+32 (0)70 23 33 13
  • Kandy
  • Nuwara Eliya
  • Yala National Park
  • Colombo

In het zuiden van Sri Lanka vind je prachtige natuur, een glooiend heuvellandschap, restanten van de Britse kolonie en een overvloed aan fauna en flora. Maak je reis compleet met deze 5-daagse module. Je verblijft 2 nachten in Nuwara Eliya en 2 nachten in Yala. Je bezoekt een lokale theeplantage, maakt een treinrit en onderneemt een jeepsafari op zoek naar olifanten, luipaarden en veel meer.

Individueel

Dag 1 & 2 - Kandy > Nuwara Eliya

’s Ochtends brengt je chauffeur je naar het station van Kandy vanwaaruit je de trein neemt naar de Hoge Plateaus. Het landschap verandert stilaan terwijl je door de theeplantages spoort. Onderweg maak je kennis met de hartelijke Sri Lankanen op je pad. Je chauffeur pikt je op in Hatton en brengt je naar Nuwara Eliya,

Nuwara Eliya is een oude Brits-koloniale uitvalsbasis en dat laat zich voelen tot de dag van vandaag. Dit gezellige dorp ligt tussen de theeplantages waarvan je er op dag 2 ook een bezoekt. De Sri Lankaanse thee is met recht een van de beste van de wereld te noemen. Mits supplement (ter plaatse) kan je vandaag ook de Horton Plains bezoeken. In dit prachtige natuurreservaat vind je ook het panoramische World’s End terug.

Dag 3 & 4 - Nuwara Eliya > Yala

Na het ontbijt rijd je verder door naar het zuiden richting je volgende etappe, Yala NP. Dit prachtige natuurpark ligt aan
de oceaan en heeft een enorme fauna & flora weelde.

Vroeg in de ochtend op dag 4 trek je er per 4x4 op uit in het nationale park. Samen met een ranger scan je de omgeving op zoek naar wildlife. Wat kan je verwachten? Olifanten, beren, waterbuffels, apen en natuurlijk luipaarden. Wist je dat Yala national park de hoogste concentratie aan luipaarden in de wereld heeft? Tegen de middag keer je terug naar je lodge. Geniet van het zwembad of trek naar het strand. Zin in meer safari? Boek ter plaatse een namiddag of nachtsafari bij!

Dag 5 - Yala > Colombo

Na het ontbijt vertrek je naar de luchthaven van Colombo voor je terugvlucht. Wil je liever langer blijven? Verleng je reis met een strandextensie in Sri Lanka of op de Malediven! Gek op deze uitbreiding? Deel vooral je foto’s op onze instagram en gebruik de hashtag #connectionsbe of tag ons via @connectionsbe.

 

Reisdocumenten

Reizigers met de Belgische nationaliteit ( baby’s en kinderen inclusief) hebben een internationaal paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is bij aankomst. Voor vertrek dien je een electronisch visum aan te vragen via de site http://www.eta.gov.lk/slvisa. Prijs 35USD. voor de Maldiven volstaat een internationaal paspoort.

Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen.  De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be

Tijdzone

+3u30 (zomer), +4u30 (winter)

Valuta

Munteenheid

Sri Lanka Roepie,  100 LKR = 0.48 EUR - 1 EUR = 209.5 LKR  (01/05/2020)
Maldiven: Rufiyaa  100 MVR = 5,98 EUR - 1 EUR = 16.71 MVR (01/05/2020)

Betalingswijze

Kredietkaarten worden aanvaard als betaalmiddel. In de toeristische centra is het mogelijk om met een bankkaart geld af te halen uit de automaten.

Klimaat

Tropisch klimaat. De zuidwestelijke moesson vindt plaats tussen mei en september, de noordelijke en oostelijke moesson tussen oktober en januari.  

Gemiddelde temperaturen (in °C):


Destination J F M A M J J A S O N D
Colombo 30 30 31 31 30 30 29 29 29 29 29 30
Malé 30 30 30 31 31 30 30 30 30 30 30 29

Wat is inbegrepen?

  • Privétransport door Engelssprekende chauffeur/gids van dag 1 tot 5
  • 4 overnachtingen in de vermelde hotels of equivalent inclusief ontbijt
  • Treinticket
  • Bezoek aan een theeplantage
  • 1/2 dag jeepsafari in het Yala National Park
  • De inkomgelden voor de vermelde excursies

Niet inbegrepen

Niet-vermelde maaltijden en drank, fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven evenals toeslagen hoogseizoen en mogelijk verplichte galadiners op 24DEC en 31DEC.

Moet je weten

Dit is een uitbreiding op de rondreis Taste of Sri Lanka. Wens je graag deze uitbreiding alleen te boeken, dan is dit mogelijk mits supplement. Meer info in je travel shop.

Standard Prijs per persoon


TRLK0015


Superior Prijs per persoon


TRLK0015


32 Travel Shops
32 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!