 14 13 13 15 16 20 22
  Sydney 23 23 22 19 16 14 13 14 16 18 20 22

  Wat is inbegrepen?

  • 4 overnachtingen in vermelde hotels of equivalent

  Niet inbegrepen

  Vluchten, huurwagen, niet- vermelde diensten, maaltijden en dranken evenals persoonlijke uitgaven en fooien, annulatie- en bijstandsverzekering

  28 Travel Shops
  28 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
  Mobile Travel Agents
  Wij komen naar jou toe!
  Customer Service Center
  +32 (0)70 23 33 13
  contactcenter@connections.be
  Vraag een offerte
  Jouw reis op maat.
  Maak een afspraak online
  Wanneer het jou uitkomt!