+32 (0)70 23 33 13
 • Santa Cruz
 • Sucre
 • Potosi
 • Uyini
 • La Paz
 • Lake Titicaca 

Bolivië dankt zijn bijnaam ‘dak van de wereld’ aan de sfeer van de weidse hoogvlakte. Soms lijkt het alsof de tijd hier langzamer is gegaan. Bolivië is als een microkosmos van onze aarde: van de natuur over de kracht en macht van de dichte jungle in het Amazonegebied, tot aan de verstilde eeuwige sneeuw in het Andesgebergte. De sfeer van kleurrijke folklore en artisanale traditie heerst tot in de verste uithoeken. Dit alles maakt Bolivië tot een ‘magische must’ voor elke reislustige.

Individueel

Dag 1 > 3 - Santa Cruz

Onthaal aan de luchthaven van Santa Cruz en transfer naar het hotel. Ook morgen en overmorgen ben je in Santa Cruz en/of omgeving.

Standard Hotel:  LP Santa Cruz
Categorie:

Dag 4 & 5 - Santa Cruz > Sucre

Transfer naar de luchthaven van Santa Cruz en vlucht naar Sucre. Onthaal aan de luchthaven en transfer naar het hotel. Morgen vul je je programma naar eigen interesse in. Ben je hier op zondag: bezoek dan zeker de markt van Tarabuco!

Standard Hotel:  Casa Kolping
Categorie:

Dag 6 - Sucre > Potosi

Transfer naar het busstation. Hier stap je aan boord voor een prachtige rit door de valleien en hooglanden tussen Sucre en de stad Potosi, die tot UNESCO natuurerfgoed werd uitgeroepen.

Standard Hotel:  Hostal Colonial
Categorie:

Dag 7 - Potosi > Uyuni

Vandaag transfer je naar het busstation voor de busr naar Uyuni. Je rijdt over delen van de Andes bergketen, via oude mijncentra en dorpjes met mooie landschappen en Indiaanse gemeenschappen. Aankomst en transfer naar het hotel.

Standard Hotel:  Tambo Aymara
Categorie:

Dag 8 & 9 - Great Salt Flats > La Paz

Rit tot the Great Salt Flats, met onderweg bezoek aan het dorp Colchani, waar je een artisanale zoutmijn kunt bezoeken, en meer leren over de zoutextractie methodes. De rit gaat verder tot Incahuasi Island (ook bekend als Fish Island), waar de bijzondere reuzencactus groeit. Na de lunch: bezoek aan het fort van Pucara de Ayque, gelegen aan de voet van de Thunupa vulkaan. We eindigen de dag aan het busstation voor de bus naar La Paz. Overnachting aan boord. Morgen, dag 9, kom je aan in La Paz waar je onthaald wordt aan het station en je transfer naar het hotel is geregeld.

Standard Hotel:  Hostal Naira
Categorie:

Dag 10 - La Paz > Titicaca meer

Transfer per toeristenbus naar het noorden door de hooglanden en langs de Andes Royal Range tot aan Copacabana (3,5u), een mooie stad aan het Titicaca meer. Bezoek de beroemde Virgen Morena en de kerk, en wandel door de stad. Neem de boot tot het Zonne-eiland (1uur), ga voor anker aan de haven Huacani, en geniet van een typische Aptapi lunch. Voettocht van ongeveer 45 minuten tot de lodge waar je verblijft.

Standard Hotel:  Ecolodge La Estancia
Categorie:

Dag 11 - Titicaca meer > La Paz

Mis de prachtige zonsopgang niet! Vertrek naar Yamani voor een bezoek aan de Inca-trappen en het Water van de Eeuwige jeugd. Terugkeer per boot naar Copacabana en bus naar La Paz. 

Standard Hotel:  Hostal Naira
Categorie:

Dag 12 - La Paz

Je geniet van een extra, vrije dag in la Paz.

