+32 (0)70 23 33 13

Goedkope vliegtickets naar Washington

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.

Washington D.C. is de hoofdstad en het politieke hart van de Verenigde Staten. In deze imposante stad valt er dan ook heel wat te beleven. Gluur binnen in het Witte Huis. Breng een bezoek aan het Pentagon of het Vietnam Veterans Memorial. Ontdek de talloze musea langs The National Mall. Of flaneer door de elegante winkelstraten en langs de statige herenhuizen van Georgetown. Uitgaan in Washington? Aan hippe cocktailbars, trendy restaurants en bruisende nachtclubs geen gebrek! Sta je al te popelen? Boek dan snel je vliegticket naar Washington. Connections biedt voordelige vliegtickets vanuit Brussel naar Washington. Een vlucht naar Washington aan de beste prijs is een goede start, maar je moet ook nog een hotel in Washington vinden. Bij Connections ben je aan het juiste adres. Ontdek snel ons ruime aanbod aan goedkope hotels in Washington!

Waarom Connections?


  +30 jaar ervaring en talrijke reisexperts

  No-nonsense: eenvoudig vergelijkbare vluchtarieven per bestemming

  +77.000 voordelige tarieven bij +200 luchtvaartmaatschappijen

Washington bezienswaardigheden en weetjes

Must do’s in Washington DC

Het Witte Huis: de ambtswoning van de president is indrukwekkend. Het telt 6 verdiepingen met 134 kamers en 35 badkamers. De kans dat je binnengeraakt, is echter klein. Voor een bezoek moet je een aanvraag doen bij de ambassade. Maar een foto van de buitenkant is allang niet mis.

The National Mall: een immens groen park omzoomd met talloze monumenten en musea. Denk maar aan het Lincoln Memorial, het National Museum of American History en het Washington Monument.

Capitol: hier zetelt onder meer de senaat en de Supreme Court. Je kan het Capitol gratis bezoeken.

Washington: Insider tips

Zijn de kinderen vroeg uit de veren? Trek dan naar de National Zoo. De toegang is gratis en het park opent zijn deuren al om 6 uur ’s ochtends. 

Als kunstliefhebber moet je zeker een wandeling maken in de Sculpture Garden van The National Gallery of Art. Op mooie zomerdagen kan je er zelfs een gratis jazzconcert meepikken.

Wie van vis houdt, moet tijdens zijn citytrip Washington absoluut een crab cake proeven. Je vindt ze overal in de stad. 

Ben's Chili Bowl is legendarisch geworden sinds Barack Obama er halt hield voor een typische chili dog.


Hoe Washington DC verkennen?

Het metronetwerk is heel uitgebreid en betaalbaar in Washington. 

Washington kan je op een mooie dag met een Capital BikeShare verkennen. Het is spotgoedkoop; voor iets meer dan € 5 kan je een hele dag rondfietsen.

Een auto huren in Washington is een goed plan, als je de omgeving wil verkennen. Zo zijn Baltimore en Philadelphia zeker het bezoeken waard.

Washington Reisinformatie

Reisdocumenten: Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's. dat officieel (volgens diplomatie.belgium.be) geldig moet zijn bij inreis en tijdens verblijf.

Connections raadt je aan hierbij gezond verstand te laten primeren en wat speling in te bouwen qua geldigheidsduur na je reis. Vaak zijn onvoorziene omstandigheden (weersfactoren, vulkanen, en dreigingen allerlei aard) de oorzaak van een verplicht terugreis op latere datum. Hou hiermee rekening. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-to-date reisadviezen op diplomatie.be/nl. Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard.

Je bent ook verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op esta.cbp.dhs.gov (14 USD op 20JAN2015). Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-to-date reisadviezen op diplomatie.be/nl.

Lokale tijd: - 6 uur 

Zomertijd: In 2015 zet Washington de klok in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 maart vooruit. In België gebeurt dit tijdens de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart. Dat betekent automatisch dat er tussen 8 en 29 maart slechts 5 u. tijdsverschil is in plaats van 6 u.

Wintertijd:  In 2015 wordt in België de klok in de nacht van zaterdag 24 oktober op zondag 25 oktober teruggezet. In Washington worden de armen van de klok teruggedraaid tijdens de nacht van zaterdag 1 november op zondag 2 november teruggezet. Dat betekent automatisch dat er tussen 25 oktober en 1 november een tijdsverschil is van 5 u. in plaats van 6 u.

Munteenheid: US Dollar. 1 US Dollar = 0.92 EUR (08/04/2015)

Klimaat: de zomers in Washington zijn warm. Tijdens de winter kan er heel wat sneeuw vallen.

Travel shops

Brussels Airport

Brussels Airport

Vertrekhal ,
1930 ZaventemAlles over travel shop Brussel Airport
Bekijk alle travel shops

Waarom Connections?

 • +30 jaar ervaring en bereisde destination experts
 • Jouw reiswereld onder één dak: vluchten, hotels, excursies, huurwagens en reisverzekering
 • 30 travel shops & 4 mobile travel agents ook in jouw buurt en op de luchthaven
 • 7/7 beschikbaar voor al je vragen
 • +77.000 voordelige vluchttarieven bij +200 luchtvaartmaatschappijen