+32 (0)70 23 33 13

IJsland

IJsland: land van ijs, vuur en de viking. Een reis naar IJsland is een onvergetelijke belevenis en dat op slechts 3 uur vliegen. Je ontdekt er een heel andere natuur dan in Europa en deze onbekende natuurpracht maakt de bestemming uniek. De geisers, de (actieve) vulkanen, de warmwaterbronnen, de lavavelden, de imposante watervallen en reken daarbij de hippe en coole stad Reykjavik en de puzzel valt zachtjes op zijn plaats. Wat als wij je daarbovenop vertellen dat je hier ook een goeie kans hebt om de aurealis of het noorderlicht te zien? Je merkt het al: Ijsland is de place to be!

Verzekeringen

Een goede reisbijstandsverzekering is onontbeerlijk. Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar jouw smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Reisdocumenten

  • Voor Belgen* (ook baby’s en kinderen) volstaat een geldige Belgische identiteitskaart.  
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ze worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) n. 

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. Up-to-date informatie vind je op www.itg.be

Tijdzone

Centraal Europese Tijdszone (CET), or GMT - 2u in de zomer - GMT -1u in de winter 

Zomeruur geldt van de laatste zondag van maart tot de laatste van oktober.

Valuta

Munteenheid en betaalwijzen

IJslandse Kronen  (ISK), 10 ISK = 0.081€ & 1€ = 122.21 ISK (25/07/2017)

Betaalwijze
  • Breng Cash euro's. Ook kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Aan de geldautomaten met het blauwe Cirrus-logo kan je geld afhalen.

Klimaat

IJsland wekt met de naam en de ligging de indruk dat het er altijd ijskoud is. Dit is eigenlijk onterecht. Gezien de vrij noordelijke ligging valt het juist heel erg mee wat betreft koude en ijs. IJsland profiteert ook van het warme zeewater dat via de Atlantische Golfstroom uit zuidelijke richting aangevoerd wordt. Dit relatief warme zeewater zorgt ervoor dat IJsland in de winter niet geteisterd wordt door extreme kou. De winters zijn aan de koele kant en de zomers verschillen niet zoveel qua temperatuur. Het water komt hier niet alleen uit de lucht vallen. Het eiland waar veel vulkaanactiviteit heerst kent ook water dat door geisers in de lucht gespoten worden. Dit opspuitende warme water vormt een fenomeen dat bijdraagt aan de natuurlijke schoonheid van het eiland.

Gemiddelde temperaturen (°C):
Bestemming J F M A M J J A S O N D
Reykjavik 02 03 04 06 09 12 13 13 10 07 03 02
Akureyri 01 02 01 05 10 13 15 14 10 06 03 01
Vik 03 04 05 06 09 11 13 13 08 05 04 02

Hoogtepunten

  • Reykjavik

  • De meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld is een eigenzinnige en trendy stad waar de inwoners ook graag vasthouden aan tradities. In en rond de stad zijn er talrijke excursies die je uitnodiging om op ontdekking uit te trekken.


  • The Blue Lagoon & Fontana

  • Overal in het land vind je thermale bronnen, maar de internationaal bekendste zijn beslist The Blue Lagoon net buiten Reykjavik en de Fontana bronnen bij het Laugarvatn meer.


  • Het Thingvellir National Park,  Geysir et de Langjökull gletsjer

  • Door zijn ligging vlakbij de poolcirkel, pal op de kruising van twee tectonische platen,  geniet IJsland van een prachtige, ruige, vulkanische en arctische natuur. De hoeveelheid vulkanen en gletsjers is er niet te tellen. Bezoek zeker het Pingvellir National Park, het Geyser gebied en de Langjökull gletsjer.

37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!