Standard Hotel:  Hostal Naira
Categorie:

Dag 13 - La Paz

Transfer naar de luchthaven van La Paz.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's. geldig voor tenminste 6 maand op de dag van je terugreis. Om consulaire dienstverlening te kunnen organiseren raden wij je aan je reis te registreren via travellers.online. Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard
 • Reizigers die via de VS /Canada reizen, moeten ten minste 72 uur vóór vertrek een elektronische reisvergunning aanvragen. De procedures moet worden aangevraagd via de officiële website links en betaald met een persoonlijke creditcard. Dit geldt ook voor enig ander transitland met visumvereisten. Wij raden je tenstelligste aan de reisvergunning uit te printen en bij te hebben terwijl je reist, dit om problemen te voorkomen.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ook zij zijn verplicht een elektronische reisautorisatie aan te schaffen indien zij reizen via The USA/ Canada of enig ander land met visumvereisten. 

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte vaccinaties vereist tenzij je je reistroute combineert met Brazilië. In dat geval is een vaccinatie tegen gele koorts vereist .

Tijdzone

Tijdszone:

Bolivia : Gmt: - 4. Dus 6 uur verschil met België.

 

Valuta

Munteenheid:

Bolivian Boliviano (BOB) : 1 EUR = +/-9.9 Boliviano

Je zal voldoende wisselkantoren (‘cambios’ in het Spaans) vinden op talrijke locaties. Het omzetten van dollars, ponden of euro's in bolivianios zou nooit een probleem mogen zijn. In kleinere steden moet je misschien naar een van deze cambios gaan om je 100 boliviano-bankbiljetten van de geldautomaat om te zetten in kleinere biljetten (bankbiljetten van 20 of 10 denominaties) omdat lokale winkeleigenaren zelden wisselgeld hebben ('suelto' in het Spaans).

Geldautomaten (ATM's) zijn zeldzaam. Zelfs de populaire toeristische bestemming zoals Tupiza heeft geen internationale LINK-geldautomaat. Je moet dus naar de bank met je bank- of kredietkaart.. Er is een limiet van 300 USD per ATM-transactie. Dit is voor je veiligheid, om te voorkomen dat dieven gemakkelijk grote hoeveelheden geld kunnen afpersen.

Kredietkaarten:

Alleen luxe etblissementen (restaurants, hotels) accepteren creditcards zoals Visa, MasterCard, Diners, etc.

Klimaat

Zeer uitgesproken regio's: koud in de hooglanden, matig in de valleien en warm in de laagvlakten. Over het algemeen zijn er drie tot vier regenmaanden: van december tot en met maart. De rest van het jaar is overwegend droog met zon en helderblauwe hemels. Gedurende deze periode aangenamere temperaturen in de hooglanden.

Gemiddelde temperaturen (°C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Santa Cruz 29 29 29 27 25 23 26 28 27 30 30 29
Sucre 20 19 20 20 21 20 19 21 20 21 21 21
Potosi 15 14 15 16 15 14 14 15 16 17 17 16
La Paz 13 14 13 14 14 13 13 14 14 15 15 15

Wat is inbegrepen?

 • 12 overnachtingen met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer in de vermelde of gelijkwaardige hotels
 • Vermelde maaltijden (2 x lunch; 1 lunch box & 2x diner)
 • Vermelde transfers in groep (transfers met lokale chauffeur (Spaanssprekend)
 • Het bezoek Uyuni en het Zonne-eiland met Engelstalige gids inclusief inkomgelden in groep

Niet inbegrepen

 • Internationale en binnenlandse vluchten. Indicatieve prijs voor dit programma: va € 1256/pers.
 • Het optionele excursiepakket (cf moet je weten)
 • Niet-vermelde bezoeken (entreegelden en gidsen)  
 • Niet-vermelde diensten, maaltijden en drank, fooien

 

Moet je weten

OPTIONEEL EXCURSIEPAKKET VA € 355/PERS.

Om je beleving van Bolivië zo intens mogelijk te maken,bieden we dit excursiepakket aan met begeleiding door een Engelssprekende gids in groep. (tenzij anders vermeld)
Je excursiepakket omvat:

Dag 2 Halve dag bezoek aan Santa Cruz (3 uur)
Dag 3 Halve dag bezoek aan Biocentro Güembe: vlinder- en orchideetuinen (3 uur)
Dag 4 Halve dag bezoek aan Sucre & het museum van de Indiaanse textiel
Dag 5 Halve dag bezoek aan het Dinosaur Footprints park
Dag 6/7 Bezoek aan de Cerro Rico mijnen in Potosi
Dag 9 Halve dag bezoek aan La Paz en de Maanvallei

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!