+32 (0)70 23 33 13
 • Denpasar
 • Maumere
 • Moni
 • Bajawa
 • Ruteng
 • Labuan Bajo

Een 5-daagse rondreis op Flores brengt je langs het natuurwonder van de drie (verschillend!) gekleurde meren van de Kelimutu vulkaan, authentieke dorpen, een koffieplantage, magische spinnenweb rijstvelden en nog veel meer. Verleng met de 3-daagse uitbreiding Komodo en Rinca om de indrukwekkende varanen te zien en je kan weer een must-do van je bucket list afvinken!

Individueel

Dag 1 - Denpasar > Maumere > Moni (B) +/- 100 km – 2u30

Vlucht van Denpasar naar Maumere en verwelkoming bij aankomst door je lokale gids. Je vertrekt naar Moni en bezoekt onderweg Sikka, bekend van een oude kerk en mooie ikat weefsels die enthousiast worden verkocht door de lokale bevolking. Als er nog tijd is kan je even relaxen of zwemmen aan Koka Beach. In Moni verblijf je in Kelimutu EcoLodge. Je kamer heeft geen airco, maar in de koele heuvels mis je dat niet!

Standard Hotel:  Kelimutu EcoLodge
Categorie:

Dag 2 - Moni > Bajawa (B) +/- 150 km – 5u

Een vroege wake up call om naar de Kelimutu vulkaan te gaan. Na een korte wandeling (30’) bereik je het uitkijkpunt waar je wacht tot de zon opkomt en de drie gekleurde kratermeren tevoorschijn tovert. Mineralen geven elk meer een verschillende én veranderende kleur: nu turkoois, bruin en zwart, maar wie weet als jij er staat alweer rood of wit? Bij terugkomst in je hotel staat je ontbijt klaar. Je reist verder door wondermooie landschappen naar Bajawa, met verschillende stops onderweg: de fruitmarkt van Ndua Ria, het traditionele dorp Saga, het huis van Soekarno in Ende, het jadestrand Pengga Jawa, een prachtig uitzicht op de Ebulobo vulkaan. Je verblijft 2 nachten in Bajawa in de bungalows van Manulalu.

Standard Hotel:  Manulalu Bungalows
Categorie:

Dag 3 - Bajawa (B)

In de ochtend bezoek je de traditionele dorpen Luba en Bena. Ze zijn nog ongerept, met megalieten stenen naast de oude huizen, en zijn prachtige gelegen met uitzicht op de berg Inerie. Na een stop aan de Ogi waterval wacht je een boeiende namiddag op de koffieplantage van Be'i Wali.

Standard Hotel:  Manulalu Bungalows
Categorie:

Dag 4 - Bajawa > Ruteng (B) 133 km – 3u30

In de ochtend vertrek je naar Ruteng met haltes in Aimere, waar je ziet hoe palmwijn gemaakt wordt, en aan het Rana Mese meer. In de namiddag maak je een wandeling door de rijstvelden ten noorden van Ruteng. Vervolgens reis je naar Liang Bua, de grot waar onlangs de beenderen van de korte Homo Floresiensis (de hobbit) zijn opgegraven door wetenschappers. Overnachting in Spring Hill Bungalow of Sindha Hotel in Ruteng.

Standard Hotel:  Spring Hill Bungalow or Sindha Hotel
Categorie:

Dag 5 - Ruteng > Labuan Bajo (B) 137 km – 3u30

Na het ontbijt vertrek je naar Labuan Bajo. Onderweg bezoek je de fotogenieke spinnenweb rijstvelden van Cancar. Transfer naar de luchthaven van Labuan Bajo of verleng je rondreis met een bezoek aan Komodo en Rinca.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is bij aankomst. Geen visum voor toeristisch en niet verlengbaar verblijf van maximaal 30 dagen mits inreis en uitreis via een van volgende internationale lucht- of zeehavens: Soekarno Hatta-Jakarta, Ngurah Rai International Airport-Bali, Kualanamu International Airport-Medan, Juanda International Airport-Surabaya, Hang Nadm International Airport-Batam, Sri Bintan Pura Seaport-Tanjung Pinang, Batam Center Seaport-Batam, Sekupang Seaport-Batam, Tanjung Uban Seaport-Tanjuung Uban. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-todate reisadviezen op http://embassyofindonesia.eu.

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be.

Tijdzone

 • Java: + 6u (winter), + 5u (zomer). 

 • Bali, Lombok en Sulawesi +7u (winter), +6u (zomer).

Valuta

Munteenheid

Indonesische roepia; 1000 IDR = 0,064 EUR & 1 EUR = 15.557 IDR (11 DEC 2019)Betalingswijze

Voorzie euro’s. Kredietkaarten worden op de meeste plaatsen aanvaard en ATM’s zijn goed verspreid.

Fooien

Het geven van fooien is in Indonesië gebruikelijk en voor veel mensen een belangrijk deel van het inkomen. Het gaat telkens om kleine bedragen. Voor je chauffeur of gids voorzie je op het einde van de reis ongeveer €3 /pers./dag, volgens appreciatie aan te passen.

Klimaat

Oost-Java, Bali, Lombok en Sulawesi hebben een tropisch moessonklimaat. Tijdens het regenseizoen van oktober tot april valt er elke dag een bui, meestal van korte duur.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Jogjakarta 25 25 25 25 26 25 24 25 25 26 26 25
Bali 27 28 28 28 27 26 26 26 27 27 28 28
Lombok 25 26 26 26 26 25 24 25 25 26 27 26
Makassar 26 26 26 26 26 26 26 26 27 27 26 25

 

Wat is inbegrepen?

 • Vlucht van Denpasar naar Maumere met Wings Air (incl. 20 kg bagage)
 • Vlucht van Labuan Bajo naar Denpasar met Garuda (incl. 20 kg bagage)
 • 4 overnachtingen met ontbijt 
 • Vermelde transfers met privéwagen (airco) en chauffeur
 • Inkomgelden voor vermelde bezoeken zoals vermeld in het programma met Engelssprekende gids 

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten, fooien, optionele excursies, maaltijden en drank en persoonlijke uitgaven en eventueel kerstgale of nieuwjaarsgalatoeslagen. Deze supplementen zullen je worden meegedeeld bij reservering.

Moet je weten

Idul Fitri is het Indonesische Suikerfeest en valt in 2021 op 13 mei. Rond deze datum wordt er veel gereisd en moet je rekening houden met langere reistijden wegens dit drukke verkeer en langere wachttijden aan de ferry van Java naar Bali.

Standard Prijs per persoon


TRDPS050


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!