+32 (0)2 550 01 00
 • Montreal
 • Ferme Neuve
 • Quebec
 • Montreal

In de Hautes Laurentides aan de voet van de Duivelsberg ligt Windigo. Je logeert er smak in hartje natuur aan de oevers van het Baskatong reservoir. En natuurlijk neem je de kans om de winteractiviteiten die zo typisch zijn voor deze verbluffend mooie noordelijke streek met beide handen aan. Sneeuwscooteren, hondensleeën, sneeuwschoenwandelen…En dat is niet alles. Je ontdekt ook de beroemdste steden van deze provincie, Quebec City en Montreal. Een intens verblijf dat natuur en stad naadloos combineert.

In groep

Dag 1 - Montreal

Aankomst en onthaal door je gids in de luchthaven van Montréal en transfer naar je hotel. Intrek in je hotel. Rest van de dag vrij.

Standard Hotel:  Faubourg
Categorie:

Dag 2 - Montreal > Ferme Neuve (+/- 275 km * B - L- D)

Samen met je gids ontdek je een van de meest bijzondere kosmopolitische steden van Canada: Montreal. Deze stad is het summum en de wieg van de twee volkeren die Canada ooit stichtten. Pluk je dag op het ritme van het winterse boven- en het gezellige ondergrondse Montreal. In de namiddag wacht je transfer naar Village Windigo.

Standard Hotel:  Windigo
Categorie:

Dag 3 - Ferme Neuve ( B - L- D)

Je winterverblijf vangt aan met een begeleide 1/2-daagse raid per sneeuwscooter.

Na en aantal essentiële basisrichtlijnen verken je de besneeuwde paden van de regio. Je gids bepaalt het tempo en voor je het weet voel je je thuis op de scooter en geniet je van de heerlijke rijd- en glijdsensaties. Dit wordt kirren van plezier! Lunch in een snowmobilers' relais. Aan het eind van de dag keer terug naar Village Windigo. Na het eten geniet je van een vreugdevuur en rooster je marshmallows.

Standard Hotel:  Windigo
Categorie:

Dag 4 - Ferme Neuve ( B - L- D)

Vanochtend ga je op sneeuwschoenen op zoek naar chaga, paddenstoelen met geneeskrachtige eigenschappen. In de namiddag probeer je een authentiek en typisch winters gebruik dat stamt van de Indianen: het ijsvissen. Zodra het ijs op de meren en rivieren dik genoeg is wordt dit overal in Quebec beoefend. Rest van de dag vrij om de omgeving te verkennen op sneeuwschoenen of langlauflatten.

Standard Hotel:  Windigo
Categorie:

Dag 5 - Ferme Neuve ( B - L- D)

Na je ontbijt ontmoet je je span sledehonden voor een ritje samen. Een magische belevenis waarbij je talenten als musher op de proef zullen worden gesteld door honden die blaken van energie en ongeduldig popelen voor het sein van vertrek. Een commando aan de lead dog en je bent vertrokken, het bos en een wereld van maagdelijk wit tegemoet. Dit is een ervaring die je nooit meer vergeet. In de namiddag stelt je gids een bosoverlevingsactiviteit voor. Na het avondeten kan je deelnemen aan een fakkelwandeling op sneeuwschoenen.

Standard Hotel:  Windigo
Categorie:

Dag 6 - Ferme Neuve > Quebec (520km * B- L)

Vandaag verlaat je deze betoverende site om de charmante stad Quebec te ontdekken. Onderweg stop je in een cabane à sucre om te genieten van een heerlijke maaltijd op basis van ahornsiroop. Rest van de dag vrij.

Standard Hotel:  Château Laurier
Categorie:

Dag 7 - Quebec > Montréal (250km * B- L)

De dag begint met een rondleiding door deze prachtige stad met Europese accenten. Het parlement, de wallen, het Château Frontenac, de vlaktes van Abraham… Quebec onthult heel wat geheimen! Je vult je tijd vrij in tot je vertrek naar Montreal.

Standard Hotel:  Faubourg
Categorie:

Dag 8 - Montreal (B- L)

Tijd voor schattenjacht voor wie op zoek is naar geschenkjes. Te snel is het tijd voor je transfer (inbegrepen) naar de luchthaven van Montreal. 

