+32 (0)2 550 01 00
Australië

Australië’s koosnaam is 'Down Under'. De natuurlijke identiteit van Australië is gesmeed door 45 miljoen jaar isolatie.het lijkt wel alsof de prachtig en diverse landschappen hun weerkracht doorgaven aan wie er woont. In 1788 voerde Engeland 763 gevangenen naar Australië, dat als een gevangeniskolonie zou fungeren. In 1852 landden 370.000 mensen in Australië in de hoop er goud te vinden tijdens de goldrush. Ook vandaag bezit het land mineralen als goud, lood, ijzer, zink en mangaan. Geografisch verweg van het Westen blijft Australië op en top westers.

Australië kent 6 streken:

New South Wales (Sydney). 
Hier wonen de meeste mensen. Het landschap is zeer gevarieerd, van de vruchtbare kustvlakte met prachtige stranden tot hoge bergen als de Blue Mountains ten noordwesten van Sydney en de Snowy Mountains in het zuiden.
Queensland (Brisbane).
De vakantiebestemming van Australië gekenmerkt door kust- en natuurgebieden o.a. het Carnarvon Gorge National Park en het Great Barrier Reef.
Northern Territory (Darwin & Alice Springs).
Het dunst bevolkte gebied of The Top End. Nergens is de cultuur van de Aboriginals beter bewaard. De grootste bezienswaardigheid is Uluru (Ayers Rock) en het Kakadu national Park.
Zuid –Australië (Adelaide)
Zuid-Australië staat bekend om de wijngaarden. De Murray rivier speelt hierbijeen grote rol.
Victoria (Melbourne)
Deze staat is net zo groot als Engeland. The Grampians en The Great Ocean Road zijn hier thuis. Je kan er bergklimmen, zeilen en wijnproeven!
West -Australië (Perth)
Bijgenaamd de Wildflower state vergelijkbaar in grootte met West-Europa. Er zijn tal van nationale parken, indrukwekkende berggebieden, uitgestrekte bossen, ongerepte stranden en prachtige koraalriffen.

Hotel & maaltijden

Tijdens je reis door Australië staat zeker dit op je menu:

 • Steaks: in 2015 won Australië ‘s werelds beste steakwedstrijd. Naast het traditionele rundvlees, lam en kip vind je er kangoeroe, emu, krokodil e.a. Cliché misschie, maat de Aussies houden van hun 'barbie' of BBQ.
 • Burgers zijn ook een absolute favoriet. Ze komen vaak met kaas, spek, ananas, biet, een rundvlees tomaat en sla.
 • BBQ snags:een echte Australian classic is een zacht-smakende dikke worst. Gemaakt met een combinatie van rundvlees en varkensvlees, met subtiele noten van knoflook en uien.
 • Pies: Komen in alle soorten. Onder de meest populaire zijn rundvlees en Coopers Pale Ale pie met kaas.
 • Sausage rolls:de perfecte snack die warm of koud wordt opgediend.
 • Vegemite: een dikke, zwarte, zoete pasta en smeersel op basis van brouwersgist extract met diverse plantaardige en kruiden.
 • Lamington: een zoet, sponsachtig dessertje of snoepje met een jam vulling, vaak de treat op de nationale festdag. Vernoemd naar zijn maker Lord Lamington, gedipt in chocolade en besprenkeld met kokosnoot.
 • Anzac biscuits: Anzac-koekjes: een zoet koekje, populair in Australië en Nieuw-Zeeland, gemaakt met geroosterde haver, bloem, suiker, boter (of margarine), siroop, soda en (optioneel) gedroogde kokosnoot. Het wordt nog steeds geassocieerd met Anzac dag toen Australische troepen in Gallipolli (Italië) landden tijdens de Tweede Wereldoorlog (op 25 april 1915).
 • Prijzen

  Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

  Verzekeringen

  Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

  Reizen op maat

  Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
  Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

  Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

  Reisdocumenten

  • Belgische reizigers* hebben een internationaal paspoort nodig met een minimumgeldigheid van 6 maanden na terugreis. Een eVisitor toeristenvisum voor een verblijf van maximaal 3 maanden dien je voor vertrek elektronisch aanvragen ( https://immi.homeaffairs.gov.au/visas). Het paspoort en de reistoestemming moeten overeenstemmen; een nieuw paspoort betekent een nieuwe reistoestemming vragen.

