+32 (0)2 550 01 00
Brazilië

Brazilië is zo groot dat het haast de helft van het zuid-Amerikaanse continent inneemt. Het blinkt uit met een aanzienlijk arsenaal natuurlijke rijkdommen. Water en woud lopen in elkaar over en vormen adembenemende, ongerepte landschappen. Een 7.400 km lange kustlijn afgebakend met prachtige stranden, maakt het geheel af.

En toch ligt e grootste charme bij de inwoners met hun sterk geladen emoties van vreugde en verdriet. Leven in Brazilië is in de eerste plaats voelen en deze gevoelens ook uitdrukken, spontaan en onomwonden. Ondanks de soms zware levensomstandigheden lijkt het leven er altijd een feest met een vaste stek voor muziek en ritme. Huizen zijn fel gekleurd, er leeft een frivole artisanale kunst, je ziet er versierde auto’s en trucks.

Brazilië is het land waar alles beweegt en niets constant blijft. Het hart van dit levenslustige land is natuurlijk Rio de Janeiro. Middenin indrukwekkende bergformaties is de aanblik op Rio ronduit duizelingwekkend. Rio en zijn buitenwijken vormen slechts een klein deel van dit land met duizenden facetten. Niet ver van het turbulente Rio waant men zich in de vorige eeuw: kleine, kleurrijke dorpjes zijn er een haven van rust voor de vakantieganger die net uit de grootstad komt. Leer vooral het Braziliaanse ‘savoir-vivre’ kennen... Brazilië wenkt!

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's. geldig voor tenminste 6 maand op de dag van je terugreis. Om consulaire dienstverlening te kunnen organiseren raden wij je aan je reis te registreren via travellers.online. Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard
 • Reizigers die via de VS /Canada reizen, moeten ten minste 72 uur vóór vertrek een elektronische reisvergunning aanvragen. De procedures moet worden aangevraagd via de officiële website links en betaald met een persoonlijke creditcard. Dit geldt ook voor enig ander transitland met visumvereisten. Wij raden je tenstelligste aan de reisvergunning uit te printen en bij te hebben terwijl je reist, dit om problemen te voorkomen.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ook zij zijn verplicht een elektronische reisautorisatie aan te schaffen indien zij reizen via The USA/ Canada of enig ander land met visumvereisten. 

Gezondheid

Geen verplichte vaccinaties. Gele koorts is sterk aangeraden voor sommige bestemmingen in de Amazone en de Pantanal.

Tijdzone

3 Tijdszones:

 • Brasilia Time GMT -3 OF 4 uur vroeger (wintertijd), 5 uur vroeger (zomertijd) dan in België
 • Amazone: GMT -4   OF 5 uur vroeger (wintertijd), 6 uur vroeger (zomertijd). dan in België
 • Acre Time: GMT - 5 OF 6 uur vroeger (wintertijd), 7 uur vroeger (zomertijd) dan in België.

Valuta

Munteenheid Brazilië

Braziliaanse Real : (BRL), 100 Real = 21,68 EUR & 1 EUR = 4.61 Real (15/10/2019)

Klimaat

Brazilië heeft afhankelijk van zijn regio's zeer verschillende klimaten. Dit land op het zuidelijk halfrond ervaart over het algemeen hoge temperaturen van september tot maart, vaal boven 30 ° C. De winter, van juni tot september, is nooit erg koud en de temperaturen zijn vrij mild.

Het is moeilijk om de beste reisperiode te definiëren! Brazilië is dan ook op vier na het grootste land ter wereld. Algemeen gesteld is Brazilië heel hetjaar door geschikt voor toerisme. En toch is er een voorkeursperiode van juni tot september. Tijdens deze periode zijn de temperaturen niet te hoog en vermijd je de regens die in de zomer intens kunnen zijn. April is echt onze favoriete maand: de regens van de zomer zijn voorbij, het is nog steeds aangenaam warm en vooral de temperatuur van het water is nog steeds erg aangenaam.

