+32 (0)2 550 01 00

Goedkope vliegtickets met LOT Polish Airlines ...

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 15 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.

Waarom LOT Polish Airlines?

Polskie Linie Lotnicze, LOT Polish Airlines is een Poolse luchtvaartmaatschappij en heeft haar uitvalsbasis in Warschau. De vliegtuigmaatschappij vliegt op meer dan 70 bestemmingen en naar meer dan 31 landen. De maatschappij werd opgericht in 1929 als de Poolse nationale luchtvaartmaatschappij en is hiermee de oudste ter wereld.

Vluchten vanuit Brussel

LOT Polish Airlines vliegt 3 keer per dag tussen Brussel en Warschau. Vanuit Warschau beschikt de luchtvaartmaatschappij over een goed binnenlands netwerk (Krakau, Poznan, Wroclaw, Katowice, Szczecin, Gdansk, Olsztyn, Zielona Gora en Rzeszow), maar ook naar andere bestemmingen in Centraal- en Oost-Europa reis je vlot. Verder kan je ook doorreizen naar Peking, Tokyo, Seoul, Los Angeles, New York, Chicago, Toronto en Los Angeles.

Check-in

Inchecken kan op verschillende manieren bij LOT Polish Airlines:

  • 24 uur voor je vliegreis kun je online inchecken via de website van de vliegtuigmaatschappij. Je krijgt je vliegtuigticket dan per e-mail of SMS.
  • Inchecken aan de balie op Brussels Airport is mogelijk, dit minimaal 40 minuten voor vertrek.
  • Tot een uur voor vertrek kun je je ook inchecken via een self check)in kiosk. Voorlopig kan dit enkel in Warschau.
  • Sinds kort is het ook mogelijk het geautomatiseerde check-in systeem te gebruiken.

Meer informatie over de mogelijkheden om in te checken kun je op de website van Lot Polish Airlines vinden.

Bagage

Bij LOT Polish Airlines zijn er 3 verschillende mogelijkheden in Economy Class:

  • Met Saver neemt u enkel handbagage mee. Deze mag maximaal 8 kg wegen. Mits bijbetaling mag er nog maximaal 23 kg bagage mee in het ruim.
  • Kies je voor Standard dan zijn de 8 kg handbagage en maximaal 23 kg bagage in het ruim inbegrepen. Bovendien kan je ook je zitplaats zelf kiezen.
  • Opteer je voor Flex, dan is het mogelijk je vluchtdatum te wijzigen. Hier gelden dezelfde voorwaarden als in Standard.

De maximale afmetingen voor de handbagage zijn 55 x 40 x 23 cm. Naast de handbagage mag er ook nog tas of laptoptas meegenomen worden aan boord. Voor internationale vluchten is meer bagage toegelaten. Alle informatie is te vinden op de website van de luchtvaartmaatschappij, net als de toeslagen.

Bagage voor kinderen

Kinderen jonger dan 2 jaar die geen eigen zitplaats innemen mogen 23 kg bagage meenemen, ongeacht klasse of bestemming. Behalve als het om een vliegtuigticket met enkel handbagage gaat.

Babyvoeding en een buggy zijn eveneens toegelaten.

Bijzondere bagage

Sportmateriaal mag standaard meegenomen worden en zit vervat in de 23 kg toegestane bagage. Het meenemen van dit materiaal kan best op voorhand aangegeven worden via het LOT Call Center. Dit materiaal mag niet meer wegen dan 45 kg en dient te voldoen aan de restrictie rond maximale afmetingen. Alle bepalingen kan je online vinden.

Vloeistoffen en gels

Vloeistoffen, gels, pasta's en spuitbussen mogen in de handbagage alleen in verpakkingen van maximaal 100 ml per stuk worden meegenomen. Deze dienen verpakt te zijn in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje met een maximale inhoud van 1 liter en afmetingen van 20 x 20 cm. Het zakje moet gesloten zijn en de voorwerpen moeten er gemakkelijk in passen. Per persoon mag één doorzichtig plastic zakje worden meegenomen.

Je mag echter altijd het volgende meenemen: babyvoeding die tijdens de vlucht wordt opgegeten, medicijnen die tijdens de vlucht moeten worden ingenomen. Hiervoor dien je in het bezit te zijn van een recept of verklaring van je arts. De medicijnen moeten in de originele verpakking vervoerd worden.

Luchthaven Warschau Frédéric Chopin

Deze luchthaven en uitvalsbasis van LOT Polish Airlines is de belangrijkste van het land. Ze ligt in Wlochy, een stadsdeel van Warschau. De luchthaven werd vernoemd naar de Pools componist Frédéric Chopin. Er is een rechtstreekse treinverbinding met het centrum van de stad. De afstand naar het centrum is ongeveer 10 km en er zijn ook verschillende busverbindingen.

Op het vliegtuig

Bij LOT Polish Airlines kan je kiezen uit 3 klassen: Economy, Premium Economy en Business Class.

In Economy Class krijg je op korteafstandsvluchten een kleine snack aangeboden en kun je tegen bijbetaling beroep doen op de LOT Gourmet. Op langeafstandsvluchten wordt een volledige maaltijd aangeboden en kun je mits bijbetaling beroep doen op My Premium Menu service. Verder is er ook een in-flight entertainmentsysteem en het magazine Kaleidoscope.

In Premium Economy geniet je van een snellere check-in, meer beenruimte en regionale maaltijden van de beste chefs. Verder kun je gebruik maken van LOT Business Lounge op de luchthaven van Warschau.

Kies je voor Business Class dan kun je rekenen op het hoogste comfort. Internationale maaltijden, toegang tot de Executive lounge op de luchthaven en heel wat in-flight entertainment is inbegrepen in de prijs van je vliegtuigticket.

 

Vloot

Momenteel bestaat de vloot van LOT Polish Airlines uit 45 toestellen. De luchtvaartmaatschappij vliegt met de Boeing 787-Dreamliner en 737-400. Verder heeft het ook toestellen van Embraer en Bombardier in de lucht.

 

Frequent Flyer voordelen

Miles & More is het loyaliteitsprogramma voor de passagiers van de LOT Polish Airlines. Deelname aan dit programma biedt de gelegenheid om kilometers te sparen en te gebruiken op alle vluchten van luchtvaartmaatschappijen die behoren tot de Star Alliance en op vluchten van vele partners.

Awards

LOT Polish Airlines wist in de loop van de geschiedenis heel wat awards te verzamelen.

In 2015 werd de luchtvaartmaatschappij door Business Travel Poland verkozen tot "The Best Airline on Short-haul flights and LOT Business Lounge Polonez the best lounge in Poland."

In 2014 werd de maatschappij door GlobeRunner verkozen tot "The Best Airline in Europe, Middle East and Africa, Frequent Business Traveller."

Al verschillende keren werd LOT Polish Airlines door British Business Travel World Magazine uitgeroepen tot beste Oost-Europese luchtvaartmaatschappij.


Disclaimer:

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. De geboden informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Luchtvaartmaatschappijen veranderen hun voorwaarden regelmatig; bezoek voor de meest actuele informatie de website van de betreffende maatschappij.
Prijzen zijn 'vanaf', per persoon en in euro. Tarieven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten, inclusief vooraf te betalen luchthaventaksen en exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annuleringsverzekering of all-in verzekering. Daar de luchthaventaksen afhankelijk zijn van vertrekdatum, boekingsklasse en vluchtroute kunnen deze schommelen ten opzichte van de hier vermelde tarieven.