+32 (0)2 550 01 00
 • Montreal
 • Saint-Alexis-des-Monts

12 meren, 35km² wouden en 25km onderhouden wandelpaden, La pourvoirie du Lac Blanc is een uitgelezen plek voor openluchtactiviteiten. Naast de prachtige ligging aan de oever van het meer en de talrijke beschikbare wintersporten, biedt deze knusse en hartelijke herberg een gastronomie die de lokale ingrediënten niet alleen tot hun recht brengen, maar ook eer aandoen. Een perfecte balans voor een buitengewone vakantie.

Het dagprogramma is louter indicatief. Vanzelfsprekend kan je de activiteiten zelf inplannen op de dag dat het je het beste past.

Individueel

Dag 1 - Montreal

Bij aankomst wacht je transfer je op aan de luchthaven. Check in en eerste verkenning van Montreal op eigen initiatief.

Standard Hotel:  Les Suites Labelle (American Breakfast)
Categorie:

Dag 2 - Montreal - Saint-Alexis-des-Monts (B - D)

Ontbijt. Vrij in te vullen voormiddag. De ontdekking van een van de meest bijzondere kosmopolitische steden van Canada wacht. Het summum en de wieg van beide volkeren die Canada ooit stichtten. Pluk je dag op het ritme van het winterse boven- en ondergrondse Montreal. In de vooravond wacht je transfer naar Saint-Alexis-des-Monts.

Standard Hotel:  Pourvoirie du Lac Blanc (Half board)
Categorie:

Dag 3 - Saint-Alexis-des-Monts - Saint-Elie-de-Caxton (B-L-D)

Je winterverblijf vangt aan met een begeleide 2-daagse raid per sneeuwscooter.

Na een aantal essentiële basisrichtlijnen verken je de besneeuwde paden van de regio. Je gids houdt het tempo in het oog en voor je het weet voel je je thuis op de scooter en geniet je van de heerlijke rijd- en glijdsensaties. Dit wordt kirren van plezier!  Lunch in een snowmobilers' relais. Je overnacht in een houten chalet onderweg. Hoe cool is dat !

 

 

Standard Hotel:  Houten chalet/ Chalet en bois/ Wooden chalet
Categorie:

Dag 4 - Saint-Elie-de-Caxton - Saint-Alexis-des-Monts (B-L-D)

Je rijdt verder op de paden en langs de besneeuwde hellingen van de Mauricienne regio. Op het eind van de middag keer je terug naar La Pourvoirie. 

 

Standard Hotel:  Pourvoirie du Lac Blanc (Half board)
Categorie:

Dag 5 - Saint-Alexis-des-Monts (B-L-D)

Na het ontbijt ontdek je hoe het aanvoelt om met sneeuwschoenen aan in het gezelschap van je gids eropuit te trekken. De lunch bestaat uit een heerlijke stoofpot in een voor jou opgezette goudzoekerstent. In de namiddag probeer je een authentieke en typische winters gebruik uit van Quebec, dat stamt van de Indianen : het ijsvissen. Dit wordt overal in Quebec beoefend zodra het ijs op de meren en rivieren dik genoeg is. Als ‘ze bijten’, is het smullen geblazen. 

 

Standard Hotel:  Pourvoirie du Lac Blanc (Half board)
Categorie:

Dag 6 - Saint-Alexis-des-Monts (B-L-D)

Na je ontbijt ontmoet je je span sledehonden voor een ritje samen. Een magische belevenis waarbij je talenten als ‘musher’ op de proef zullen worden gesteld door honden die blaken van energie en ongeduldig popelen voor het sein van vertrek. Een commando aan de leaddog en je bent vertrokken, het bos en een wereld van maagdelijk wit tegemoet. Dit is een ervaring die je nooit meer vergeet. Vrije namiddag om te genieten van de faciliteiten.