Hoogtepunten

 • De Amazone stroomt door het mythische Amazone-regenwoud en is verbonden met meer dan 1.000 rivieren. Het bevat bijna een vijfde van al het oppervlaktewater op aarde. Op bepaalde plaatsen is de rivier 40 km breed. Het oeroude Amazone-regenwoud biedt ons 30% van de totale biodiversiteit in de wereld, enorm indrukwekkend, spectaculair zelfs zowel qua fauna als flora! Het is 7,7 miljoen km² groot en is verspreid over negen landen: Brazilië, Peru, Colombia, Venezuela, Bolivia, Guyana, Suriname, Ecuador en Frans-Guyana.
 •  Chapada Diamantina: het hart van Bahia ligt in een bergachtige regio. De kleine steden vinden hun oorsprong in de 17de eeuw, toen de goud- en diamantkoorts zijn hoogtepunt had bereikt. Een regio van legendes en van een uitzonderlijke pracht. Het Nationale park, opgericht in 1985, bevat een ongelooflijke variëteit aan ecosystemen, zoals het Cerrado, het Mata Atlantica, en het Caatinga, thuisbasis voor vele soorten planten en dieren en is omringd door een bergketen van zo’n 1000m hoog. Natuurliefhebbers en ecotoeristen kunnen hier hun hart ophalen aan de veelheid aan planten (bromelia’s, orchideeën) alsook aan de plaatselijke katachtigen en knaagdieren. 
 • De Corcovadoberg behoort tot Rio’s topattracties en werd rijkelijk bezongen door beroemde Braziliaanse componisten. Via een tandradbaan beklimt u de 670m hoge berg, waar zich op de top één van Rio’s mooiste art nouveau monumenten bevindt. Van daaruit hebt u fenomenaal zicht op Rio met het Tijuca National Forest dat zich langs de flanken uitspreidt en op de cirkel van bergen die de horizon afsluit aan het einde van Guanabara baai. 
 • Iguazu ligt vlak bij het drielandenpunt waar Brazilië, Argentinië en Paraguay elkaar begrenzen. Het verleidt vooral met prachtige watervallen. Zowel vanaf de Braziliaanse als de Argentijnse kant blijft de aanblik adembenemend, ook al is die totaal verschillend. Dit is één van de meest fascinerende natuurspektakels ter wereld: maar liefst 275 watervallen storten zich 80 m diep naar beneden, langs een natuurlijk amfitheater met een diameter van 2.700 m. Dit schouwspel vindt bovendien plaats te midden van het tropische paradijs National Park Iguazu, één van de grootste woudreservaten in Latijns-Amerika.
 • Pantanal Mato Grosso is het grootste waterrijke drasland ter wereld! In het regenseizoen (november tot mei) bevindt 80pct van het 150k-gebied zich onder het wateroppervlak. Pantanal is minder bekend dan het Amazone-regenwoud en toch wordt het vaak vernoemd als wel het dichtste flora- en fauna-ecosysteem op aarde genoemd.
  Je kan Pantanal ontdekken per boot, auto of klein vliegtuig. Leuk om te weten, Pantanal herbergt de grootste concentratie papegaaien in Zuid-Amerika, samen met 600 soorten andere vogels en reptielen.
 • Paraty ligt halverwege Rio en Sao Paulo en is als een historisch museum in een tropisch paradijs, omringd door stranden en eilandjes. Dit is sinds kort een toeristische trekpleister, vooral om het historische koloniale centrum en de mooie kerken, eilanden, stranden en heuvels. Overdag is het hier ideaal om te ontspannen aan het strand, plonzen in een waterval of een boottochtje door de baai. ’s Avonds komt het centrum tot leven, met restaurantjes, concerten en andere verrassingen.
 • Rio de Janeiro ligt genesteld tussen bergen en de oceaan en is een prachtige stad met droomstranden, kreekjes, kleine dalen en meren, omgeven door tropische eilanden. In 1960 verloor Rio de hoofdstadkroon aan Brasilia. Het rijke architecturale verleden leeft er voort in de barokke kerken, prachtige herenhuizen, pleinen, monumenten en fonteinen. Geniet van de zon, de samba, de bossa nova en de mooie en vriendelijke mensen. 
 • Salvador da Bahia is het centrum bij uitstek van de Afro-Braziliaanse cultuur en één van de meest pittoreske en intrigerende steden van het land. De stad is meer dan 200 kerken rijk en het centrum van de Candomblé (plaatselijke Voodoo). De Pelourinho wijk met de typisch gekleurde gevels, de San Francisco kerk, de voormalige slavenmarkt, het karmelietenklooster en de Mercado Modelo (ambachtsmarkt), zijn maar een kleine greep uit het aanbod aan bezienswaardigheden, en in de benedenstad met zijn winkelstraten moet u zeker een capoeira demonstratie meemaken! Salvador is een ideale uitvalbasis voor het bezoeken van Chapada Diamantina maar ook de vele omliggende stranden waarvan de gekendste Praia do Forte en Morro de Sao Paulo.
 • Sugarloaf of Suikerbroodberg bereik je na twee haltes tijdens je kabelbaarrit. De eerste stop is Morro da Urca, 170m hoog, waar je een restaurant, een amfitheater en een helikopterpunt vind met fantastisch uitzicht op de Yacht Club en Botafogo baai. Bij stop 2  sta je bovenop de Suikerbroodberg, 270m hoog, het enige uitkijkpunt over het volledige Copacabana strand.
 • Het Tijuca National Forest is het grootste urbane woud ter wereld en maakt van Rio de enige stad ter wereld met een nationaal park op slechts 5min van het centrum. Het woud werd herbebost midden 19de eeuw, zo werden er op 13 jaar tijd 100.000 zaailingen geplant. In dit park huizen de honderden diersoorten van het Atlantische Regenwoud, waarvan sommige nu met uitsterven bedreigd zijn. Je zal versteld staan van de enorme diversiteit aan fauna en flora. Haar historische attracties en betoverende hoekjes zijn zeker een ontspannend bezoek waard.
27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!