  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

  Gezondheid

  Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be.

  Tijdzone

  De drie belangrijkste tijdzones zijn:

  GMT +8: 00: West-Australië (Perth) G
  GMT +9: 30: Centraal Australië (Capital Territory, Nieuw-Zuid-Wales behalve Broken Hill, Tasmania, Victoria & Northern Territory het hele jaar door)
  GMT +10: 00: Oost Australië (Nieuw Zuid-Wales, Zuid-Australië & Queensland het hele jaar door)

  Niet alle staten en gebieden in Australië gebruiken zomertijd. Wel zomertijd in het Australische hoofdstedelijk gebied, Nieuw-Zuid-Wales, Zuid-Australië, Tasmanië en Victoria.Geen zomertijd van toepassing in West-Australië, Queensland, Northern Territory en Eucla.

  Valuta

  Munteenheid

  De Australische dollar( AUD): 10 AUD = 6,73 EUR & 10 euro = 15.85 AUD (11/03/2019)

  Betalingswijze

  De eenvoudigste en meest betrouwbare manier is pinnen. Er zijn talrijke geldautomaten zowel in stedelijke als landelijke gebieden. Betalen met je kredietkaart is mogelijk tot in de meest afgelegen gebieden. 

  Klimaat

  Seizoenen in het zuidelijke halfrond zijn tegengesteld aan de onze: winter in Australië vant tijdens onze zomer en hun lente tijdens onze herfst. De omvang van het land zorgen voor regionale verschillen. Makkelijksheidshalve delen wij die op in noord en zuid. In het algemeen regent het in het noorden tijdens de zomer, waardoor de periode mei tot oktober de beste reistijd is. In het Zuiden is het op dat ogenblik koeler en valt de reispiek van oktober tot april. De december-januari vakantieperiode is druk, vanwege absoluut hoogseizoen.

  Gemiddelde temperaturen (in °C):
  Bestemming J F M A M J J A S O N D
  Adelaïde 23 22 20 16 15 12 11 12 14 16 19 20
  Ayers Rock 38 36 34 29 24 20 20 23 26 32 34 37
  Brisbane 26 25 24 22 18 16 15 16 19 21 23 25
  Melbourne 21 21 19 17 14 11 10 11 13 15 17 19
  Perth 25 25 23 19 16 14 13 13 15 16 20 22
  Sydney 23 23 22 19 16 14 13 14 16 18 20 22

  Hoogtepunten

  Reis naar Australië en bezoek Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth, The Great Barrier Reef, Ayers Rock, The Snowy Mountains, The Blue Mountains en meer en laat je inspireren door dit geweldige land en de natuur zelf.

  • Sydney en Melbourne
  • is voor het jaar 2016 onder de 20 grootste steden van de wereld gerangschikt, een rangschikking die al jaren bestaat. De kwaliteit van leven komt van de warme tot matige temperaturen, een sterke economie, een overvloed aan middelen en een strikt immigratiebeleid. Sydney is een glamoureuze mix van stranden en bars en Melbourne is alle kunst en steegjes.

  • Brisbane, Adelaide & Perth
  • Brisbane is een subtropische stad, Adela & Iuml; het gaat allemaal om de festivals en Perth ademt West Coast optimisme. Het maakt niet uit welke stad je in je wiel loopt, en zal nooit meer voor een offbeat theaterproductie of kunstgallerij zijn.

  • Het grote Barrier Reef
  • Zo fragiel als het mooi is. Het strekt zich meer dan 2000 km langs de kustlijn uit, het is een complex ecosysteem dat wordt gevuld met koraal-, zeeschildpadden, rifhaaien en tropische vis in elke kleur.

  • Uluru
  • Niets bereidt u voor de immensiteit en grootsheid van Uluru voor, zoals het voor het eerst op de buitenwaartse horizon verschijnt. Een oefening in architectonisch lyricisme zoals geen ander.

  • Verbazingwekkende kustlijn, nationale parken, outback en bergketens!
  27 Travel Shops
  27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
  Mobile Travel Agents
  Wij komen naar jou toe!
  Customer Service Center
  +32 (0)2/550 01 00
  contactcenter@connections.be
  Vraag een offerte
  Jouw reis op maat.
  Maak een afspraak online
  Wanneer het jou uitkomt!