+32 (0)2 550 01 00
Indonesië

Dansende eilanden, eeuwenoude tradities en paradijselijke stranden. In Zuidoost-Azië, langs de evenaar ligt een uitgestrekt land met meer dan 17.000 eilanden op je te wachten. Al je verwachtingen worden er overtroffen: prachtige natuur met majestueuze vulkanen en felgroene rijstvelden, eeuwenoude cultuur met statige tempels, kleurrijke rituelen en dansen op het ritme van de gamelanmuziek. Voeg daar nog paradijselijke stranden aan toe en je keuze is gemaakt.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is bij aankomst. Geen visum voor toeristisch en niet verlengbaar verblijf van maximaal 30 dagen mits inreis en uitreis via een van volgende internationale lucht- of zeehavens: Soekarno Hatta-Jakarta, Ngurah Rai International Airport-Bali, Kualanamu International Airport-Medan, Juanda International Airport-Surabaya, Hang Nadm International Airport-Batam, Sri Bintan Pura Seaport-Tanjung Pinang, Batam Center Seaport-Batam, Sekupang Seaport-Batam, Tanjung Uban Seaport-Tanjuung Uban. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-todate reisadviezen op http://embassyofindonesia.eu.

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be.

Tijdzone

 • Java: + 6u (winter), + 5u (zomer). 

 • Bali, Lombok en Sulawesi +7u (winter), +6u (zomer).

Valuta

Munteenheid

Indonesische roepia; 1000 IDR = 0,064 EUR & 1 EUR = 15.557 IDR (11 DEC 2019)Betalingswijze

Voorzie euro’s. Kredietkaarten worden op de meeste plaatsen aanvaard en ATM’s zijn goed verspreid.

Fooien

Het geven van fooien is in Indonesië gebruikelijk en voor veel mensen een belangrijk deel van het inkomen. Het gaat telkens om kleine bedragen. Voor je chauffeur of gids voorzie je op het einde van de reis ongeveer €3 /pers./dag, volgens appreciatie aan te passen.

Klimaat

Oost-Java, Bali, Lombok en Sulawesi hebben een tropisch moessonklimaat. Tijdens het regenseizoen van oktober tot april valt er elke dag een bui, meestal van korte duur.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Jogjakarta 25 25 25 25 26 25 24 25 25 26 26 25
Bali 27 28 28 28 27 26 26 26 27 27 28 28
Lombok 25 26 26 26 26 25 24 25 25 26 27 26
Makassar 26 26 26 26 26 26 26 26 27 27 26 25

 

Hoogtepunten

 • Bali

Het godeneiland heeft zijn naam absoluut niet gestolen. Het binnenland van Bali is wondermooi en enorm gevarieerd. Elke hoek van het eiland heeft zijn uniekheid en is de moeite om te bezoeken. Apen, kunst, rijstvelden, dolfijnen en lavastranden, wijngaarden of een Nationaal Park, in Bali vind je het allemaal. Het is zo gevarieerd dat je je geen moment verveeld. Bekijk zeker is de brochure, hier vind je een uitgebreide uitleg over wat je allemaal kan doen in Bali.

 • Jakarta

Jakarta is niet zo bekend, maar is zeker de moeite om te bezoeken. Ga is naar de oude binnenstad. Het Batavia kwartier en het Fatahillah Square mogen zeker niet vergeten worden. In het oude stadhuis vind je het stadsmuseum. De oude haven Sunda Kelapa, het onafhankelijkheidsmonument Monas en het Nationaal Museum zijn andere bezienswaardigheden voor op je to-do lijstje.

 • Jogjakarta

In Jogjakarta is een bezoek aan Borobudur, het grootste Boeddhistische tempelcomplex ter wereld, waarschijnlijk het hoogtepunt van je reis. Toch is ook de oude Kraton, het ‘Sultanspaleis’ uit 1775, en het oude Waterpaleis de moeite. In het dorp Kota Gede kan je naar een lokaal ambachtshuis gaan om meer te leren over de oude technieken die tot op de dag van vandaag gehanteerd worden voor de productie van ambachtelijk zilverwerk en batik. In de Prambanansite vind je de grootste en mooiste hindoetempels van Indonesië.

 • Lombok

Lombok, het eiland ten oosten van Bali, is kleiner, minder toeristisch en ideaal voor wie houdt van afgelegen witte stranden. De drie piepkleine Gili eilanden voor de kust van Lombok zijn gemakkelijk vanuit Bali of Lombok bereikbaar per speedboat. Vanaf deze exotische parels heb je een prachtig zicht op Bali en zijn vulkanen. Geniet elke keer opnieuw van onvergetelijke zonsondergangen.

 • Lubuan Bajo

Ga naar de spiegelgrot Batu Cermin en het vissersdorp Ujung. De zonsondergang in de kleine haven is magisch.

 • Sulawesi

Rij langs de typische Buginese dorpen en ga op ontdekking door het land van de Toraja’s. Vanuit Rantepao maak je uitstappen op eigen tempo door het berglandschap, op zoek naar de unieke Toraja-architectuur, rotsgraven en tautaupoppen. Je woont begrafenisceremonieën bij en leert het alledaagse leven van dit buitengewone volk kennen.

 • Sumatra

Op Sumatra, één van de grootste eilanden ter wereld, ontdek je de oude en nog voortlevende Batakcultuur rond het Tobameer. In de jungle bewonder je de weelderige flora en fauna en ontmoet je orang-oetangs!

Waarom VOOR Connections kiezen?

Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!