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig dat minstens geldig is tot 1 dag na je terugkomst in België. Voor alle inreizen en transit met vliegtuig via de luchthaven moet je voor het betreden van Canadees grondgebied ook beschikken over een eTA of electronische reisautorisatie (electronic Travel Authorisation) die je online aanschaft via www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp vóór je reis aanvangt. Prijs: 7 CAD of +/- 5 euro, betaalbaar met kredietkaart.
   
  Je eTa is tot 5 jaar geldig en gelinkt aan je paspoortnummer. Vervalt je paspoort, dan vervalt ook de geldigheid van je eTA. De electronische reisautorisatie is verplicht voor wie in Canada aankomt per vliegtuig. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen

 • Om tijd te besparen aan de douane en immigratie in Canada, kan je maximum 24 uur vóór je aankomst gebruik maken van de CanBorder - eDeclaration-app. Je ontvangt dan een QR code die 24 u geldig blijft. Dankzij het scannen van QR code hoef je je gegevens niet opnieuw in te brengen op het scherm aan de douaneloketten. Downloaden kan via de Apple Store-app of Google Play-app.

 • Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Steek je de grens over met de Verenigde Staten dan moet je beschikken over een digitaal leesbaar paspoort én een ESTA of electronische reisautorisatie voor de USA. In dit geval moet je internationaal paspoort nog 6 maanden geldig blijven na je terugvlucht. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op esta.cbp.dhs.gov. Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.
 

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

 

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

 • In het Oosten (Quebec City, Montreal, Toronto, Ottawa): - 6 u.

Zomeruur: In 2017 zet Canada het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 MAR 2017 om 02u00. In belgië gebeurt dat pas op 26 MAR 2017. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 MAR 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Winteruur: In 2017 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 OCT 2017. In Canada gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens op 5 NOV 2017 om 02am. Dit houdt in dat tijdens deze week het tijdsverschil een uur meer bedraagt dan hierboven weergegeven.

Valuta

Munteenheid

Canadese dollars (CAD);  10 CAD = 6.85 EUR / 1EUR = 1.45 CAD (25/07/2017)

Betalen

Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Aan de geldautomaten met het blauwe Cirrus-logo kan je geld afhalen. Een kredietkaart op naam van de reiziger en chauffeur is vereist voor huurwagens.

Klimaat

Het klimaat is te vergelijken met het onze. In de lente is het overdag aangenaam en 's nachts frisser. De zomermaanden kunnen zeer warm zijn, vooral in het Oosten. In het Westen is er meer kans op neerslag en is het koeler dan in het Oosten. Aan de kust en rond de meren is het meestal een stuk frisser.

Gemiddelde Temperaturen (in °C):
Bestemming J F M A M J J A S O N D
Montreal -10 -9 -3 6 13 18 21 20 15 9 2 -7
Toronto -4 -3 1 8 14 19 22 21 17 11 5 -1

Wat is inbegrepen?

 • Meet & Greet op de luchthaven van Montreal en alle transfers
 • 4 nachten in volpension in de Windigo****
 • 2 nachten met ontbijt in Montreal
 • 1 nacht met ontbijt in Quebec
 • Maaltijden zoals vermeld (B= ontbijt L= lunch D= diner)
 • ½ dag sneeuwscootergebruik duo of solo (afhankelijk van de optie)
 • ½ dag introductie tot hondensleemennen
 • Sneeuwschoentocht in het bos en tijdens avondwandeling met fakkels
 • Schaatsen, sneeuwschoenwandelen en langlaufen
 • Toegang tot de faciliteiten: jacuzzi, sauna (30min./dag)
 • Initiatie in het ijsvissen (2u)

Niet inbegrepen

 • De waarborg voor de sneeuwscooter 2500 CAD (+ belastingen)
 • Het eigen risico bij een sneeuwscooterongeval 2500 CAD (+ belastingen)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Drankjes (met uitzondering van koffie of thee bij de maaltijden)
 • Optionele activiteiten
 • De excursie met de sneeuwscooter en tocht met de hondenslee zijn niet inbegrepen voor kinderen onder de 8 jaar

Moet je weten

Het dag-aan-dagprogramma is louter indicatief.

Belangrijke opmerking: Er zijn geen 4-persoonskamers beschikbaar in Village Windigo. De 3-persoonskamers bestaan uit 1 kingsize bed en 1 eenpersoonsbed in een chalet of 1 kingsize bed en 1 slaapbank in een condo (flat). 2-persoonskamers bestaan uit 2 eenpersoonsbedden in een chalet of 1 kingsize bed en 1 slaapbank in een condo (flat).

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!