Standard Hotel:  Pourvoirie du Lac Blanc (Half board)
Categorie:

Dag 7 - Montreal (+/- 145km - B)

Ontbijt. Vrije invulling tot het tijdstip van je transfer naar de luchthaven van Montreal voor je terugvlucht.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig dat minstens geldig is tot 1 dag na je terugkomst in België. Voor alle inreizen en transit met vliegtuig via de luchthaven moet je voor het betreden van Canadees grondgebied ook beschikken over een eTA of electronische reisautorisatie (electronic Travel Authorisation) die je online aanschaft via www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp vóór je reis aanvangt. Prijs: 7 CAD of +/- 5 euro, betaalbaar met kredietkaart.
   
  Je eTa is tot 5 jaar geldig en gelinkt aan je paspoortnummer. Vervalt je paspoort, dan vervalt ook de geldigheid van je eTA. De electronische reisautorisatie is verplicht voor wie in Canada aankomt per vliegtuig. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen

 • Om tijd te besparen aan de douane en immigratie in Canada, kan je maximum 24 uur vóór je aankomst gebruik maken van de CanBorder - eDeclaration-app. Je ontvangt dan een QR code die 24 u geldig blijft. Dankzij het scannen van QR code hoef je je gegevens niet opnieuw in te brengen op het scherm aan de douaneloketten. Downloaden kan via de Apple Store-app of Google Play-app.

 • Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Steek je de grens over met de Verenigde Staten dan moet je beschikken over een digitaal leesbaar paspoort én een ESTA of electronische reisautorisatie voor de USA. In dit geval moet je internationaal paspoort nog 6 maanden geldig blijven na je terugvlucht. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op esta.cbp.dhs.gov. Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.
 

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

 

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

 • In het Oosten (Quebec City, Montreal, Toronto, Ottawa): - 6 u.

Zomeruur: In 2017 zet Canada het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 MAR 2017 om 02u00. In belgië gebeurt dat pas op 26 MAR 2017. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 MAR 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Winteruur: In 2017 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 OCT 2017. In Canada gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens op 5 NOV 2017 om 02am. Dit houdt in dat tijdens deze week het tijdsverschil een uur meer bedraagt dan hierboven weergegeven.

Valuta

Munteenheid

Canadese dollars (CAD);  10 CAD = 6.85 EUR / 1EUR = 1.45 CAD (25/07/2017)

Betalen

Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Aan de geldautomaten met het blauwe Cirrus-logo kan je geld afhalen. Een kredietkaart op naam van de reiziger en chauffeur is vereist voor huurwagens.

Klimaat

Het klimaat is te vergelijken met het onze. In de lente is het overdag aangenaam en 's nachts frisser. De zomermaanden kunnen zeer warm zijn, vooral in het Oosten. In het Westen is er meer kans op neerslag en is het koeler dan in het Oosten. Aan de kust en rond de meren is het meestal een stuk frisser.

Gemiddelde Temperaturen (in °C):
Bestemming J F M A M J J A S O N D
Montreal -10 -9 -3 6 13 18 21 20 15 9 2 -7
Toronto -4 -3 1 8 14 19 22 21 17 11 5 -1

Wat is inbegrepen?

 • Meet & Greet op de luchthaven van Montreal en alle transfers
 • volpension op dagen 3-4-5-6 in de Pourvoirie du Lac Blanc***+
 • 1 nacht in Les Suites Labelle**+ met ontbijt (Montreal)
 • Maaltijden zoals vermeld (B= ontbijt L= Lunch D= avondmaal)
 • 2 dagen sneeuwscootergebruik duo of solo (afhankelijk van de optie) met winterkledij
 • Introductie tot hondensleemennen (30 min.)
 • Op sneeuwschoenen in het bos met een trapper
 • Initiatie ijsvissen
 • Schaatsen, sneeuwschoenwandelen en langlaufen
 • Toegang tot de faciliteiten: zwembad, sauna, fitnessruimte, wandelpaden

Niet inbegrepen

De waarborg voor de sneeuwscooter 2500 CAD (+ belastingen)
Het eigen risico bij een sneeuwscooterongeval 2500 CAD (+ belastingen)
Persoonlijke uitgaven
Drank bij de maaltijden (met uitzondering van koffie of thee)
Optionele activiteiten

 

 

 

Moet je weten

Minimumleeftijd: 12j aar