+32 (0)2 550 01 00
De Filipijnen

“It’s more fun in the Philippines.” Deze woorden zijn zonder twijfel de rode draad door elk reisverhaal over de Filipijnen. En ongelijk kan je ze niet geven, daar kom je zelf wel achter! Het land telt meer dan 7000 eilanden, waarvan er slechts 2000 zijn bewoond. Genoeg keuze dus uit parelwitte stranden met helderblauw water, prachtige hotels of resorts en indrukwekkende baaien. En, het leuke ? Natuurlijk is er het authentieke...

Op het grootste eiland Luzon vind je bijvoorbeeld de adembenemende rijstterrassen van Banaue. Op het wondermooie eiland Bohol dan weer liggen de Chocolate Hills zomaar voor het grijpen en kan je met een beetje geluk het mysterieuze Filipijns spookdier spotten. Zeg nu zelf. Dat moet je toch zelf beleven? Tel daarbij de talloze (slapende en actieve) vulkanen, watervallen, grotten en onbewoonde eilanden waar je op je eigen expeditie Robinson kan. En dan hebben we het nog niet gehad over de uitbundig bonte wereld onderwater, het habitat van koralen, anemonen, mandarijnvisjes, zeepaardjes, voshaaien en consoorten onder de zeespiegel. Op Sangat Island kan je zelf duiken naar Japanse scheepswrakken uit wereldoorlog II. Ideaal voor zij die houden van snorkelen en duiken. Vertel ons nu een hoeveel langer je kan weerstaan aan de charmes van dit fascinerende land?

Ja, je leest het goed; de Filipijnen zijn divers en hebben voor elk type reiziger wel wat te bieden. Of je nu van de natuur houdt, avonturier bent in hart en nieren of gewoon rustig op zoek bent naar een originele strandvakantie. Eén ding is zeker, je wordt er overspoeld door de gastvrijheid van de locals. Tip: maak tijdens je reis zeker ook eens een ritje in (of misschien wel bovenop) een jeepney, een heel opvallend en kleurrijk vervoersmiddel, typisch voor de Filipijnen.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Reisdocumenten

Reizigers met de Belgische nationaliteit* (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is op de dag van je terugreis. Elk verblijf van 30 dagen of minder vereist GEEN visum. Voor de meest recente info omtrent reisadvies kan je hier terecht. Voor een tussenstop (transit) in een ander land op weg naar de Filipijnen: informeer bij het consulaat of consulaire afdeling van de ambassade of er voor dat land een transitvisum nodig is.

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.
 • Gezondheid

  Er zijn geen verplichte vaccins. Aanbevolen vaccinaties zijn DTP (Difterie, Tetanus en Polio), Hepatitis A, BMR (alleen als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad). Gele koorts is alleen verplicht als je zeven dagen vóór je verblijf in de Filipijnen in een land bent geweest waar gele koorts heerst. De meest recente updates vind je op de pagina van het Internationaal Tropisch Instituut (ITG)

  Tijdzone

  Winter : +7 uur  & Zomer +6 uur in relatie tot Belgische tijd

  Valuta

  Munteenheid

  Filipijnse Peso (PHP) 100 PHP = 1.82 EUR & 1 EUR = 54.94 PHP (01/05/2020)

  Betalingswijze

  Geldautomaten zijn aanwezig in alle grote steden en op steeds meer toeristische plaatsen. Houd er rekening mee dat u alleen 1x / dag kan pinnen voor een maximaal bedrag van 10.000 PHP (onderhevig aan wijzigingen). Telkens je pint worden er ook kosten aangerekend ( +/- 200 pesos - onderhevig aan wijzigingen). Geldautomaten zijn niet beschikbaar op elk eiland of in elk dorp. Als je bijvoorbeeld gaat duiken in de buurt van een afgelegen eiland, is het verstandig om je voorzorgsmaatregelen te nemen. Met je kredietkaart kan je op meer en meer plekken terecht.

  Klimaat

  De Filipijnen kent een tropisch klimaat met hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid gedurende het jaar. De warmste maanden zijn april en mei. Het jaar is opgedeeld in twee seizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen. Het droge seizoen in de Filipijnen loopt van november tot april, al kan dit in bepaalde regio’s wat verschillen. Het regenseizoen begint in mei en duurt tot november. Tijdens het regenseizoen is de kans op regen groter, maar dit wil niet zeggen dat het de hele dag door regent. De buien zijn vaak van korte duur en nadien komt de zon weer tevoorschijn. Het land wordt vaak geteisterd door tyfoons in dit seizoen maar ze kunnen gedurende het hele jaar voorkomen.

  Gemiddelde temperaturen (in °C):

  Bestemming J F M A M J J A S O N D
  Baguio 23 24 25 26 25 25 24 23 24 24 24 23
  Bohol 29 30 31 32 32 32 31 31 21 31 31 30
  Cebu 30 30 31 32 33 32 31 31 32 31 31 30
  Manilla 30 31 32 34 34 32 31 30 31 31 31 30
  Palawan 30 31 32 33 33 32 31 30 31 30 30 30
  Surigao 29 30 31 32 32 32 32 32 32 32 31 30

   

  Hoogtepunten

  • Rijstterrassen van Banaue, Ifugao
  • Banaue, in de bergen van noord-centraal Luzon, is een conglomeraat van verschillende dorpen die bekend staan om hun geïrrigeerde rijstterrassen. Ze werden meer dan 2000 jaar geleden aangelegd door het Ifugao-volk, zo'n 350 km van de hoofdstad Manila. De totale lengte van de trapterrassen wordt geschat op 12,100 km, zo'n 10.360 km² in totaal. Batad is de bekendste plek om toegang te krijgen tot deze fenomenale terrassen.

