+32 (0)70 23 33 13

Winter Escapes in Canada

Koning Winter. Hmm... daarover lopen de meningen nogal wat uiteen. Velen houden niet van de miezerige grijsheid en ijskou zoals wij die hier vaak kennen. Anderen kijken eroverheen en zetten het witte seizoen op een absolute piedestal omdat je dan lekker uit de bol kan gaan in skiparadijzen, op langlaufpistes en natuurlijk de bruisende after-ski sociale momenten. Kinderen zien het vaak direct en helemaal zitten: Botten check, handschoenen, muts, sjaal check... er tegenaaaaannnnnn!

Wie volledig zeker wil spelen en de kans op winterplezier doen rocketten kan beter een sneeuwzekere bestemming kiezen: CANADA bijvoorbeeld.

Het hoeft geen uitleg dat je hier goed zit voor de coole pret. Elke winter opnieuw vind je er de bevroren ijsmeren, besneeuwde dennen en sparren, houten hutten met besneeuwde daken en de ijspegels aan de Niagara Falls. Dan ga je er op hondenslee, volg je een shortcursus musher worden, geniet je van sneeuwscootertochten, trek je je stoutste sneeuwschoenen aan voor een tocht door de bossen, maak je pirouettejes met je schaatsen aan, leer je de boeiende knepen van echte trappers of stropers, geniet je zalig van een openluchtsauna en de hemelse gastvrijheid van de Canadezen of staar je met open mond naar de onbeschrijfelijk kleurrijke dansende voorstelling van het noorderlicht. Je hoort het.

Als het is om je hart te stellen dan is Canada steeds kandidaat, ook in de winter. En het beste is: de provincie Quebec ligt op amper 5 uur vliegen van Brussel en rondom Montreal . Op amper 5 uurtjes vliegen sta je in die machtige wereld van het winters avontuur. En het hoeft zelfs je laatste duit niet te kosten want heel wat maaltijden, transfers en activiteiten zijn inbegrepen! Een ding weten we zeker. Wanner je terugbent, zou jij wel eens een spraakwaterfval kunnen zijn die niet kan stoppen om je belevingen met iedereen te delen. Maar hey, ook dat is een absolute go, go, go dear!

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.
 

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

 

Reisdocumenten

  • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig dat minstens geldig is tot 1 dag na je terugkomst in België. Voor alle inreizen en transit met vliegtuig via de luchthaven moet je voor het betreden van Canadees grondgebied ook beschikken over een eTA of electronische reisautorisatie (electronic Travel Authorisation) die je online aanschaft via www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp vóór je reis aanvangt. Prijs: 7 CAD of +/- 5 euro, betaalbaar met kredietkaart.
     
    Je eTa is tot 5 jaar geldig en gelinkt aan je paspoortnummer. Vervalt je paspoort, dan vervalt ook de geldigheid van je eTA. De electronische reisautorisatie is verplicht voor wie in Canada aankomt per vliegtuig. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen

  • Om tijd te besparen aan de douane en immigratie in Canada, kan je maximum 24 uur vóór je aankomst gebruik maken van de CanBorder - eDeclaration-app. Je ontvangt dan een QR code die 24 u geldig blijft. Dankzij het scannen van QR code hoef je je gegevens niet opnieuw in te brengen op het scherm aan de douaneloketten. Downloaden kan via de Apple Store-app of Google Play-app.

  • Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Steek je de grens over met de Verenigde Staten dan moet je beschikken over een digitaal leesbaar paspoort én een ESTA of electronische reisautorisatie voor de USA. In dit geval moet je internationaal paspoort nog 6 maanden geldig blijven na je terugvlucht. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op esta.cbp.dhs.gov. Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer

  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

  • In het Oosten (Quebec City, Montreal, Toronto, Ottawa): - 6 u.

Zomeruur: In 2017 zet Canada het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 MAR 2017 om 02u00. In belgië gebeurt dat pas op 26 MAR 2017. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 MAR 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Winteruur: In 2017 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 OCT 2017. In Canada gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens op 5 NOV 2017 om 02am. Dit houdt in dat tijdens deze week het tijdsverschil een uur meer bedraagt dan hierboven weergegeven.

Valuta

Munteenheid

Canadese dollars (CAD);  10 CAD = 6.85 EUR / 1EUR = 1.45 CAD (25/07/2017)

Betalen

Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Aan de geldautomaten met het blauwe Cirrus-logo kan je geld afhalen. Een kredietkaart op naam van de reiziger en chauffeur is vereist voor huurwagens.

Klimaat

Het klimaat is te vergelijken met het onze. In de lente is het overdag aangenaam en 's nachts frisser. De zomermaanden kunnen zeer warm zijn, vooral in het Oosten. In het Westen is er meer kans op neerslag en is het koeler dan in het Oosten. Aan de kust en rond de meren is het meestal een stuk frisser.

Gemiddelde Temperaturen (in °C):
Bestemming J F M A M J J A S O N D
Montreal -10 -9 -3 6 13 18 21 20 15 9 2 -7
Toronto -4 -3 1 8 14 19 22 21 17 11 5 -1

Hoogtepunten

37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!