+32 (0)70 23 33 13
 • Colombo
 • Golden Triangle
 • Sigiriya
 • Dambula
 • Polonaruwa
 • Kandy
 • Colombo

Verken het beste van wat Sri Lanka te bieden heeft op korte tijd en dat in alle vrijheid! Je privéchauffeur/gids loodst je door het indrukwekkende land en toont je de mooiste plekjes. Zo verken je de Culturele Driehoek en Kandy op je eigen tempo. De ideale kennismaking met Sri Lanka!

Individueel

Dag 1 & 2 - Colombo - Culturele Driehoek

Je  Engelssprekende privé-chauffeur/gids verwelkomt je op de luchthaven of haalt je op aan je hotel in Colombo (als je een starter vooraf boekte) en brengt je naar de Culturele Driehoek. Deze schatkamer is je uitvalsbasis voor de volgende dagen. Je komt er aan rond de middag. De rest van de dag plan je vrij in.

Morgen, op dag 2, trek je op ontdekking uit in naar Sigiriya en Dambulla. In Sigiriya beklim je de leeuwenrots. Op je weg naar de top kom je langs indrukwekkende leeuwenklauwen en de befaamde fresco’s van de wolkenmaagden. in de namiddag staat Dambulla op je programma. Je bezoekt er de prachtige 4 zalen van de Gouden Tempel, het best bewaard gebleven tempelcomplex van Sri lanka met talloze boeddhabeelden. ’s Avonds geniet je na in je hotel.

Standard Hotel:  Saunters Paradise (Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Amaya Lake (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 3 - Pollonaruwa

Vandaag wordt opnieuw onvergetelijk! Je trekt naar de voormalige koningsstad, Pollonaruwa en geniet er van eeuwenoude cultuur. Het is een uitgestrekte site met dagoba’s, schrijnen, fundamenten van het koninklijk paleis en vele boeddhabeelden. De namiddag vul je vrij in aan het zwembad of met een bezoek aan Minneriya National Park. (optioneel)

Standard Hotel:  Saunters Paradise (Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Amaya Lake (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 4 & 5 - Culturele Driehoek - Kandy

Klaar voor je volgende etappe? Kandy verwacht je. Onderweg stop je wel nog in een kruidentuin waar je naast een boeiende uitleg over de vele inheemse kruiden ook een kookdemonstratie krijgt. Je geniet van een lokale lunch in de tropische tuin. In de namiddag kom je aan in Kandy waar je 2 nachten verblijft.

De hoogtepunten van Kandy? Die ontdek je morgen op dag 5. Eerst staat de Peradeniya botanische tuin op je programma. Dan volgt een bezoek aan de Tempel van de Heilige Tand , een van de meest vereerde Boeddhistische pelgrimsoorden in de wereld.  Het wordt aanschuiven! Je woont er ook de traditionele heilige dans bij die dagelijks plaatsvindt.

Standard Hotel:  Suisse (Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Amaya Hills (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 6 - Kandy - Colombo

Na het ontbijt vertrek je naar de luchthaven van Colombo voor je terugvlucht. Tenzij je nog even de tijd hebt voor een strandverblijf in Sri Lanka of op de Malediven of het zuiden van het land met zijn typische theeplantages en Brits gevoel?

Gek op deze ervaring? Deel vooral je foto’s op onze instagram en gebruik de hashtag #connectionsbe of tag ons via @connectionsbe.

Reisdocumenten

Reizigers met de Belgische nationaliteit ( baby’s en kinderen inclusief) hebben een internationaal paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is bij aankomst. Voor vertrek dien je een electronisch visum aan te vragen via de site http://www.eta.gov.lk/slvisa. Prijs 35USD. voor de Maldiven volstaat een internationaal paspoort.

Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen.  De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be

Tijdzone

+3u30 (zomer), +4u30 (winter)

Valuta

Munteenheid

Sri Lanka Roepie,  100 LKR = 0.48 EUR - 1 EUR = 209.5 LKR  (01/05/2020)
Maldiven: Rufiyaa  100 MVR = 5,98 EUR - 1 EUR = 16.71 MVR (01/05/2020)

Betalingswijze

Kredietkaarten worden aanvaard als betaalmiddel. In de toeristische centra is het mogelijk om met een bankkaart geld af te halen uit de automaten.

Klimaat

Tropisch klimaat. De zuidwestelijke moesson vindt plaats tussen mei en september, de noordelijke en oostelijke moesson tussen oktober en januari.  

Gemiddelde temperaturen (in °C):


Destination J F M A M J J A S O N D
Colombo 30 30 31 31 30 30 29 29 29 29 29 30
Malé 30 30 30 31 31 30 30 30 30 30 30 29

Wat is inbegrepen?

 • 5 nachten met ontbijt in de vermelde hotels of gelijkwaardig 
 • Privévervoer met Engelssprekende gids/chauffeur
 • Lunch in Spice Garden
 • De inkomgelden voor de vermelde bezoeken

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten, niet-vermelde maaltijden en drank, fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven evenals toeslagen hoogseizoen en mogelijk verplichte galadiners op 24DEC en 31DEC.

Standard Prijs per persoon


TRLK0011


Superior Prijs per persoon


TRLK0011


32 Travel Shops
32 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!