  • Chocolate Hills, Bohol
  • Meer dan 1268 kegelvormige heuvels vormen samen The Chocolate Hills van Bohol. De heuvels verbijsteren geologen wereldwijd! Ze variëren in hoogte van 30 tot 150 m en zijn verspreid over 50 km². De uitsluitend met gras begroeide heuvels lijken vanop het 360° observatiedek in Carmen of vanuit het vliegtuig op een majestueus veld met molheuvels. Er gaan geruchten dat Bohol ook de plek is bij uitstel waar je het Filipijns spookdier kan spotten.

  • Coron, Palawan
  • Opnieuw een adembenemende bestemming op de Filipijnen waar je je in een filmkader waant. Lake Kayangan, Twin Lagoon, Banol Beach, het Lake Barracuda bekend bij duikers om de zoet en zout water lagen en de t° verschillen onder water of Busuanga en Coron Island waar fanaten naar zo’n 10 Japanse scheepswrakken uit de tweede wereldoorlog kunnen duiken!

  • El Nido, Palawan
  • Verhalen over de adembenemende schoonheid van El Nido klinken misschien wat overdreven als je er aankomt, maar het adembenemende karakter van de omgeving is meer dan een feit! El Nido ligt in Bacuit Bay met zijn kristalheldere water en tropische begroeide kliffen. Veel tropische eilanden zijn hier onbewoond. Bovendien is de archipel het grootste maritieme reservaat op de Filippijnen. Hier kijk je zowel boven water als onder water je ogen uit!

  • Kawasan Falls, Cebu
  • De plek bij uitstek voor canyoneering en cliff jumping. Deze watervallen beroemen zich erop de mooiste van de Filipijnen te zijn, zelfs van de hele wereld. Het is een tropische oase waar je grote bamboevlotten kan huren om rond te glijden over het krachtig turkoois water. De onmiskenbare pracht van deze watervallen wordt keer op keer vastgelegd in de beroemdste reismagazines.

  • Manila
  • Manilla wordt vaak gemeden door toeristen en wordt meer dan eens beschreven als een grote sloppenwijk. Je kan Smokey Mountain toeren, het grootste vuilnisbelt van Manilla. Ook Intramuros het historische centrum met hoogtepunten als de St Augustin kerk en Fort Santiago. Manilla's China Town is een van de oudste ter wereld.

  • Siargao
  • Siargao staat bekend als het mooiste eiland van de Filippijnen en ligt op 1h10 vliegen van Manilla. Het is authentiek en ongerept met wat lijkt op miljoenen palmbomen, paradijselijke eilanden, azuurblauwe golven, lagunes, koraalriffen ... Te veel pracht dus om ooit zin te hebben om het eiland te verlaten.

  • St Paul’s Subterranean River National Park, Palawan
  • De ondergrondse rivier (Underground River) in Palawan hoort bij de 7 nieuwe natuurwonderen en werd daardoor op korte tijd zeer populair. Hij maakt deel uit van het St Paul’s Subterranean River National Park en is bereikbaar vanuit Sabang. Boek een tour anders sta je garant uren te wachten voor je een plekje in een boot kan verzilveren. In de grotten leven heel wat vleermuizen.

  • The Enchanted River, Surigao
  • De betoverde rivier van Surigao is een magische plek. De zowat 80 m diepe afgrond dwingt eerbied af. Hier komen ’s nachts, volgens de lokale overlevering, feeën, aardmannetjes en zeemeerminnen samen om te stoeien. Wie durft kan hier duiken in een ingewikkelde netwerk van onderwater kloven.

  • Tubbataha Reefs Natural Park
  • Dit uniek park in de Sulu Zee omvat het Tubbataha en Jessie Beazley rif. In het kort: een 100000 ha groot hoogwaardig marine habitat. Walvissen, dolfijnen, haaien, schildpadden, 350 soorten koraal en 500 vissoorten. Onder de indruk? Wacht tot je het met eigen ogen ziet!

  • Jeepney
  • Dit is geen locatie maar een langgerekte, kleurrijk beschilderde jeep met heel wat bling bling die je overal in het straatbeeld in de Filipijnen ziet. Deze voertuigen zouden rechtstreeks afstammen van de door de Amerikanen achtergelaten jeeps aan het eind van de tweede wereldoorlog. Ze hebben elk een uniek karakter en bestemming.

  27 Travel Shops
  27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
  Mobile Travel Agents
  Wij komen naar jou toe!
  Customer Service Center
  +32 (0)2/550 01 00
  contactcenter@connections.be
  Vraag een offerte
  Jouw reis op maat.
  Maak een afspraak online
  Wanneer het jou uitkomt!